Cele mai citite
 


Arad: Sancţiuni contravenţionale aplicate pentru nerespectarea normelor sanitar-veterinare
marţi, 30 martie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Arad şi-a intensificat acţiunile de control pe linia respectării normelor specifice, în apropierea sărbătorilor pascale.
''Drept urmare, în cursul săptămânii trecute, inspectorii din cadrul instituţiei au efectuat un număr de 58 de acţiuni de inspecţie şi control, acţiuni în urma cărora au aplicat 18 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 23.000 de lei şi un avertisment'', a declarat, luni, dr. Gheorghe Ban, directorul DSVSA Arad.
Potrivit sursei citate, acţiunile de control au vizat 21 de hyper/supermarket-uri şi magazine alimentare, 4 unităţi de tip laborator cofetărie - patiserie, 8 unităţi de panificaţie, 8 unităţi de depozitare produse alimentare de origine animală şi nonanimală, 5 centre de colectare ovine.
''În urma controalelor au fost găsite, printre altele, nereguli cum ar fi începerea activităţii fără anunţarea DSVSA, neluarea de către primării a măsurilor prevăzute de legislaţia în vigoare pentru depozitarea deşeurilor de origine animală şi neutralizarea acestora, comercializarea directă către consumatorul final a produselor alimentare fără respectarea condiţiilor de igienă, nerespectarea legislaţiei sanitare veterinare privind manipularea produselor de origine animală în unităţile de tip comercial. Inspectorii au aplicat sancţiunile contravenţionale prevăzute de legislaţia în vigoare'', a precizat Gheorghe Ban.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Comunicat de presă - DSVSA Călăraşi Rezultatele acţiunilor de inspectie şi control efectuate de inspectorii D.S.V.S.A. Calarasi în perioada 01 - 26.02.2012
Amenzi de 36.000 de lei pentru operatorii bucureşteni din domeniul alimentar, în decembrie Inspectorii Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Bucureşti (DSVSA) au aplicat, în luna decembrie, 25 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 35.950 lei, dar şi un număr de 53 avertismente pentru operatorii din domeniul alimentar de pe raza Capitalei, fiind dispusă şi...
DSVSA Bucureşti a aplicat 46 de amenzi în Piaţa Obor şi a retras de la comercializare peste 7 tone de alimente Inspectorii din cadrul Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Bucureşti au aplicat 46 de amenzi în valoare de 102.100 lei şi au retras de la comercializare o cantitate de 7.137 kilograme de produse alimentare, ca urmare a neconformităţilor înregistrate în urma unor controale efectuate...
Comunicat de presă - DSVSA Prahova D.S.V.S.A. PRAHOVA EFECTUEAZÃ ACŢIUNI DE VERIFICARE ŞI CONTROL ÎN TOATE ZONELE/LOCALITÃŢILE DE INTERES TURISTIC ÎN SEZONUL ESTIVAL2016
Tulcea: Furnizorii locali din programul guvernamental "Lapte şi corn", în atenţia Consiliului Judeţean Prefectura judeţului Tulcea va înainta Consiliului Judeţean (CJ) raportul întocmit de Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) cu privire la neregulile constatate în anul şcolar 2015-2016 în derularea programului guvernamental 'Lapte şi corn'.
Inspectorii ANSVSA au dat 36 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 26.400 de lei Inspectorii Autorităţii Naţionale Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor au efectuat, în perioada 16 - 30 iulie 2010, 4.368 de controale, în urma cărora s-au aplicat 36 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 26.400 de lei şi 33 de avertismente, se arată într-un comunicat al ANSVSA.