Cele mai citite
 


Risc de infecţii în spitale din cauza telefoanelor mobile ale personalului medical /studiu/
vineri, 6 martie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Paris, 6 mar /Agerpres/ - Telefoanele mobile ale medicilor şi infirmierelor din spitale sunt purtătoare de bacterii, inclusiv de germeni redutabili, rezistenţi la antibiotice, şi ar putea constitui o sursă de infecţii nozocomiale la pacienţi, potrivit unui studiu publicat vineri, transmite din Paris AFP.

Echipa lui Fatma Ulger de la Universitatea Ondokuz Mayis din Turcia a detectat prezenţa de stafilococi rezistenţi la meticilină /SARM/, potrivit studiului difuzat online de revista de specialitate Annals of Clinical Microbiology and Antimicrobials, editată de BioMed Central.

Doar 10 % dintre medici şi infirmiere îşi dezinfectează periodic telefonul, potrivit autorilor studiului, pentru realizarea căruia au fost prelevate probe de pe mâinile şi telefoanele a 200 de medici şi infirmiere din sălile de operaţii şi din saloanele de terapie intensivă.
Aproape 90 % din telefoanele mobile testate erau contaminate cel puţin cu acelaşi tip de bacterie, dintre care unele susceptibile că ar provoca infecţii nocozomiale grave la pacienţii deveniţi sesibili în spital.
După efectuarea de culturi din prelevările făcute în laborator pentru a vedea dacă germenii sunt capabili să prolifereze în mediu favorabil, aproape 35 % erau purtători a două tipuri de bacterii şi 11 % a trei sau mai multe tipuri de bacterii.
''Rezultatele noastre sugerează faptul că o contaminare trece de pe mâinile personalului medical pe telefoanele lor mobile.
Aceste telefoane pot fi un rezervor de infecţii care ar putea facilita transmiterea de bacterii între pacienţi'', avertizează autorii, chiar dacă li se par necesare alte studii pentru a confirma constatarea lor.AGERPRES/(Angela Sârbu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Microbi rezistenţi la antibiotice în carnea de pasăre din Austria (studiu) Organizaţia austriacă pentru protecţia mediului, Global 2000, a testat patru producători locali de carne de pasăre şi a ajuns la un rezultant şocant: toate testele efectuate au arătat că puii prezentau urme de microbi rezistenţi la antibiotice precum MRSA (Staphylococcys Aureus rezistent la meticilină)...
Ploşniţele sunt purtătoare de patogeni rezistenţi la antibiotice (studiu) Ploşniţele, tot mai răspândite în Statele Unite şi Europa occidentală, pot fi purtătoare de patogeni rezistenţi la antibiotice, arată un studiu desfăşurat în Canada şi publicat miercuri în Staele Unite, informează AFP.
Ungaria: Unul sau doi pacienţi din 10.000 contractează în spital infecţii cu agenţi rezistenţi la antibiotice Unul sau doi pacienţi la fiecare 10.000 trataţi în spitalele din Ungaria contractează în timpul internării infecţii cu organisme rezistente la antibiotice, a declarat luni directoarea Centrului naţional de epidemiologie (OEK) de la Budapesta, Marta Melles, informează agenţia ungară de presă MTI.
Din cauza rezistenţei la antibiotice s-ar putea înregistra un deces la fiecare trei secunde în 2050 (studiu) În anul 2050 s-ar putea înregistra zece milioane de decese suplimentare pe an, sau câte o persoană la fiecare trei secunde, din cauza rezistenţei la antibiotice, se arată în raportul final al unui studiu britanic de amploare, citat joi de AFP.
Dolj:Secţii ale Spitalului Judeţean, închise temporar de DSP din cauza unei infecţii nozocomiale Craiova, 7 oct /Agerpres/ - Direcţia de Sănătate Publică Dolj a dispus suspendarea temporară a trei secţii ale Spitalului Judeţean de Urgenţă din Craiova pentru igienizare şi dezinfecţie finală, în urma unei anchete epidemiologice efectuate după ce spitalul a raportat pentru luna septembrie mai multe...
Stafilococul aureu prezent la oamni sănătoşi: fenomen care-i nelinişteşte pe medici Medicii se mobilizează pentru a înţelege de ce noile tulpini de stafilococ aureu rezistente la antibiotice (SARM), considerate drept principal vector al infecţiilor intraspitaliceşti nosocomiale, se răspândesc cu rapiditate în spitale, infectând chiar şi persoanele cu o stare bună a sănătăţii, informează...