Cele mai citite
 


Iaşi: Număr mare de internări, de Florii
duminică, 28 martie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Peste 110 persoane au ajuns, de Florii, la Spitalul Clinic de Urgenţe din Iaşi, în urma accidentelor casnice, a afecţiunilor digestive şi agresiunilor pe fondul abuzului de alcool.
'Existând riscul ca ritmul prezentărilor să se menţină ridicat, am mobilizat voluntari pentru asigurarea corespunzătoare a asistenţei medicale în aceste zile de sărbătoare', a declarat dr. Tudor Ciuhodaru, coordonatorul Unităţii de Primire a Urgenţelor din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţe 'Sf. Ioan'.

Şeful UPU susţine că rănile suferite la mâini în timpul preparării peştelui au reprezentat aproximativ 30%?din numărul cazurilor, ele fiind rezolvate de plasticieni.

Alţi pacienţi au necesitat terapie de urgenţă în urma fenomenelor alergice produse de alimente sau alcool.

Excesul de alcool a dus la agravarea patologiei digestive, numeroase cazuri necesitând internare la ATI în urma hemoragiilor digestive şi a pancreatitelor. De asemenea, peste 30 de pacienţi au prezentat valori importante ale alcoolemiei, recordul fiind reprezentat de o femeie din Iaşi, înregistrată cu o alcoolemie de 471 mg la mie.

Unii pacienţi au necesitat evaluare clinică, imagistică şi biologice complexă şi internare la traumatologie în urma agresiunilor, alţii internare în urma căderilor de pe scară, din copaci, din pod sau din căruţe.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Iaşi: Număr mare de internări cu fracturi din cauza gheţii Aproape 100 de persoane au ajuns, la sfârşitul săptămânii trecute, la Spitalul Clinic de Urgenţe Sfântul Ioan din Iaşi, din cauza traumatismelor suferite în urma căderii pe gheaţă.
Iaşi: Număr mare de internări la Centrul de Traumă şi Toxicologie 'Sfântul Ioan' Zeci de pacienţi au ajuns la UPU de la Centrul de Traumă şi Toxicologie 'Sfântul Ioan' din Copou în garda de Crăciun, declară medicul Tudor Ciuhodaru.
În comă, din cauza unei alcoolemii record Iaşi, 6 feb /Agerpres/ - O femeie din localitatea Scobinţi a fost adusă, vineri, în comă de gradul III la Unitatea de Primire a Urgenţelor (UPU) din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţe "Sfântul Ioan" din Iaşi, după ce a băut o cantitate considerabilă de alcool.
Iaşi: Număr mare de pacienţi la UPU Peste 190 de persoane au ajuns, în ultima gardă, la Spitalul Clinic de Urgenţe 'Sfântul Ioan' din Iaşi, numărul acestora fiind cu 30-40 % mai mult faţă de perioadele anterioare, a declarat vineri, pentru AGERPRES, dr. Tudor Ciuhodaru, coordonatorul Unităţii de Primire a Urgenţelor (UPU) din cadrul spitalului...
Iaşi: Tudor Ciuhodaru cere sprijin pentru mutarea Spitalului de Urgenţe Doctorul Tudor Ciuhodaru, coordonatorul Unităţii de Primire a Urgenţelor din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţe Sfântul Ioan din Iaşi solicită sprijinul Ministerului Sănătăţii şi Ministerului Apărării pentru finalizarea lucrărilor la parterul clădirii în care ar trebui să fie mutat Spitalul Clinic de...
Iaşi: Peste 100 de persoane internate la UPU, în Ajunul Crăciunului Aproximativ 100 de persoane au avut nevoie în Ajunul Crăciunului de asistenţă medicală la Unitatea de Primire a Urgenţelor de la Spitalul Clinic de Urgenţe 'Sfântul Ioan' din Iaşi.