Cele mai citite
 


Cluj: Prima conferinţă naţională de gemoterapie
duminică, 28 martie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Peste 160 de medici şi farmacişti din ţară au participat, joi şi vineri, la prima conferinţă naţională de gemoterapie şi homeopatie, în care au fost prezentate lucrări de cercetare fitochimică şi farmacologică.
'Încercăm să le oferim bolnavilor o alternativă, să nu recurgă întâi la medicamente pe bază de substanţe chimice, ci la tratamente pe bază de plante. Medicul să fie pregătit şi să aibă cunoştinţele necesare, astfel încât prima opţiune de tratament să fie mai blândă, mai naturală. În cazul în care pacientul este într-un stadiu avansat de boală, aceste tratamente pe bază de plante pot funcţiona ca adjuvanţi' - a declarat Carmen Ponoran, secretar al Asociaţiei Române de Gemoterapie şi Homeopatie (ARGH).

Invitatul special al evenimentului a fost Nick Churchill, directorul Şcolii de Gemoterapie din Marea Britanie, care a prezentat o abordare originală de învăţare şi predare a gemoterapiei, practicată de mulţi ani în Canada şi ţările vest-europene.

'Dorim ca pe viitor să extindem acţiunile noastre în multe oraşe ale ţării şi să câştigăm noi medici colaboratori, care să se perfecţioneze în acest domeniu. De asemenea, dorim ca această conferinţă să fie prima dintr-un lung şir de astfel de manifestări din întreaga ţară şi sperăm ca anual să avem şi un oaspete din străinătate, care să aducă un strop de noutate în cunoaşterea gemoterapiei' - a spus Carmen Ponoran.

Până în prezent, peste 1.000 de medici şi 200 de farmacişti români au urmat cursuri de gemoterapie, care se organizează în Bucureşti, Cluj, Timişoara, Iaşi, Bacău, Braşov, Constanţa şi Baia Mare.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Conferinta Nationala de Ingrijiri Paliative, editia a XV-a, 23-24 octombrie 2014 Asociatia Nationala de Ingrijiri Paliative (ANIP) si Fundatia HOSPICE Casa Sperantei organizeaza in perioada 23-25 octombrie 2014, la Timisoara, Centrul Regional de Afaceri CRAFT, a XV-a Conferinta Nationala de Ingrijiri Paliative: “Protocoale in ingrijiri paliative: de la teorie la practica”.
Iaşi: Cea de-a VI-a Conferinţă Naţională de Scleroză Multiplă Aproximativ 200 de specialişti din ţară şi străinătate sunt aşteptaţi, începând de joi, la Iaşi,să participe la cea de-a VI-a Conferinţă Naţională de Scleroză Multiplă, a declarat miercuri, prof.univ.dr. Cristian Dinu Popescu, preşedintele Clinicii de Neurologie din cadrul Spitalului de Recuperare.
A XVI-a Conferinţă Naţională de Îngrijiri Paliative, la Târgu Mureş Asociaţia Naţională de Îngrijiri Paliative (ANIP) şi Fundaţia HOSPICE Casa Speranţei organizează, începând de joi, la Târgu Mureş, a XVI-a Conferinţă Naţională de Îngrijiri Paliative sub genericul 'Îngrijirea paliativă: dialog şi conexiune'.
Galaţi: Conferinţa naţională a asistentelor medicale, o premieră pentru România Peste 200 de asistenţi medicali din ţară au participat, vineri, la Galaţi, la Conferinţa naţională 'Calitatea vieţii profesionale a asistentelor medicale; probleme şi soluţii. O strategie pentru apărarea intereselor asistentelor medicale', eveniment organizat în premieră în România, de Federaţia 'So...
Sălaj: Specialişti din ţară şi străinătate participă la conferinţa de sterilizare Circa 170 de medici şi asistenţi medicali din întreaga ţară, alături de specialişti din spitalul Addenbrooke's Cambridge participă, vineri, la Zalău, la prima conferinţă naţională de sterilizare, organizată de Spitalul Judeţean de Urgenţă, în colaborare cu Consiliul Judeţean Sălaj, Colegiu Medicilor...
Conferinta nationala Zilele Medicover – Managed Care & Evidence Based Medicine In perioada 6-8 septembrie 2012 va avea loc cea de-a XIV-a editie a Conferintei Nationale Zilele Medicover, eveniment anual organizat de Asociatia Medicover. Conferinta va cuprinde teme de larg interes, adresandu-se in principal medicilor de medicina generala, medicina interna si pediatrie si va avea...