Cele mai citite
 


Ministrul Sănătăţii a promis finanţare pentru finalizarea lucrărilor la Spitalul din Horezu
duminică, 28 martie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Spitalul orăşenesc din Horezu, al doilea ca mărime din judeţul Vâlcea, va primi, în acest an, şi restul de bani pentru finalizarea lucrărilor începute în 1993, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, ministrul Sănătăţii, Attila Cseke.
'În acest an, după evaluarea lucrărilor, vom vedea suma necesară pentru a încheia construcţia acestei clădiri începute în 1993. Nu putem să mai dăm anual mici finanţări şi să ne întindem pe nu ştiu ce durată. Spitalul are o importanţă în comunitatea respectivă şi ştiu că nu deserveşte doar oraşul Horezu, ci toată zona de vest a judeţului', a spus ministrul Sănătăţii.
Spitalul orăşenesc din Horezu este realizat la standarde europene, cu saloane având toaletă proprie. Clinica are 5 etaje şi o mică bază hotelieră pentru medicii rezidenţi sau cei care nu au domiciliu în localitate.
Această unitate sanitară deserveşte 20 de localităţi, are 210 angajaţi, din care 25 sunt medici.
'Nu ar mai fi mult la nivel de bani. Din calculele noastre şi ale constructorului, mai avem nevoie de aproximativ 1,1 milioane lei', a declarat, pentru AGERPRES, dr. Ovidiu Onac, directorul spitalului din Horezu.
Ministrul Sănătăţii, Attila Cseke, a efectuat, vineri, o vizită de lucru în judeţul Vâlcea, la Spitalul Judeţean de Urgenţă şi la Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie din Râmnicu Vâlcea, precum şi la cele două spitale orăşeneşti de la Horezu şi Drăgăşani.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Attila Cseke: Sistemul de coplată va duce la un echilibru al finanţărilor din sănătate Sistemul de coplată în domeniul sanitar va echilibra bugetul CAS atât pentru spitalizare, cât şi pentru medicina de prevenţie, a declarat vineri ministrul Sănătăţii, Attila Cseke, într-o conferinţă de presă, la Râmnicu Vâlcea.
Ministerul Sănătăţii a aprobat o investiţie de 4,3 milioane pentru reabilitarea Spitalului TBC din Vâlcea Ministrul sănătăţii Eugen Nicolăescu a aprobat investiţia de aproximativ 4,3 milioane lei necesară reabilitării şi modernizării Spitalului de de pneumoftiziologie 'Constantin Anastasatu', a declarat marţi pentru AGERPRES, senatorul liberal, Daniel Niţu.
Vâlcea: Demersuri ale Spitalului din Horezu pentru înfiinţarea unei secţii de primiri urgenţe Reprezentanţii Spitalului orăşenesc Horezu, al treilea ca mărime din judeţul Vâlcea, au depus documentaţia la Ministerul Sănătăţii pentru a înfiinţa un Compartiment de primiri urgenţe în cadrul unităţii sanitare, a declarat, marţi, pentru AGERPRES, directorul DSP, dr. Maria Murăruş.
Ministrul Sănătăţii doreşte descentralizarea spitalelor până la 1 iulie Ministrul Sănătăţii Attila Cseke, a anunţat miercuri, într-o conferinţă de presă, că descentralizarea prin transferul unităţilor medicale publice către administraţia locală reprezintă în acest moment una din soluţiile de eficientizare a funcţionării sistemului sanitar şi trebuie realizată până în vara...
Attila Cseke: MS va susţine terminarea construcţiei unor spitale, unde se justifică investiţia Ministrul sănătăţii, Attila Cseke a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că finalizarea lucrărilor la clădirile viitoarelor spitale judeţene, aflate în diferite stadii de construcţie, reprezintă o prioritate pentru minister.
Directorii spitalelor vâlcene susţin trecerea unităţilor sanitare în subordinea administraţiilor locale Trecerea unităţilor sanitare în subordinea administraţiilor publice locale este o 'idee generoasă', după cum au afirmat, pentru AGERPRES, managerii spitalelor din judeţul Vâlcea.