Cele mai citite
 


Vâlcea: Pacienţii de la spitalul judeţean i-au cerut ministrului Sănătăţii medicamente
duminică, 28 martie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a vizitat vineri, timp de două ore, Spitalul Judeţean Vâlcea.
'Să nu ne aşteptăm la minuni în sistemul sanitar de pe o zi pe alta. Aşa cum am văzut eu la Vâlcea, la spital, lucrurile se pot îmbunătăţi pas cu pas. Am vazut secţii în care s-au implicat autorităţile locale, secţii care nu arată cum trebuie, dar repet, lucrurile bune se fac în timp', a precizat ministrul Sănătăţii.

În saloanele din spital, pacienţii l-au întrebat pe ministru de ce sunt nevoiţi să-şi cumpere personal medicamente care ar trebui să fie gratuite. Medicii din Spitalul Judeţean Vâlcea i-au spus ministrului Sănătăţii că se confruntă cu anumite lipsuri la nivel de medicamente, dar că totuşi se străduiesc să se descurce cu aceste deficienţe.

Întrebat dacă s-ar interna într-un spital din România, Cseke Attila a răspuns că din fericire nu a fost bolnav niciodată şi speră să nu fie nevoit să se interneze într-un spital.

În ceea ce priveşte posibilitatea externalizării anumitor servicii ale spitalelor din România, cum ar fi bucătăria, spălătoria, ministrul a precizat că deşi multă lume face o campanie în acest sens, s-au înregistrat şi eşecuri prin această procedură, în sensul că multe firme nu au onorat contractele încheiate cu spitalul.

Ministrul Sănătăţii urmează să viziteze Spitalul de Obstretică-Ginecologie din Vâlcea, a cărui situaţie este cunoscută ca fiind una dezastruoasă, după care va susţine o conferinţă de presă la Prefectura Vâlcea.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cseke Attila: În sistemul sanitar trebuie instituite reguli care să fie şi respectate - interviu Bucureşti, 7 apr /Agerpres/ - Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a acordat un interviu Agenţiei Naţionale de Presă AGERPRES în care vorbeşte, între altele, despre noile programe naţionale de sănătate, descentralizarea sistemului, problemele de personal, dar şi despre subfinanţarea sistemului sanitar...
Graţiela Drăghici (PSD): Sistemul sanitar gândit de ministrul Cseke Attila costă vieţi Sistemul sanitar gândit de ministrul Cseke Attila costă vieţi, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, vicepreşedintele Departamentului de Sănătate al PSD, Graţiela Drăghici, referindu-se la decesul celor două persoane de la Vâlcea şi Constanţa.
Cseke Attila: Descentralizarea sistemului sanitar s-a realizat în procent de 98% până în prezent Descentralizarea sistemului sanitar s-a realizat în procent de 98% până în prezent, din cele 373 de unităţi sanitare care trebuiau descentralizate a fost transferat către autorităţile locale un număr de 364, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, ministrul Sănătăţii Cseke Attila.
Cseke Attila: Serviciul de Urgenţă în România trebuie să funcţioneze după reguli militare Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a declarat vineri, la Oradea, că vor fi continuate verificările inopinate la Serviciile judeţene de Ambulanţă, iar pentru noii manageri se va organiza concurs la nivel naţional. Cseke a mai precizat că serviciul de urgenţă din România ar trebui să funcţioneze după reguli...
Cseke Attila: Decontarea serviciilor medicale ale spitalelor trebuie să fie echitabilă - interviu Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a declarat, într-un interviu acordat AGERPRES, că 2010 este un an de criză, în continuare şi va fi un an hotărâtor pentru drumul sistemului sanitar în România. El a spus că vor trebui făcute demersuri şi reforme structurale, altfel, dacă nu se încearcă mişcarea sistemului...
Cseke Attila: Garantez că următorul ministru al Sănătăţii va fi la fel de criticat Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a declarat, luni, cu prilejul dezbaterii moţiunii simple pe sănătate de la Camera Deputaţilor, că şi următorul ministru al Sănătăţii va fi la fel de criticat, întrucât domeniul sanitar este "greu, rigid şi conservator uneori".