Cele mai citite
 


Taiwanul a descoperit substanţe împotriva cancerului în algele brune de pe insulă
duminică, 28 martie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
O substanţă descoperită în algele brune, foarte obişnuite în Taiwan, reduce tumorile şi controlează proliferarea celulelor canceroase, a informat vineri Biroul de Industrii Biotehnologice şi Farmaceutice de pe insulă, citat de Efe.
Substanţa, numită fucoidan, are un potenţial uriaş ca medicament sau supliment dietetic, după testele s-au soldat cu rezultate pozitive. Ea poate fi folosită pentru combaterea cancerului de ficat şi de rinichi, au adăugat reprezentanţii biroului, în cadrul unei conferinţe de presă.

'Pe lângă proprietăţile sale de combatere a inflamaţiilor şi tumorilor, fucoidan este un component activ care susţine sinteza colagenului în decurs de 24 de ore, fapt care va avea aplicaţii în domeniul măştilor cu colagen şi în tratamentul rănilor', a declarat un purtător de cuvânt al Institutului de Cercetări din Domeniul Pisciculturii (IIP), Huang Pei-an.

Cercetările efectuate în legătură cu noua substanţă, extrasă din algele utilizate pentru alimentaţia animală, au fost realizate de IIP
şi de Institutul de Cercetări în domeniul Substanţelor Toxice şi Chimice Agricole din Taiwan.

Fucoidanul este un polizaharid sulfatat cu structură complexă, care se utilizează deja drept supliment dietetic în alte părţi ale lumii, pentru presupusele sale proprietăţi antioxidante şi anticancerigene.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Carnea albă şi roşie preparată la grătar sporeşte riscul de cancer la rinichi (studiu) Temperaturile foarte ridicate atinse în timpul pregătirii cărnii albe şi roşii la grătar favorizează emisia de substanţe cancerigene pentru om, provocând un risc crescut de cancer la rinichi, potrivit unui studiu realizat de cercetători de la Universitatea din Texas.
OPINIA NUTRIŢIONISTULUI Atenţie la carenţele de minerale: alimentaţia sănătoasă - cea mai importantă modalitate de tratament Alimentaţia sănătoasă este cea mai importantă modalitate de tratament, susţine nutriţionistul Lygia Alexandrescu, aceasta atrăgând atenţia asupra carenţelor de minerale.
Tratament ieftin şi simplu împotriva cancerului, dar neprofitabil pentru companiile farmaceutice Organismul uman poate învinge tumora malignă (canceroasă) în cazul activării mitocondriilor suprimate de boală. O echipă de cercetători de la Universitatea Alberta din Canada au descoperit mecanismul activării acestora. De fapt, este vorba de un tratament ieftin şi simplu împotriva cancerului, dar faţă...
Companiile farmaceutice ascund adevărul despre o vitamină care ucide cancerul În volumul său 'World Without Cancer ', autorul american Edward Griffin descrie adevărul despre o descoperire mai veche, ascunsă cu grijă de marele public, şi anume proprietăţile curative ale vitaminei B17, numită şi laetril sau amigdalina, scrie EsoReiter.
Ziua mondială de luptă împotriva cancerului Ziua Mondială de luptă împotriva cancerului se marchează la 4 februarie, militându-se, cu acest prilej, pentru accesul egal al tuturor pacienţilor la cele mai noi terapii împotriva bolii, iniţiativa având drept scop sporirea gradului de informare a opiniei publice în legătură cu problematica oncologică...
Imunoterapia anti-cancer, descoperirea ştiinţifică nr 1 în anul 2013 / Science/ Utilizarea imunoterapiei pentru a combate cancerul a fost cel mai semnificativ progres ştiinţific în 2013, potrivit palmaresului anual al celor mai importante 10 descoperiri ale anului stabilit de prestigioasa revistă americană Science, relatează AFP.