Cele mai citite
 


Nou tratament împotriva cancerului mamar: o singură sesiune de radioterapie
marţi, 30 martie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un tratament de ultimă oră pentru tratarea cancerului mamar, care permite reducerea procedurii de radioterapie la o singură sesiune de jumătate de oră, dă rezultate bune în cadrul studiilor efectuate pe pacienţi, potrivit medicilor de la University College din Londra /UCL/, transmite luni Efe.
Aparatul, folosit după extragerea tumorii în cazurile în care cancerul nu este în fază avansată, omoară celulele cancerigene, care ar putea rămâne încărcate cu o emisie concentrată de radiaţii.

În prezent, femeile cu cancer mamar se supun unui număr de cinci sesiuni de radioterapie, care se desfăşoară pe parcursul a şase săptămâni după intervenţia chirurgicală. Se încearcă, în acest mod, păstrarea celei mai mare părţi a sânului, în locul unei mastectomii, susţin specialiştii citaţi.

După publicarea rezultatelor testelor efectuate, la sfârşitul acestui an, va putea fi realizată o singură sesiune de radiaţii, afirmă experţii conduşi de oncologul Michael Baum, în cadrul studiilor publicate luni de ziarul 'The Times'.

Procedura constă în introducerea unui dispozitiv sferic în zona unde a fost tumoarea, prin intermediul inciziei create de operaţia în sine, în timpul în care pacienta se află încă sub efectul anesteziei. Aparatul transmite o doză constantă de raze X în jurul leziunii tumorale, potrivit medicilor.

Până în prezent, la faza numărul 3 a testelor clinice au participat 77 de paciente din Marea Britanie, Germania şi Australia.

Din toate aceste persoane, numai două - una în vârstă de 66 de ani - au suferit din nou de cancer mamar în acelaşi loc.

Medicul oncolog citat a indicat că aparatul, al cărui cost este estimat la 300.000 de lire (circa 342.000 euro), este portabil, motiv pentru care procedura poate fi oferită şi femeilor care trăiesc departe de unităţile de radioterapie, în special în zonele în curs de dezvoltare.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Campanie împotriva cancerului la sân: Prevenţia - extrem de importantă la femeile de peste 45 de ani Federaţia Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer (FABC) şi Liga Română de Cancer desfăşoară în luna octombrie campania de informare despre cancerul de sân "Nu am făcut destul", cu mesajul "Acum este rândul tău să ai grijă de mama ta!", cea de-a treia ediţie la nivel naţional pe această temă fiind lansată...
Harghita: Numărul cazurilor de cancer mamar este în creştere; în judeţ există un singur oncolog Numărul cazurilor de cancer de sân este în creştere în Harghita, această boală afectând persoane din ce în ce mai tinere, arată o cercetare efectuată în cadrul proiectului "Împreună pentru sănătatea sânului" şi făcută publică miercuri în cadrul unei conferinţe de presă.
Cancerul afectează două din 15 femei evreice din Israel Două din 15 femei evreice care trăiesc în Israel suferă de-a lungul vieţii de cancer mamar, potrivit unui raport realizat de Asociaţia de luptă împotriva cancerului şi Ministerul Sănătăţii, transmite luni EFE.
Prof.univ.dr. Alexandru Irimie: Efectuăm studii de analiză genomică a cancerului pentru tratamente personalizate (interviu) Rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) "Iuliu Haţieganu" din Cluj-Napoca, profesor universitar dr. Alexandru Irimie, reputat specialist în oncologie, a acordat un interviu Agenţiei Naţionale de Presă AGERPRES, cu prilejul Zilei Mondiale de Luptă Împotriva Cancerului, care este marcată pe...
Ziua mondială de luptă împotriva cancerului Ziua Mondială de luptă împotriva cancerului se marchează la 4 februarie, militându-se, cu acest prilej, pentru accesul egal al tuturor pacienţilor la cele mai noi terapii împotriva bolii, iniţiativa având drept scop sporirea gradului de informare a opiniei publice în legătură cu problematica oncologică...
Rodica Anghel: Tendinţă de creştere lentă, dar progresivă a îmbolnăvirilor şi mortalităţii prin cancer În anul 2008, au fost peste 12,4 milioane de cazuri noi de cancer la nivel mondial, potrivit estimărilor Agenţiei Internaţionale de Cercetare în Domeniul Cancerului (IARC), a anunţat, joi, cu prilejul deschiderii Conferinţei Societăţii Române de Radioterapie, prof. dr. Rodica Anghel, manager al Institutului...