Cele mai citite
 


"Să vorbim despre diabet", la Iaşi
vineri, 6 martie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Iaşi, 6 mar /Agerpres/ - Programul educaţional “Să vorbim despre diabet” a fost lansat, vineri, la Iaşi, cu scopul de a îmbunătăţi înţelegerea şi modul de auto-gestionare a diabetului de către pacienţi, utilizând un mod de pregătire nou, interactiv, profesional.

Vicepreşedintele Federaţiei Române de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice, prof. dr. Mariana Graur, a declarat că, în prezent, există un mare gol informativ despre această boală. Astfel, de cele mai multe ori, la aflarea diagnosticului, pacienţii trec prin stări ca: negare, anxietate, depresie generate de multe ori din lipsa cunoştinţelor despre boală.

“Prin acest program dorim să combatem aceste stări şi să stabilim o relaţie de permanentă interacţiune cu pacienţii diabetici. Odată acceptată boala, tratamentul, însoţit de un stil de viaţă riguros, aduce o îmbunătăţire a controlului metabolic şi a calităţii vieţii persoanelor cu diabet”, a explicat prof. dr Mariana Graur.
Prima componentă din cadrul programului “Să vorbim despre diabet”, o constituie “Hărţile de Conversaţie” (“Coversation Maps”), un instrument educaţional unic, interactiv şi vizual privind diabetul zaharat. Programul este creat de Healthy Interactions, lider în furnizarea de instrumente educaţionale în sănătate, în colaborare cu Federaţia Internaţională de Diabet (IDF), cu sprijinul diviziei de îngrijire a diabetului a Eli Lilly and Company.
“Forma în care este prezentată informaţia este prietenoasă şi pozitivă, hărţile având fiecare o temă precisă, bine elaborată şi uşor de înţeles”, a spus la rândul său dr. Rodica Pasat, expert trainer în programul “Să vorbim despre diabet”.
Conform afirmaţiilor dr. Daniel Popescu, director relaţii publice Lilly România, în următoarele luni vor fi formaţi aproximativ 140 de educatori din toată ţara, fie medici diabetologi, fie asistente medicale, care, la rândul lor, vor putea organiza întâlniri cu pacienţii, astfel încât aceştia să fie informaţi şi pregătiţi pentru acceptarea şi înţelegerea diabetului cu care trebuie să trăiască.
Potrivit statisticilor, impactul global al diabetului zaharat a atins proporţii epidemice, afectând nu numai indivizii, cât şi societatea în ansamblul ei. Până în 2025, IDF prognozează existenţa a 380 de milioane de diabetici. În lipsa tratamentului sau a controlului, persoanele cu diabet zaharat pot suferi complicaţii precum afecţiuni ale inimii sau ale rinichilor, înrăutăţind starea de sănătate şi ridicând noi obstacole în calea tratamentului. Prin acest important program internaţional, persoanele ce trăiesc cu diabet zaharat în România vor putea avea acces la aceste resurse inovative cu scopul de a fi ajutaţi să treacă peste provocările zilnice ale luptei cu diabetul zaharat.
Programul “Să vorbim despre diabet” este lansat în Europa şi America de Nord, premergând lansarea în America Latină şi Asia. AGERPRES/(Daniela Malache)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Fitoterapia in diabet In mod special, in ultimii 10 ani, s-au facut cercetari stiintifice amanuntite asupra plantelor utilizate de diverse popoare pentru actiunea lor hipoglicemianta.
Educaţie terapeutică prin conversaţii pentru diabetici Oradea, 11 mar /Agerpres/ - Cele aproape 25.000 de persoane din judeţul Bihor bolnave de diabet, din care 12.800 trataţi cu insulină, vor beneficia de un program de educaţie terapeutică prietenos şi mai puţin formal”, prin conversaţii pe tema acestei boli, program internaţional lansat, miercuri, la Oradea...
Controlul medical anual poate depista multe afecţiuni, inclusiv diabetul Preşedintele Societăţii Române de Nutriţie şi Boli Metabolice, prof. dr. Radu Lichiardopol, a explicat luni, în cadrul conferinţei de presă prilejuite de lansarea campaniei 'Fă PASul corect: Controlează diabetul', că persoanele care au o predispoziţie genetică spre diabet nu înseamnă că se vor îmbolnăvi...
Pancreasul - limba engleza Descopera functiile pancreasului
Persoanele cu diabet pot învăţa cum să aibă o viaţă completă prin intermediul unui portal Persoanele diagnosticate cu diabet pot învăţa cum să aibă o viaţă completă prin intermediul portalului www.complete-life.ro, lansat joi de Sanofi România.
Specialiştii în diabet avertizează: Efectul reclamelor de la tv - mâncăm mai prost şi mai nesănătos Preşedintele Societăţii Române de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice, prof. dr. Maria Moţa, a declarat miercuri, într-o conferinţă la Sibiu, că românii mănâncă din păcate mai mult şi mai nesănătos, sunt victimele ambalajelor frumoase şi ale reclamelor agresive de la televizor şi, în plus, dorm tot mai...