Cele mai citite
 


Timiş: Cel mai mare spital privat din vestul ţării, inaugurat
duminică, 28 martie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Cel mai mare spital privat din vestul ţării s-a inaugurat, sâmbătă, la Timişoara, acesta fiind axat, cu prioritate, pe reproducere umană asistată şi ginecologie, fiind dotat cu aparatură de înaltă performanţă şi în domeniile chirurgiei şi cel al imagisticii.
Potrivit directorului executiv al spitalului 'Athena', Ovidiu Cristian Pătruţ, investiţia a depăşit 12 milioane de euro şi este cel mai bine dotat Centru de fertilizare in vitro şi infertilitate din ţară. În premieră pentru această zonă, viitoarele mămici vor putea naşte în apă şi vor putea beneficia şi de o bancă de celule stem.

'Putem asigura cel puţin 5.000 de naşteri şi 4.000 de intervenţii chirurgicale anual, similar unei maternităţi bugetare din Timişoara. În plus, banca noastră de celule stem are capacitate de stocare şi conservare, acestea reprezentând unul dintre punctele de referinţă pentru standardele ridicate la care se vor plasa serviciile prestate de medicii spitalului. Banca va funcţiona din luna mai. Prelevarea şi stocarea - pentru 20 ani -, se vor face la cele mai înalte standarde, unice pentru piaţa naţională şi regională. Toate aceste servicii vor avea un preţ rezonabil, pentru standardele menţionate, de aproximativ 1.500 de euro', a spus Ovidiu Cristian Pătruţ.

Spitalul are linie permanentă de gardă pentru ATI, neonatologie şi obstetrică-ginecologie, toate specialităţile medicale fiind acreditate de Ministerul Sănătăţii şi de Autoritatea de Sănătate Publică, acestea fiind prezente în cadrul ambulatoriului.

Spitalul 'Athena' este dotat cu un laborator de analize (pentru imunologie, bacteriologie, biochimie, analiza urinei şi hematologie), un centru de diagnostic prenatal (dotat cu ecografe, inclusiv Doppler 4D, unde se pot depista sarcinile cu grad înalt de risc, pe lângă colposcopie şi amniocenteză) şi un departament pentru intervenţii septice. Mai există compartimente de ATI pentru adulţi, altele de chirurgie generală, obstetrică, ginecologie, spitalizare de zi şi diverse specialităţi chirurgicale - neurochirurgie, chirurgie vasculară, plastică, microchirurgie reconstructivă, ortopedie, traumatologie, urologie, ORL.

Spitalul are 38 de saloane pentru internări, dintre care 32 au două sau trei paturi, iar şase sunt rezerve cu câte un singur pat, capacitatea totală de internare fiind de 80 de adulţi şi 30 de nou-născuţi. Pentru bebeluşi au fost prevăzute şi cinci incubatoare, precum şi dotări speciale de terapie intensivă. Blocul operator este dotat cu şase săli de intervenţie, inclusiv de telemedicină.

'Vom încheia un contract cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate, din aprilie, astfel că pacienţii vor putea beneficia şi de servicii gratuite', a mai menţionat directorul spitalului 'Athena'.

Principalul acţionar este prof. dr. Konstantinos Giatras, fost student al Universităţii de Medicină şi Farmacie 'Victor Babeş' din Timişoara, şi va lucra împreună cu prof. Ioan Munteanu, părintele fertilizării in vitro din România, pe lista de aşteptare fiind înscrise, deja, 300 de cupluri.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
RETROSPECTIVÃ 2015 Cardul de sănătate şi terapia fără interferon, principalele noutăţi în sistemul de sănătate Bucureşti, 22 dec /Agerpres /- Implementarea cardului de sănătate, introducerea terapiei interferon free şi a unor noi medicamente pe lista de compensate, precum şi modificarea contractului-cadru au fost principalele noutăţi aduse sistemului de sănătate în 2015.
Un nou spital privat în Bucureşti Un nou spital privat a fost inaugurat sâmbătă în Capitală - Spitalul General din cadrul Centrului de Diagnostic şi Tratament "Victor Babeş" -, care vine să contribuie la creşterea capacităţii de spitalizare a centrului.
Constanţa: Primul centru de fertilizare in vitro din Dobrogea, inaugurat la un spital privat Constanţa, 17 nov /Agerpres/ - Primul centru de fertilizare in vitro din Dobrogea, investiţie de circa 300.000 de euro, a fost inaugurat, miercuri, în cadrul spitalului privat de obstetrică - ginecologie Euromaterna din municipiul Constanţa.
Constanţa: Primul centru de fertilizare in vitro din Dobrogea, inaugurat la un spital privat Constanţa, 17 nov /Agerpres/ - Primul centru de fertilizare in vitro din Dobrogea, investiţie de circa 300.000 de euro, a fost inaugurat, miercuri, în cadrul spitalului privat de obstetrică - ginecologie Euromaterna din municipiul Constanţa.
Centrul de Diagnostic şi Tratament "Victor Babeş" va inaugura sâmbătă Spitalul General Fundaţia "Victor Babeş" anunţă inaugurarea Spitalului General din cadrul Centrului de Diagnostic şi Tratament "Dr. Victor Babeş", unitatea sanitară mărindu-şi astfel capacitatea de spitalizare.