Cele mai citite
 


Iaşi: Deputatul Ciuhodaru vrea o rezolvare amiabilă în caz de malpraxis
marţi, 30 martie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Deputatul Tudor Ciuhodaru va depune la Camera Deputaţilor un proiect de modificare şi completare a legii care vizează soluţionarea promptă a cazurilor de malpraxis prin posibilitatea rezolvării amiabile a prejudiciului cauzat de acte medicale între pacient, unitatea medicală şi societatea de asigurări.
Parlamentarul ieşean a declarat, luni, pentru AGERPRES că, prin amendarea Legii 95/2006, în caz de malpraxis pacientul va avea libertatea de a alege fie calea judiciară, fie calea administrativă.
'Soluţionarea cazurilor de malpraxis este greoaie în România. Pentru obţinerea de compensaţii, pacientul român utilizează legea civilă şi există numeroase nemulţumiri legate de durata şi rezultatele procesului. La momentul actual, în Europa se consideră că rezolvarea strict judiciară este contraproductivă. Pacientul este supus unei proceduri dificile şi de durată în care trebuie să demonstreze, utilizând resurse materiale importante, cauzalitatea act medical-prejudiciu. Din cauza costurilor mari ale asigurărilor, mulţi medici se orientează spre specialităţi de minim risc. Se practică medicina defensivă lăsând descoperite multe dintre sectoarele medicale. Sistemul medical pune accentul pe eşecul medicului fără să încerce identificarea deficienţelor din sistem care ar fi putut fi cauza e şecului', a spus deputatul Tudor Ciuhodaru, care este medic de profesie.
Soluţionarea cazurilor de malpraxis poate fi îmbunătăţită prin adoptarea recomandărilor Comitetului de Miniştri al Consiliului Europei privind managementul siguranţei pacientului şi prevenirea efectelor adverse în sistemul sanitar.
Acestea prevăd elaborarea unui cadru politic coerent şi comprehensiv în domeniul siguranţei pacientului în care să existe şi posibilitatea rezolvării administrative extrajudiciare care are multiple avantaje.
În opinia parlamentarului, pacientul va beneficia de o procedură rapidă, posibilitatea evitării prejudiciului este stabilită de experţi, costurile sunt reduse şi mulţi pacienţi primesc compensaţiile adevărate, medicii vor avea asigurarea plătită de unitatea sanitară întrucât vor fi incluşi în responsabilitatea instituţională şi se vor raporta corespunzător la desfăşurarea actului medical.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Iaşi: Legea malpraxisului, la un pas de a fi adoptată Iaşi, 9 nov /Agerpres/ - Legea malpraxisului, care vizează modificarea şi completarea Legii 95/2006 prin posibilitatea rezolvării amiabile între pacient, unitatea medicală şi societatea de asigurări a prejudiciului cauzat de acte medicale, a trecut de Senat şi va ajunge în plenul Camerei Deputaţilor...
Deputatul Tudor Ciuhodaru solicită bani de la bugetul de stat pentru implementarea cardurilor de sănătate Iaşi, 29 mar /Agerpres/ - Deputatul conservator Tudor Ciuhodaru a depus, marţi, la Camera Deputaţilor, un proiect legislativ de modificare şi completare a Legii nr.95 din 2006, privind reforma în domeniul Sănătăţii, ce vizează asigurarea protecţiei  pacienţilor şi a medicinei de familie prin asigurarea...
Iaşi: Deputatul Ciuhodaru vrea ca beţivii din trafic să plătească facturile de la spital şi poliţie Doctorul Tudor Ciuhodaru a depus la Camera Deputaţilor un proiect legislativ de modificare şi completare a OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, care vizează înăsprirea măsurilor referitoare la conducerea sub influenţa alcoolului sau a substanţelor psihotrope.
Iaşi: Ciuhodaru vrea deblocarea posturilor vacante din Sănătate Deputatul Tudor Ciuhodaru vrea ca în această sesiune să fie votat un proiect legislativ ce vizează deblocarea posturilor vacante din sistemul sanitar în funcţie de normativele de personal aflate în vigoare.
Iaşi: Medicul Tudor Ciuhodaru reiterează solicitarea de a se deschide noul spital de urgenţe din Copou Deputatul Tudor Ciuhodaru susţine că singura soluţie pentru a nu se mai repeta situaţii precum plimbarea pacienţilor traumatizaţi, cu membre amputate, timp de nouă ore între spitalele Moldovei este deschiderea noului spital de urgenţe din Copou.
Iaşi: Deputatul Tudor Ciuhodaru vrea negociatori profesionişti pentru situaţiile atipice Deputatul PC Tudor Ciuhodaru vrea ca în fiecare secţie de poliţie să existe negociatori pentru situaţii atipice, precum suicidul, motiv pentru care săptămâna viitoare va iniţia un proiect legislativ.