Cele mai citite
 


Demers pentru dotarea spitalelor cu aparate pentru dializă hepatică
vineri, 6 martie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Alba Iulia, 6 mar /Agerpres/ - Vicepreşedintele Comisiei pentru Sănătate şi Familie din Camera Deputaţilor, democrat-liberalul Călin Potor, vrea să iniţieze un proiect legislativ prin care fiecare spital judeţean de urgenţă să fie dotat cu aparate pentru dializă hepatică.

Deputatul PD-L Călin Potor a afirmat, vineri, într-o conferinţă de presă la Alba Iulia, că nu se poate ca, în 2009, să nu existe la Unitatea de Primiri Urgenţe sau la Terapie Intensivă, la nivel de spital judeţean, asemenea aparate pentru dializă hepatică. "Aceste aparate nu costă o avere", a subliniat Călin Potor, care a adăugat că se pot găsi surse financiare în acest sens.

Ca multe alte spitale judeţene de urgenţă din ţară, nici cel din Alba nu are în dotare un asemenea aparat pentru cei diagnosticaţi cu insuficienţă hepatică acută. Mai multe persoane, printre care şi copii, au murit sau au rămas cu sechele în ultimii opt ani în Alba după ce au consumat ciuperci recoltate de pe câmp. În aceste cazuri de intoxicaţie acută cu ciuperci, pacienţii erau internaţi la o clinică din Cluj-Napoca, în spitalele din Alba neexistând măcar un aparat pentru dializă hepatică.
Actual deputat, medicul Călin Potor a fost manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba în ultimii cinci ani. AGERPRES/(Marinela Brumar)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII ÎN JUDEŢE Sinteza principalelor ştiri difuzate de Redacţia Ştiri Interne - Corespondenţi în săptămâna 9-13 mai
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII - BUCUREŞTI Sinteza principalelor ştiri difuzate de Redacţia Ştiri Interne - Bucureşti în săptămâna 11 - 15 iulie:
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII - BUCUREŞTI Sinteza principalelor ştiri difuzate de Redacţia Ştiri Interne - Bucureşti în săptămâna 9 - 13 mai:
Bani mai puţini pentru servicii medicale Alexandria, 13 mai /Agerpres/ - Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Teleorman a încheiat cu furnizorii de servicii medicale din judeţ 470 de contracte pentru 2009, un an în care bugetul total administrat de această instituţie reprezintă 81,60 la sută în comparaţie cu banii gestionaţi în 2008.
Casa de Pensii Bucureşti primeşte cereri pentru bilete de tratament Bucureşti, 13 mai /Agerpres/ - Casa de Pensii a Municipiului Bucureşti primeşte, în această perioadă, cereri de acordarea biletelor de tratament pentru acest an.
Iniţiativă legislativă pentru fonduri pentru sănătate Bucureşti, 13 mai /Agerpres/ - Un Comitet de Iniţiativă Legislativă Cetăţenească a început strângerea de semnături de la pacienţi pentru creşterea fondurilor alocate sănătăţii.