Cele mai citite
 


'Viaţă pentru viaţă', spectacol umanitar la Sala Palatului
duminică, 28 martie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un spectacol umanitar, desfăşurat sub genericul 'Viaţă pentru viaţă' şi având drept scop tragerea unui semnal de alarmă asupra pericolului de îmbolnăvire de cancer de col uterin şi de prostată, se va desfăşura, pe 30 martie, la Sala Palatului din Bucureşti.
La eveniment şi-au anunţat participarea artişti precum Andra, Nico & Chorus Live Band, Adrian Enache, Dinu Maxer şi Deea, Rosstar & Action Team, Ilie Micolov, Florin Vasilica şi Grupul 'Teleormanul', Nicu Paleru, Maria Ghinea, Constantin Măgureanu, Panseluţa Feraru, Valeria şi Traian Ilea, Cristina Turcu Preda, Ion Popa şi alte nume cunoscute.
Îşi dă concursul ansamblul folcloric 'Cununa Carpaţilor' al Centrului Naţional de Artă 'Tinerimea Română', condus de coregraful Viorel Cioacă, invitata specială a spectacolului fiind interpreta Margareta Pâslaru.
Spectacolul va include şi o prezentare de modă semnată K Fashion Studio, care îşi propune 'să pună în evidenţă atuurile feminine, femeia independentă, sigură pe ea, ambiţioasă, care vrea să demonstreze că frumuseţea vine nu numai din interior, ci şi din atitudine'.
La conferinţa de presă dedicată anunţării evenimentului, la care a participat iniţiatorul spectacolului, Ion Popa, care şi-a pierdut soţia, în urmă cu un an, din cauza cancerului de col uterin, la doar 37 de ani, dr. Ioan Stoian a pledat pentru controlul genital şi mamar, la timp, anual, pentru diagnosticarea teribilei maladii.
Salutând iniţiativa organizatorilor, dr. Marius Dinu a subliniat că şi 'bărbaţii sunt susceptibili de a se îmbolnăvi de cancer de prostată, maladie a cărei incidenţă creşte după 50 de ani şi care, depistată la timp este tratabilă', medicul invitând la controlul permanent.
Margareta Pâslaru a evocat personalitatea lui Florian (Moţu) Pittiş, care a pierit răpus de teribila maladie. 'N-aş fi acceptat această invitaţie dacă nu m-aş fi gândit că facem un bine prin acest lucru', a spus Margareta Pâslaru.
'E îngrozitor. Este ca şi cum mi-aş rupe bandajul de pe o rană nevindecată. Mi-e imposibil să asociez numele lui Florian Pittiş cu o astfel de boală', a spus, vizibil emoţionată, Anda Pittiş, văduva lui Florian Pittiş, care a îndemnat la rândul său la un control permanent. 'Nu trebuie nimeni în lume să vină să-ţi spună iubeşte-ţi nevasta sau bărbatul, du-te la doctor şi stai cât mai mult lângă ei, trăind. Fă-o din iubire!', a mai spus ea.
Irninis Miricioiu, prezentatoarea spectacolului, a declarat că TVR încearcă să sprijine acest eveniment tocmai pentru a trage şi ea un semnal de alarmă.
Eugen Bănulescu, regizorul spectacolului, a dat asigurări că, 'în ciuda mesajului grav, spectacolul va fi unul deosebit, dată fiind participarea atâtor voci de aur ale muzicii pop şi populare româneşti'.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Oţetul salvează de cancer de col uterin mii de femei din cartierele sărace ale Indiei Aplicarea în masă a aşa-zisului 'test al oţetului', unul foarte simplu şi ieftin şi care permite diagnosticarea timpurie a cancerului de col uterin, poate reduce cu o treime incidenţa deceselor cauzate de această boală în rândul femeilor din cele mai sărace ţări ale lumii. Rezultatele unui amplu studiu...
Medici de familie: 6 femei mor zilnic în România de cancer de col uterin cancerul de col uterin este singurul tip de cancer care poate fi prevenit printr-un vaccin, însă România este în continuare fruntaşă atât în ceea ce priveşte incidenţa, cât şi mortalitatea, iar zilnic 6 femei pierd lupta cu această boală, a declarat marţi într-o conferinţă de presă medicul primar Cr...
Hunedoara: Numărul cazurilor noi de cancer de col uterin, în scădere cu 10% Numărul cazurilor noi de cancer de col uterin descoperite anul trecut, la femeile din judeţul Hunedoara, a fost mai mic cu 10%, comparativ cu anul 2012, potrivit datelor Direcţiei de Sănătate Publică (DSP), publicate în preambulul Săptămânii Europene de Prevenire a Cancerului de Col Uterin, care va avea...
Hunedoara: Numărul cazurilor noi de cancer de col uterin, în scădere cu 10% Numărul cazurilor noi de cancer de col uterin descoperite anul trecut, la femeile din judeţul Hunedoara, a fost mai mic cu 10%, comparativ cu anul 2012, potrivit datelor Direcţiei de Sănătate Publică (DSP), publicate în preambulul Săptămânii Europene de Prevenire a Cancerului de Col Uterin, care va avea...
Mureş: Mortalitatea generată de cancerul de col uterin, necunoscută în lipsa unui Registru Naţional de Cancer În România nu există deocamdată studii publicate despre incidenţa cancerului de col uterin şi nici nu se cunoaşte exact care este nivelul mortalităţii din aceste motiv, ca urmare a inexistenţei unui Registru Naţional de Cancer.
Şase românce mor zilnic de cancer de col uterin Bucureşti, 27 ian /Agerpres/ - România se află pe primul loc în Europa ca rată a mortalităţii pe fondul cancerului de col uterin, cu şase decese pe zi, riscul fiind de trei ori mai mare la noi faţă de media europeană, se arată într-un comunicat de presă transmis joi AGERPRES de compania GlaxoSmithKlein...