Cele mai citite
 


Jocul Tetris poate reduce efectele pe termen lung ale traumatismelor psihice severe
marţi, 30 martie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Potrivit cercetătorilor de la Universitatea Oxford, jocul Tetris, practicat după un traumatism sever, ar putea reduce gravitatea stressului post-traumatic. Cine joacă Tetris după ce a suferit un traumatism are şanse mai mari să reducă frecvenţa amintirilor dureroase. Această descoperire ar permite stabilirea unor tratamente pentru victimele unor accidente, violuri, boli grave sau care au trecut printr-un război, au fost martori la un atentat, la moartea violentă a unei persoane apropiate, arată site-ul maxisciences.com.
Echipa doctorului Emily Holmes, de la departamentul de psihiatrie al Universităţii Oxford, a testat efectul jocului asupra unui număr de 40 de persoane sănătoase. Toate au fost nevoite să privească imagini cu oameni răniţi, ca şi campanii şoc de luptă împotriva alcoolului la volan. După 30 de minute, jumătate dintre ele au jucat Tetris 10 minute, iar cealaltă jumătate, nu.

S-a dovedit că, după o săptămână, cele care jucaseră Tetris aveau mult mai puţine amintiri ale imaginilor violente văzute decât celelalte. Emily Holmes consideră că jocul Tetris ar împiedica creierul să stocheze unele amintiri dacă este jucat imediat după şoc.

Cercetătorii au ales Tetris pentru că jocul face apel la o mare varietate de zone cerebrale, datorită formelor multiple şi culorilor prezentate jucătorilor. Prin urmare, nu este sigur că alte jocuri video ar fi la fel de eficiente.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Jocul Tetris poate ajuta la păstrarea siluetei (studiu) Cercetători de la Universitatea din Plymouth (Marea Britanie) arată că jocurile video au un efect pozitiv asupra controlului alimentaţiei, emiţând şi ipoteza unui impact asemănător asupra dependenţelor. Ei spun că cine simte nevoia să mănânce nu are decât să îşi scoată telefonul şi să înceapă o partidă...
MAE condamnă cu fermitate atentatul de la Oslo Ministerul Afacerilor Externe condamnă cu fermitate atentatul comis la sfârşitul săptămânii trecute în apropierea sediului guvernului din Oslo, soldat cu victime omeneşti şi răniţi, se arată într-un comunicat de presă al MAE remis AGERPRES.
Alba: Şoc hipotermic şi şoc traumatic, cauza morţii celor două victime în accidentul aviatic din Apuseni Pilotul Adrian Iovan a decedat în urma unui şoc traumatic combinat cu şoc hipotermic, iar studenta moartă în accidentul aviatic produs luni în Munţii Apuseni şi-a pierdut viaţa în urma unui şoc hipotermic combinat cu tulburări de dinamică respiratorie ca urmare a unui traumatism, relevă rezultatele necropsiei...
Stresul post-traumatic a fost descris în cronici de acum câteva mii de ani Dovezi ale tulburărilor de stres post-traumatic pot fi găsite cu mult timp înainte decât se crezuse anterior, mergând până la anul 1300 înaintea erei noastre, susţin cercetătorii de la Universtiatea Ruskin din Marea Britanie care au analizat texte din vechea Mesopotamie (astăzi Irak), informează BBC...
Accidente rutiere grave produse în Bucureşti (2012-2016) - cronologie Un grav accident rutier s-a produs în ziua de 15 mai, în Pasajul Unirii din Capitală, soldat cu un mort şi un rănit. În accident au fost implicate două autoturisme, unul dintre ele intrând într-un stâlp. La faţa locului, ISU a intervenit cu două autospeciale de descarcerare, două ambulanţe SMURD şi o...
SUA: Cel mai grav atentat după 11 Septembrie, anchetă asupra pistei jihadiste Un american suspectat de a fi simpatizant al grupării Statul Islamic (SI) a comis duminică în Statele Unite cel mai grav atentat "terorist" după 11 Septembrie 2001, soldat cu cel puţin 50 de morţi într-un club de noapte gay din Florida, comentează AFP.