Cele mai citite
 


Brăila: Vaccinul împotriva Hepatitei B lipseşte de două luni, susţin reprezentanţii DSP
duminică, 28 martie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Brăila nu are pe stoc de două luni doze de vaccin împotriva Hepatitei B, a declarat, vineri, directorul coordonator al DSP Brăila, Lavinia Craioveanu.
''Rugăm părinţii să nu mai sune la sediul Direcţiei de Sănătate Publică, să ne solicite vaccinuri contra Hepatitei B, pentru că nu am primit încă acest vaccin. În 27 de ani de când sunt în sistem nu s-a întâmplat aşa ceva. Sperăm ca situaţia să se rezolve cât mai repede'', a precizat Lavinia Craioveanu.
Vaccinul împotriva Hepatitei B se administrează într-o serie de trei doze şi este recomandat pentru toţi copiii, încă de la naştere.
Hepatita B este o boală a ficatului, cauzată de un virus care se transmite cel mai frecvent pe cale sexuală, dar şi prin salivă sau prin sânge.
Vaccinul contra Hepatitei B previne apariţia unor boli grave, precum hepatite acute fulminante, ciroze sau cancer la ficat, fiind primul vaccin disponibil împotriva cancerului.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Brăila: Stocurile judeţene de doze de vaccin împotriva hepatitei B sunt epuizate Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Brăila nu mai are pe stoc doze de vaccin împotriva hepatitei B, potrivit directorului coordonator al DSP Brăila, Lavinia Craioveanu.
Brăila: Direcţia de Sănătate Publică a primit aproximativ 11.000 de doze de vaccin antigripal Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Brăila a primit aproximativ 11.000 doze de vaccin antigripal din import pentru campania de vaccinare gratuită derulată de Ministerul Sănătăţii, după cum a declarat joi, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al instituţiei, Dumitra Orăşanu.
Brăila: DSP a primit peste 2.000 de doze de vaccin pentru imunizarea nou-născuţilor Direcţia de Sănătate Publică Brăila a primit de la Ministerul Sănătăţii peste 2.000 de doze de vaccin pentru imunizarea nou-născuţilor, potrivit informaţiilor furnizate joi de DSP.
Brăila: Direcţiei de Sănătate Publică i-au fost alocate peste 18.000 de doze de vaccin antigripal Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Brăila i-au fost alocate pentru campania de vaccinare gratuită derulată de Ministerul Sănătăţii peste 18.000 doze de vaccin antigripal din import, potrivit informaţiilor furnizate joi de reprezentanţii DSP Brăila.
Brăila: Peste 14.000 de persoane au fost vaccinate împotriva gripei Peste 14.000 de persoane din judeţul Brăila, în mare parte persoane cu afecţiuni cronice şi vârstnici, au fost vaccinate până în prezent împotriva virusului gripal, potrivit informaţiilor furnizate vineri de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Brăila.
DSP Brăila dispune de vaccin hexavalent pentru a acoperi luna octombrie şi o parte din noiembrie Directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Brăila, Gabriel Ciochină, a dat asigurări că la nivelul judeţului există suficiente doze de vaccin hexavalent pentru a acoperi luna octombrie şi o parte din luna noiembrie.