Cele mai citite
 


Traian Băsescu: Rateurile de diagnostic ale medicilor, efect şi al sistemului de Educaţie
marţi, 30 martie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Preşedintele Traian Băsescu a apreciat, luni, că una dintre cauzele ratei mari de greşeli în diagnosticul pronunţat de medici este sistemul de educaţie neperformant.
'O afirmaţie făcută foarte de curând de unul dintre statele importante din UE şi care începe să demonteze un mit al medicilor pregătiţi în universităţile româneşti: este vorba de proaspetele afirmaţii venite din Franţa, care spun negru pe alb că medicii români sunt slab pregătiţi', a declarat preşedintele, la dezbaterea pe legea Educaţiei.
El a mai spus că, potrivit statisticilor prezentate de o comisie prezidenţială pentru evaluarea sistemului de sănătate din România, rata de rateu în diagnostic ajunge la peste 40% în sistemul de sănătate românesc, acesta fiind un efect al sistemului de educaţie.
'Adică un om care are o boală i se prescrie o reţetă pentru o altă boală. Un om care nu trebuie operat e operat. Deci cam aici se învârte calitatea într-o zonă extrem de sensibilă a vieţii de zi cu zi a cetăţenilor, ca efect al calităţii sistemului de educaţie din România', a spus preşedintele.
El a adăugat că ţara noastră nu ocupă unul dintre primele cinci locuri pentru niciun stat UE ca nivel de atractivitate pentru studenţii dornici să înveţe în România.
'Nu am vrut ca intervenţia mea să fie una care să supere, dar vreau să fie o intervenţie care să dea tonul discuţiilor. Avem nevoie de o dezbatere cinstită, onestă, în care să înţelegem că fără un sistem de educaţie reformat, care să răspundă nevoilor de competiţie pe care România le are (...) nu avem nicio şansă', a afirmat el.
Băsescu a opinat că 'şansa României este legată de educaţie' şi a subliniat că în momentul în care va promulga legea va ţine cont de concluziile dezbaterilor care au avut loc pe marginea proiectului.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Traian Băsescu: Guvernul să restructureze sistemul de sănătate şi apoi să plătească arieratele din domeniu Bucureşti, 4 nov /Agerpres/ - România a solicitat organismelor internaţionale de finanţare să i se ofere posibilitatea de a restructura mai întâi sistemul de sănătate, pentru ca abia apoi să achite arieratele din acest sector, astfel încât să poată acorda, cu prioritate, subvenţiile pentru agricultori...
T. Băsescu: România oferă servicii de proastă calitate, dar promovarea noii legislaţii a avut o opoziţie extraordinară Preşedintele Traian Băsescu a afirmat, marţi, că România le oferă cetăţenilor săi servicii de proastă calitate în ceea ce priveşte sistemul de sănătate şi de educaţie, dar, cu toate acestea, soluţiile Guvernului român nu au fost susţinute în mass-media.
Băsescu: România riscă să reintre într-o perioadă de criză economică Preşedintele Traian Băsescu a declarat marţi că în România există bariere în ceea ce priveşte relansarea economică şi că există riscul ca ţara noastră să reintre într-o perioadă de criză în contextul în care Guvernul a utilizat mai puţini bani pentru investiţii din bugetul de stat, îndreptându-i către...
Traian Băsescu: Guvernul să restructureze sistemul de sănătate şi apoi să plătească arieratele din domeniu România a solicitat organismelor internaţionale de finanţare să i se ofere posibilitatea de a restructura mai întâi sistemul de sănătate, pentru ca abia apoi să achite arieratele din acest sector, astfel încât să poată acorda, cu prioritate, subvenţiile pentru agricultori, a declarat, joi, preşedintele...
PSD: Traian Băsescu şi-a propus să distrugă sistemul de sănătate românesc Departamentul de Sănătate al Partidului Social Democrat (PSD) îşi manifestă îngrijorarea faţă de demersul preşedintelui Traian Băsescu de reformare a sistemului de sănătate, acuzând că, de fiecare dată când şeful statului ''a pus ochii pe un sistem din această ţară, sub pretextul restructurării şi reformării...
Traian Băsescu regretă neclarităţile rezultate în urma precizărilor referitoare la medici Preşedintele Traian Băsescu regretă 'neclarităţile rezultate' în urma discursului susţinut, luni, în cadrul unei dezbateri publice pe tema noii legi a educaţiei, se arată în cadrul unui comunicat transmis de Administraţia Prezidenţială.