Cele mai citite
 


Hipotensivilor le face mai bine o supă dimineaţa decât o cafea
marţi, 30 martie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Persoanele care au o presiune scăzută a sângelui ar face mai bine să-şi înceapă ziua cu o supă decât cu o cafea, arată revista germană 'Naturartz', citată de DPA. Supa sărată, se spune în revistă, creşte presiunea sângelui şi tensiunea arterială.
Revista adaugă că o cafea înrăutăţeşte simptomele pe care le prezintă mulţi hipotensivi, printre care mâini şi picioare reci. Un somn sănătos, câteva exerciţii fizice dimineaţa şi un pahar de apă îi ajută pe hipotensivi să înceapă bine ziua. Alte căi de a 'îndulci' simptomele hipotensiunii - letargie, oboseală şi stări de rău - sunt practicarea unor discipline sportive şi doi litri de lichid băuţi pe zi, se spune în revistă. Şi băutul rapid al unui sfert sau jumătate de litru de lichid poate ridica presiunea sângelui în zece minute.

Revista menţionează totuşi că băuturile alcoolice sunt contraproductive, din cauză că provoacă oboseală.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Sfaturi pentru relaxarea prin somn Problemele legate de somn pot sa duca la o oboseala si o iritabilitate excesive pe parcursul zilei, eventual chiar si la afectiuni fizice.
Analize şi consultaţii oftalmologice gratuite la ExpoDiabet&Nutriţie - Preşedintele ANPC, Bogdan Pandelică - “Eticheta corectă, cheia pentru o viaţă cât mai sănătoasă” Bogdan Pandelică, Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), va fi prezent sâmbătă, 21 mai, la ExpoDiabet &Nutriţie, unde va susţine, între orele 13.00 şi 14.00, conferinţa cu tema “Eticheta corectă, cheia pentru o viaţă cât mai sănătoasă”.
Suplimente utile în perioadele stresante Sănătatea, se caracterizează printr-o bunăstare fizică, mintală şi socială care nu constă doar în absenţa bolii sau a infirmităţii.
Scapa de stres si apatie cu Magnozen Starea de bine este o nevoie continua a omului modern, perturbat de un stil de viata solicitant. Statul prelungit la birou, lipsa timpului pentru activitati de relaxare sau exercitii fizice duc cu timpul la hiper-emotivitate, episoade de irascibilitate, insomnie sau chiar stari de depresie...
Berea hidratează în aceeaşi măsură ca apa /studiu/ Berea, consumată în cantitate moderată după efectuarea unor exerciţii fizice, este la fel de eficientă ca apa pentru rehidratare şi refacere, potrivit unui studiu prezentat marţi la Bruxelles, cu prilejul celui de-al VI-lea Simpozion european privind berea şi sănătătea, la care au participat specialişti...
Cum sa imblanzesti hormonii care iti tulbura somnul Relatia dintre hormoni si somn este una complicata. Pe de o parte, stim ca somnul neregulat si cu intreruperi ne poate da peste cap hormonii; pe de alta parte, dezechilibrul hormonal este o cauza comuna a tulburarilor de somn.