Cele mai citite
 


SIDA: Un antibiotic administrat preventiv reduce mortalitatea în Africa
marţi, 30 martie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Administrarea preventivă a unui antibiotic, prescris frecvent şi ieftin, reduce considerabil mortalitatea în rândul pacienţilor africani, al căror sistem imunitar este deja slăbit de virusul SIDA, arată un studiu publicat luni, menţionat de agenţia Belga.
Cotrimoxazolul (sub numele comerciale Bactrim, Eusaprim, Septrim) conţine două antibiotice, sulfametoxazolul (o sulfamidă ) şi trimetoprima, şi este utilizat împotriva diferitelor infecţii (urinare, digestive), ca şi pentru tratarea unei forme de pneumonie şi a toxoplasmozei cerebrale, care îi pot afecta pe seropozitivi. Medicamentul are şi proprietăţi anti-paludism.

Studiul s-a desfăşurat pe 3.179 persoane, în Uganda şi Zimbabwe. Au început o terapie anti-SIDA în condiţiile în care sistemul lor imunitar era deja slăbit. Riscul de deces în primele trei luni a scăzut cu 59% în rândul persoanelor tratate cu cotrimoxazol şi terapie anti-HIV (virusul SIDA), faţă de cele care n-au fost tratate cu acest antibiotic. Riscului mortalităţii s-a menţinut scăzut până în a 72-a săptămână (44%). La capătul a 72 de săptămâni, scăderea era de 35% per total. Cotrimoxazolul a redus şi incidenţa paludismului cu 26%.

Fără antibiotic, în primul an de triterapie, mortalitatea africanilor bolnavi este ridicată (până la 26%), mai ales în primele trei-şase luni, arată autorii studiului.

În Africa sub-sahariană există 22,4 milioane de persoane seropozitive sau bolnave de SIDA, adică două treimi din toată lumea (33,4 milioane), potrivit estimărilor pe 2008 publicate în noiembrie 2009 de către ONUSIDA.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Microbi rezistenţi la antibiotice în carnea de pasăre din Austria (studiu) Organizaţia austriacă pentru protecţia mediului, Global 2000, a testat patru producători locali de carne de pasăre şi a ajuns la un rezultant şocant: toate testele efectuate au arătat că puii prezentau urme de microbi rezistenţi la antibiotice precum MRSA (Staphylococcys Aureus rezistent la meticilină)...
Bacteria E.coli poate provoca infecţii urinare (studiu) Bacteria intestinală E.coli poate ajunge prin uretră până la vezică şi provoca infecţii urinare ''dureroase", potrivit unui studiu realizat de un grup de cercetători de la Universitatea din Basel (Elveţia) şi publicat de revista Nature Communications, relatează EFE.
Unul din zece copii manifestă ''rezistenţă la SIDA'' Unul din zece copii prezintă un sistem imunitar asemănător cu cel al maimuţelor, care îi împiedică să dezvolte SIDA, potrivit unui studiu realizat recent la Universitatea Oxford. Cercetarea, publicată în ''Science Translational Medicine'', a relevat faptul că sistemul imunitar al copiilor este ''mai...
Un medicament preventiv eficient împotriva SIDA ar trebui oferit pe scară largă (studiu) Londra, 10 sep /Agerpres - Un antiretroviral testat ca tratament preventiv la homosexualii cu risc de HIV/SIDA s-a dovedit deosebit de eficient şi ar trebui sa facă parte din metodele standard de prevenire pentru bărbaţii cu risc de infecţie, potrivit unui studiu intitulat PROUD publicat în revista britanică...
O pastilă pe zi care previne îmbolnăvirea de SIDA Testat doar pe bărbaţi, medicamentul a redus la jumătate contagierile. În lipsa unui vaccin eficient, a lua zilnic o pastilă folosită în tratamentul împotriva SIDA, ar putea fi cea mai bună formulă pentru a preveni infecţia. Un studiu realizat asupra a 2.500 de homosexuali sănătoşi din şase ţări a demonstrat...
Creşte rezistenţa microbiană la antibiotice Eforturile făcute de ţările dezvoltate pentru a îmbunătăţi sănătatea populaţiilor din ţările sărace prin furnizarea a tot mai multe tratamente împotriva bolilor infecţioase fac să crească rezistenţa microbilor la antibiotice, arată un raport menţionat de cotidianul belgian Le Soir.