Cele mai citite
 


Servicii de stocare şi procesare a celulelor stem
marţi, 30 martie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Pediatrie
 

Părinţii care optează pentru prelevarea celulelor stem din sângele placentar pot afla rezultatul procesării acestora într-un termen mediu de 36 de ore de la recoltare.

MedLife a încheiat un parteneriat cu Stem SURE, companie care asigură servicii de recoltare, procesare şi stocare de celule stem din sângele placentar.

Celulele stem sunt stocate şi procesate în Danemarca, Stem SURE fiind singura companie din România care comunică părinţilor rezultatul procesării sângelui placentar în termen mediu de 36 de ore.

'Prin parteneriatul cu Stem SURE avem garanţia că pacientele noastre vor beneficia de cele mai bune servicii de recoltare, procesare şi stocare a celulelor stem. Am dorit să alegem cel mai bun partener din domeniu, iar Stem SURE s-a dovedit a fi singura companie din sud-estul Europei care îndeplineşte toate exigenţele care ţin de recoltare, transport, procesare şi stocare. Avem astfel convingerea că Stem SURE asigură toate standardele calitative pe care le impunem pentru orice act medical', a declarat Nicolae Marcu, Director General MedLife.

Pacientele care doresc să nască la maternitatea din cadrul Life Memorial Hospital pot opta pentru unul dintre cele trei pachete personalizate de naştere: Silver, Gold sau Diamond, oricare dintre aceste pachete având inclusă manopera de recoltare a celulelor stem, fără niciun cost suplimentar.

În cei trei ani de la deschidere, la maternitatea MedLife s-au înregistrat aproximativ 2.000 de naşteri.

'În acest moment, suntem singura companie de recoltare a celulelor stem din România care asigură, prin procesarea şi stocarea celulelor stem în Copenhaga, împlinirea celor mai importante criterii de calitate şi siguranţă, precum stocarea numărului maxim de celule stem prin procesarea imediată a sângelui placentar recoltat şi garantarea unei triplete de asigurare pentru părinţi în caz de forţă majoră. Ne bucurăm să-i avem ca parteneri pe liderii pieţei de servicii medicale private deoarece, împreună cu MedLife, oferim femeilor care apelează la noi cele mai moderne soluţii de recoltare a celulelor stem, garantând şi prin aceasta stocarea unui număr maxim de celule stem. Mai mult decât atât, procesarea şi stocarea celulelor stem au loc în Danemarca, care este lider mondial la nivel de servicii medicale', a spus la rândul său Bogdan Ivănescu, Preşedinte Stem SURE Solutions.

Conform reprezentaţilor Stem SURE, rezultatele probelor procesate sunt comunicate părinţilor într-un termen mediu de 36 de ore de la naşterea copilului, iar înmânarea Certificatului de stocare are loc în maxim 7 zile lucrătoare - Stem SURE fiind singura companie de profil din România care oferă rezultatele procesării într-un timp atât de scurt. De asemenea, recoltarea şi păstrarea sângelui placentar se realizează la temperatură ambientală, şi nu la rece, pentru a păstra proba la o temperatură constantă până în momentul depozitării. Temperatura fiecărei probe de sânge placentar este monitorizată cu ajutorul unui cip electronic, ce facilitează prioritizarea intrării la procesare a probelor de sânge placentar în vederea izolării numărului maxim de celule stem din fiecare probă.
În cazul în care părinţii solicită celulele stem în regim de urgenţă, acestea vor fi eliberate şi livrate în 24 de ore oriunde în lume, fără costuri suplimentare pentru părinţi. Transportul probelor este asigurat de patru companii autorizate pentru transport de probe biologice umane şi acreditate la nivel internaţional: UPS, TNT, DHL Express şi World Courier.

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
MedLife intră pe o nouă linie de business şi demarează achiziţia unei băncii de celule stem MedLife, liderul pieţei de servicii medicale private din România, anunţat, joi, intrarea pe un nou segment de business, odată cu demararea procesului de achiziţionare a pachetului majoritar la banca de celule stem Stem Cells Bank din Timişoara, una dintre cele mai moderne şi bine echipate bănci de celule...
Ce nu știu românii despre celulele stem? “Celulele stem recoltate la naştere provin din embrioni”, “recoltarea de celule stem presupune diferite riscuri” sau “Biserica este împotriva recoltării de astfel de celule” sunt doar trei din cele mai des răspândite informaţii greşite privind celulele stem recoltate la naştere.
Comunicat de presă - Asociaţia Română a Băncilor Acreditate de Celule Stem ARBACS: În România, băncile familiale sunt autorizate să recolteze celule stem din două surse, respectiv din sângele şi ţesutul cordonului ombilical
MedLife a investit în 2015 peste cinci milioane de euro în achiziţionarea unor companii medicale din România Compania de servicii medicale private MedLife a investit în 2015 peste cinci milioane de euro în achiziţionarea unor companii medicale din România, prin şase tranzacţii.
ŞTIINŢÃ Celulele stem Celulele stem sunt celule cu capacitatea de a se transforma într-o diversitate de celule diferenţiate (nervoase, hepatice, etc.), putând să refacă ţesuturi afectate sau distruse. Când o celulă stem se divide, celulele rezultate pot fi tot celule stem sau pot fi un alt tip de celule, celule specializate...
MedLife a preluat centrul de imagistică medicală Prima Medical din Craiova MedLife, liderul pieţei de servicii medicale private din România, a preluat integral centrul de imagistică medicală, Prima Medical, din Craiova, aceasta fiind cea de-a treia tranzacţie iniţiată de MedLife în 2015, după ce a preluat pachetul majoritar de 55% din grupul de firme SAMA & Ultratest din Oltenia...