Cele mai citite
 


Vasile Astărăstoae: Informaţiile ar trebui luate din documente oficiale
marţi, 30 martie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Preşedintele Colegiului Medicilor din România (CMR), prof. univ. dr. Vasile Astărăstoae, a declarat, luni, pentru AGERPRES că Ordinul Medicilor din Franţa a informat că afirmaţia că medicii români sunt slab pregătiţi nu îi aparţine şi nu şi-o însuşeşte.
El a adăugat că medicii români au început să ocupe în Franţa locuri foarte bune şi că, în prezent, numărul acestora reprezintă 40% din totalul medicilor străini care lucrează în această ţară, iar, pentru următorii doi ani, se estimează că procentul va ajunge la 60%.
'Solicitările pentru medicii români din această ţară sunt foarte mari - dacă ar fi slab pregătiţi acestea nu ar exista. Este bine ca informaţiile să se preia din documente oficiale şi nu din ziare', a afirmat preşedintele CMR.
Preşedintele Traian Băsescu a apreciat, luni, că una dintre cauzele ratei mari de greşeli în diagnosticul pronunţat de medici este sistemul de educaţie neperformant.
'O afirmaţie făcută foarte de curând de unul dintre statele importante din UE şi care începe să demonteze un mit al medicilor pregătiţi în universităţile româneşti: este vorba de proaspetele afirmaţii venite din Franţa, care spun negru pe alb că medicii români sunt slab pregătiţi', a declarat preşedintele, la dezbaterea pe legea Educaţiei.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Preşedintele Colegiului Medicilor din România: Sunt profund mâhnit de mesajul negativ al preşedintelui Preşedintele Colegiului Medicilor din România, (CMR), prof. dr. Vasile Astărăstoae, a declarat, joi, pentru AGERPRES, că este profund mâhnit de mesajul negativ transmis de preşedintele Traian Băsescu cadrelor medicale.
Vasile Astărăstoae: Suntem pe ultimul loc în UE la numărul de medici la mia de locuitori (interviu) Preşedintele Colegiului Medicilor din România (CMR), Vasile Astărăstoae, a vorbit, într-un interviu acordat AGERPRES pe 22 septembrie, despre finanţarea sistemului de sănătate, despre numirile la conducerea spitalelor, dar şi despre migraţia medicilor peste hotare.
Vasile Astărăstoae (CMR):Alocările pentru sănătate trebuie să ajungă la 6% din PIB în 2016, pentru a opri declinul Preşedintele colegiului medicilor din România (CMR), prof. dr. Vasile Astărăstoae, a declarat joi, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la Bistriţa, că alocările pentru sănătate trebuie să ajungă la 6% din PIB pentru "a opri declinul" din sistem.
Traian Băsescu regretă neclarităţile rezultate în urma precizărilor referitoare la medici Preşedintele Traian Băsescu regretă 'neclarităţile rezultate' în urma discursului susţinut, luni, în cadrul unei dezbateri publice pe tema noii legi a educaţiei, se arată în cadrul unui comunicat transmis de Administraţia Prezidenţială.
Seful Colegiului Medicilor: De când am intrat în UE, au plecat peste 13.900 de medici specialişti Preşedintele Colegiului Medicilor din România (CMR), prof. dr. Vasile Astărăstoae, a atras atenţia marţi, la conferinţa "Health Forum - Finanţarea sistemului de sănătate 2013", în legătură cu fenomenul îngrijorător al plecării din ţară a medicilor.
Astărăstoae: De când am intrat în UE, au plecat peste 13.900 de medici specialişti Preşedintele Colegiului Medicilor din România (CMR), prof. dr. Vasile Astărăstoae, a atras atenţia marţi, la conferinţa "Health Forum - Finanţarea sistemului de sănătate 2013", în legătură cu fenomenul îngrijorător al plecării din ţară a medicilor.