Cele mai citite
 


Marian Oprişan vrea sprijin guvernamental pentru construcţia unui nou spital la Focşani
duminică, 28 martie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea, social-democratul Marian Oprişan, a declarat vineri că doreşte sprijin de la prim-ministrul Emil Boc şi Ministerul Sănătăţii pentru construcţia unui nou spital la Focşani.
'Vreau să ştiţi hotărârea noastră, pe care o vom discuta îndeaproape cu domnul prim-ministru şi cu Ministerul Sănătăţii, pentru că intenţia noastră este ca Focşaniul să aibă un nou spital la cheie, pentru că renovarea spitalului vechi ar însemna de două ori ca sume investite decât construcţia unui spital la cheie', a spus Oprişan.

Prim-ministrul Emil Boc, secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Adrian Streinu Cercel şi şeful CJ Vrancea au participat la inaugurarea Spitalului Judeţean 'Sfântul Pantelimon' din Focşani.

În context, premierul a reiterat decizia Guvernului de a prioritiza finalizarea lucrărilor începute în ţară, înainte de începerea altor şantiere noi.

'Am luat o decizie în Guvern de a finaliza lucrările care sunt în stadiu avansat', a spus Boc.

Potrivit acestuia, în prezent în toată ţara sunt începute şi nefinalizate lucrări în valoare de 40 de miliarde de euro.

Proiectul la Spitalul 'Sfântul Pantelimon' din Focşani a fost demarat în anul 1993, însă lucrările efective au început în anul 2005.

Investiţia totală se ridică la 22,6 milioane de lei, din care 9,2 milioane de lei au fost alocaţi de Guvern începând cu anul 2009.

Marian Oprişan i-a mulţumit premierului Boc pentru sprijinul oferit de Guvern.

'Vreau să-i mulţumesc domnului prim-ministru Emil Boc pentru ultimele sume alocate în 2010, vreau să mulţumesc tuturor guvernelor care au investit în această clădire', a spus Oprişan.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Vrancea: Oprişan preia spitalele doar atunci când acestea nu vor mai avea datorii Focşani, 14 sept /Agerpres/ - Preşedintele Consiliul Judeţean Vrancea, Marian Oprişan a declarat, marţi, că nu va fi de acord cu preluarea Spitalului Judeţean de Urgenţă 'Sfântul Pantelimon' Focşani, precum şi a spitalelor comunale din Vidra şi Dumbrăveni, până când Ministerul Sănătăţii nu va plăti la...
Vrancea: Marian Oprişan cere demisia ministrului Sănătăţii Preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea Marian Oprişan (PSD) a cerut, vineri, demisia ministrului Sănătăţii Cseke Attila după ce pe site-ul ministerului a apărut un proiect de hotărâre de guvern prin care se abrogă transferul managementului asistenţei medicale pentru mai multe spitale, printre care...
Vrancea: Marian Oprişan refuză preluarea spitalelor din cauza datoriilor Focşani, 30 iun /Agerpres/ - Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Vrancea, Marian Oprişan, a refuzat să preia spitalele din judeţ, respectiv Spitalul judeţean 'Sfântul Pantelimon' din Focşani şi cele din Dumbrăveni şi Vidra.
Vrancea: Marian Oprişan solicită demisia ministrului Cseke Attila Preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea, Marian Oprişan (PSD) a solicitat, joi, demisia ministrului sănătăţii, Cseke Attila, ca reacţie a declaraţiilor acestuia conform cărora administraţiile judeţene din Dolj şi Vrancea nu au alocat fonduri spitalelor.
Preşedintele CJ Vrancea, Marian Oprişan, cere, din nou, demisia ministrului Sănătăţii Preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea, Marian Oprişan, a solicitat, vineri, demisia ministrului Sănătăţii, Cseke Attila, pe care îl acuză că dezinformează "în legătură cu descentralizarea din cadrul instituţiei pe care o conduce".
Vrancea: Liberalii sunt de acord cu faptul că administraţia nu a preluat spitalele Focşani, 24 sep /Agerpres/ - Autorităţile judeţene au dat dovadă de 'inteligenţă politică şi managerială' pentru că nu au semnat protocoalele pentru preluarea spitalelor, a declarat, vineri, deputatul PNL Nini Săpunaru.