Cele mai citite
 


Tulcea: Continuă monitorizarea stării de sănătate a populaţiei în zona Letea
duminică, 28 martie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Medicii de la Autoritatea de Sănătate Publică Tulcea continuă să monitorizeze starea de sănătate a populaţiei din localitatea Letea, după ce în urmă cu 10 zile aici a fost depistat virusul gripei aviare la câteva găini din două gospodării.
Directoarea ASP, Adriana Argetoianu, a declarat vineri pentru AGERPRES că până în momentul de faţă nicio persoană din Letea monitorizată de medici nu a prezentat vreun semn de afectare virală.
'Pentru a fi vigilenţi, am stabilit împreună cu Ministerul Sănătăţii să supraveghem comunitatea până pe data de 1 aprilie', a afirmat Argetoianu.
La rândul său, prefectul judeţului Tulcea, Vasile Gudu, a menţionat că medicii au finalizat operaţiunea de dezinfecţie a gospodăriilor în care a fost depistat virusul AH5N1, peste o săptămână urmând să fie aduşi puii santinelă.
'Din estimările noastre, dacă probele prelevate de la puii santinelă vor fi negative, pe data de 17 aprilie, focarul de gripă aviară de la Letea va fi declarat oficial închis', a declarat pentru AGERPRES prefectul Gudu.
Pe 16 martie, Direcţia Sanitar-Veterinară Tulcea a depistat prezenţa virusului gripei aviare înalt patogen la două găini, din două gospodării alăturate, din localitatea Letea. Cele 47 de păsări domestice din gospodăriile respective au fost sacrificate şi incinerate, aplicându-se totodată măsuri de dezinfecţie.
Până în prezent, în localitate nu s-au mai depistat alte cazuri.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
ANSVSA: Toate păsările din gospodăriile depistate cu virusul gripei aviare au fost distruse Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Tulcea a depistat prezenţa virusului gripei aviare la două găini din două gospodării alăturate din localitatea Letea, judeţul Tulcea, toate păsările din gospodăriile respective fiind ucise şi distruse, informează un comunicat al ANSVSA.
Tulcea: Măsuri extinse în cazul focarului de gripă aviară din Letea Medicii veterinari supraveghează populaţiile de păsări domestice din toate gospodăriile particulare din comuna tulceană C.A. Rosetti, ca o măsură suplimentară de prevenire a apariţiei unor noi probleme, după ce s-a confirmat suspiciunea de gripă aviară apărută în satul Letea.
Prof.dr.Geza Molnar: Ministerul Sănătăţii monitorizează situaţia de la Letea Situaţia de la Letea, judeţul Tulcea, unde a fost confirmat un focar de gripă aviară, este în supraveghere, OMS nu a ridicat alerta de gradul 6 şi, prin Direcţia de Sănătate Publică, se monitorizează focarul, a declarat, marţi, pentru AGERPRES prof. dr. Geza Molnar, consilier al ministrului sănătăţii...
Tulcea: Focar de gripă aviară, confirmat în perimetrul Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării Peste 100 de leşuri de pelicani creţi descoperiţi în zona constănţeană Ceaplace din Rezervaţia Biosferei Delta Dunării au fost ridicate în ultimele zile de către angajaţii Direcţiei Sanitar-Veterinare şi ai Administraţiei Rezervaţiei, probele prelevate de la acestea relevând prezenţa tulpinei de virus...
Gripa aviară: Japonia interzice importurile de foie gras din Franţa Japonia a decis să interzică importurile de păsări şi alte produse avicole franţuzeşti - printre care foie gras, foarte căutat cu prilejul sărbătorilor de sfârşit de an în această ţară, primul importator al acestui produs de lux - după anunţarea unor cazuri de gripă aviară în Franţa, relatează AFP.
Tulcea: Noi posturi de medici pentru judeţ Tulcea, 21 sep /Agerpres/ - Ministerul Sănătăţii a deblocat la nivelul judeţului Tulcea nouă posturi de medici, conform informaţiilor furnizate de Autoritatea de Sănătate Publică (ASP).