Cele mai citite
 


Concluzii ale experţilor OMS privind grăsimile
marţi, 30 martie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Experţii OMS şi FAO au analizat cu atenţie rezultatele cercetărilor din ultimii 15 ani în aria grăsimilor, acizilor graşi şi a legăturii acestora cu sănătatea.
Documentul 'Interim Summary of Conclusions and Dietary Recommendations on Total Fat & Fatty Acids' vine ca urmare a unei reuniuni a experţilor WHO şi FAO în care s-au analizat cu atenţie rezultatele cercetărilor din ultimii 15 ani în aria grăsimilor, acizilor graşi şi a legăturii acestora cu sănătatea.

În acest document, experţii reuniţi ai WHO şi FAO fac următoarele recomandări: limitarea consumului de grăsimi saturate la 20 g/ zi şi înlocuirea grăsimilor saturate cu grăsimile polinesaturate cu scopul prevenirii riscului apariţiei bolilor cardiovasculare; reducerea consumului de grăsimi trans şi creşterea consumului de grăsimi polinesaturate şi polinesaturate esenţiale la 25 g/ zi.

Conform Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii şi FAO, grăsimile esenţiale sunt vitale organismului nostru, însă acesta nu le poate sintetiza şi prin urmare trebuie introduse în organism prin intermediul consumului de alimente. Aceste grăsimi au rol în dezvoltarea organismului, în regenerarea acestuia şi în menţinerea stării de sănătate. Există două grăsimi esenţiale: acidul alfa-linoleic (ALA) - acid gras polinesaturat din grupul Omega 3 şi acidul linoleic (LA) - acid gras polinesaturat din grupul Omega 6. Aceste grăsimi esenţiale se regăsesc în categorii de alimente precum seminţele oleaginoase, uleiurile vegetale (de floarea-soarelui, de rapiţă) şi în produsele care le conţin, cum ar fi unele margarine tartinabile.

Conform datelor oferite de Organizaţia Mondială a Sănătăţii, cei mai mulţi oameni consideră că grăsimile din alimentaţie implică în mod obligatoriu şi creşterea în greutate. Experţii instituţiei subliniază faptul că trebuie realizat un echilibru între alimentele consumate şi necesarul energetic al fiecărei persoane, luând în considerare nivelul de activitate zilnică desfăşurată.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Becel întreabă specialiștii: Cum înţelegem corect eticheta nutriţională? Eticheta nutriţională a produselor alimentare îţi oferă informaţii esenţiale despre calitatea acestora. Dacă urmăreşti să ai o alimentaţie echilibrată, este bine să-ţi creezi un obicei din a citi eticheta nutriţională. Mai mult, trebuie să te asiguri că înţelegi corect informaţiile citite, iar...
OPINIA NUTRIŢIONISTULUI Dieta anticolesterol Lipidele sau grăsimile sunt o sursă majoră de energie pentru organismul uman, însă nu e singura şi, în plus, o cantitate prea mare de grăsimi în dietă este dăunătoare, a afirmat, pentru AGERPRES, nutriţionistul Lygia Alexandrescu.
Grăsimile, alimentarea şi sănătatea Institutul naţional de diabet, nutriţie şi boli metabolice "Prof. N.C. Paulescu", împreună cu Fundaţia pentru Alimentaţie Sănătoasă şi cu sprijinul Unilever South Central Europe au organizat workshop-ul cu tema "Grăsimile alimentare şi sănătatea în actualitate"
SUPLIMENTE ALIMENTARE UTILIZATE PENTRU SCĂDEREA COLESTEROLULUI Colesterolul reprezintǎ o substanţǎ necesară organismului fiind produs chiar de către acesta din acizi grasi, în special din grǎsimile saturate din alimentaţie. Colesteroluleste absorbit de asemenea şi din produsele alimentare provenite în special de la animale. Valorile serice crescute alecoles...
Va doriti copii sanatosi? Atentie la alimentatie in perioada sarcinii! Datoria de parinte nu ia nastere odata cu aducerea pe lume a copilului, ci inca din perioada de preconceptie, care va influenta atat evolutia ulterioara a sarcinii, cat si starea de sanatate a fatului si a mamei.
MB: O alimentaţie bogată în grăsimi nu sporeşte greutatea corporală (raport organizaţii non-profit) Încurajarea unei diete sărace în grăsimi înrăutăţeşte problema greutăţii corporale în Marea Britanie şi are un impact dezastruos asupra sănătăţii, potrivit unor organizaţii care luptă împotriva obezităţii, scrie agenţia Reuters.