Cele mai citite
 


Tulcea: Copii bolnavi de rujeolă
duminică, 28 martie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Autoritatea de Sănătate Publică Tulcea a înregistrat, în ultima săptămână, trei cazuri de copii bolnavi de rujeolă.
Directorul ASP, Adriana Argetoianu, a declarat pentru AGERPRES că primul din cei trei copii depistaţi cu rujeolă venise din Franţa, împreună cu părinţii. 'În prezent, colaborăm cu asociaţiile de etnie romă şi cu mediatorii sanitari pentru a-i convinge pe părinţii copiilor să accepte vaccinarea minorilor', a afirmat Argetoianu.

Ea a explicat că rujeola se răspândeşte foarte repede la persoanele care nu au fost vaccinate, transmiterea bolii făcându-se pe cale erogenă.

'Monitorizăm, în continuare, starea de sănătate a tuturor contacţilor şi am apelat la medicii de familie pentru ca aceştia să îşi revizuiască lista pacienţilor din comunităţile defavorizate şi să îi încurajeze să completeze vaccinurile în rândul copiilor, adolescenţilor şi al adulţilor tineri', a precizat directorul ASP.

Potrivit acesteia, rujeola (sau pojarul) este importantă nu prin simptomele ei - febră, erupţie, tuse -, cât prin complicaţiile care survin în lipsa unei conduite corecte şi anume pneumonie, encefalită, convulsii.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Tulcea: Vaccinarea împotriva cancerului de col uterin, extinsă Tulcea, 17 dec /Agerpres/ - Autoritatea de Sănătate Publică (ASP) din Tulcea a început distribuţia vaccinurilor împotriva cancerului de col uterin către medicii de familie, pentru extinderea campaniei şi la grupele de vârstă 14 - 24 de ani.
Tulcea: Noi cazuri de îmbolnăvire cu virusul A/H1N1 Autoritatea de Sănătate Publică (ASP) din Tulcea a început, luni, vaccinarea populaţiei împotriva virusului A/H1N1, în condiţiile în care în ultimele trei zile au fost confirmate încă şase cazuri de gripă nouă.
Tulcea: Continuă monitorizarea stării de sănătate a populaţiei în zona Letea Medicii de la Autoritatea de Sănătate Publică Tulcea continuă să monitorizeze starea de sănătate a populaţiei din localitatea Letea, după ce în urmă cu 10 zile aici a fost depistat virusul gripei aviare la câteva găini din două gospodării.
Tulcea: Fără suspiciuni de gripă nouă în ultima perioadă Autoritatea de Sănătate Publică (ASP) din Tulcea nu a mai înregistrat în ultimele 10 zile nici o suspiciune de gripă nouă.
Tulcea: Medicii de familie doresc ca vaccinările să fie plătite de Casa de Asigurări de Sănătate Medicii de familie din judeţul Tulcea doresc ca vaccinările care se efectuează în propriile cabinete să fie plătite de Casa de Asigurări de Sănătate (CAS), nu de către Direcţia de Sănătate Publică (DSP), aşa cum prevede decizia Ministerului Sănătăţii.
Tulcea: Sinistraţii sunt vaccinaţi antitetanos Autoritatea de Sănătate Publică (ASP) din Tulcea a demarat o campanie de vaccinare antitetanos pentru persoanele care necesită imunizare continuă.