Cele mai citite
 


Obama va anula interdicţiile privitoare la celulele stem
sâmbătă, 7 martie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Washington, 7 mar /Agerpres/ - Preşedintele american Barack Obama va ridica restricţiile impuse acordării de fonduri federale pentru cercetările privitoare la celulele stem /ce au capacitatea de a deveni orice tip de celulă/, potrivit informaţiilor prezentate de BBC News.

Oficiali americani au precizat că Obama va autoriza luni ridicarea restricţiilor, printr-un ordin executiv. Fostul preşedinte George W. Bush a blocat utilizarea fondurilor guvernamentale pentru sponsorizarea cercetărilor asupra prezenţei celulelor stem în embrionii umani, încă de la începutul administraţiei sale, în anul 2001.

Oamenii de ştiinţă afirmă că studiile legate de celulele stem vor conduce la mari progrese în domeniul medical, însă numeroase grupuri religioase s-au opus cercetărilor.
Celulele stem embrionare sunt de obicei recoltate din embrioni nefolosiţi, rezultaţi în urma tratamentelor pentru fertilizare in vitro, în clinicile de specialitate. Celulele stem au capacitatea de a se transforma în orice alt tip de celulă a trupului uman, fie că este vorba despre celule osoase, musculare sau nervoase. Ele pot fi folosite cu succes în tratarea unor boli precum diabetul, maladia Parkinson sau paraliza provocată de traumatizarea măduvii spinării, precizează AFP; celulele stem reprezintă sursa tuturor organelor şi ţesuturilor din organismul uman.AGERPRES/ (Ioana Văcărescu)

 

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
BANCA DE CELULE STEM CRYO-SAVE ANUNŢĂ ATINGEREA CIFREI DE 200.000 DE PROBE RECOLTATE DIN SÂNGELE ŞI ŢESUTUL CORDONULUI OMBILICAL Depozitarea probei de celule stem cu numărul 200.000 demonstrează activitatea intensă a băncii Cryo-Save, în calitate de lider al industriei procesării sângelui şi ţesutului din cordonul ombilical.
Unele celule stem pot supravieţui în mediu ostil, redevenind apoi funcţionale Anumite celule stem pot supravieţui în mediu ostil, intrând în repaos, chiar mai multe zile după moarte, redevenind apoi funcţionale. Este ceea ce susţin cercetători francezi, lucrările lor deschizând noi căi terapeutice, de exemplu în transplantul de măduvă osoasă, relatează agenţia Belga.
Injectarea de celule stem în creier, o nouă metodă de recuperare pentru victimele accidentelor vasculare cerebrale Pacienţii care au suferit accidente vasculare cerebrale (AVC) şi au rămas ţintuiţi în scaunul cu rotile pot merge din nou după ce primesc un tratament experimental ce constă în injectarea în creier a unei soluţii care conţine celule stem. Pacienţii care fac parte dintr-un mic grup de voluntari pentru...
Recoltarea de celule stem devine vitala in contextul riscului de utilizare a armelor neconventionale in Ucraina Guvernul de la Kiev a anuntat ca nu exclude utilizarea de arme neconventionale precum cele nucleare; Exista riscul ca numarul bolnavilor de leucemie sa creasca exponential;
O terapie cu celule stem pentru a trata 'boala oaselor de sticlă' va fi testată în spitale din Europa O terapie de pionerat bazată pe injectarea de celule stem va fi testată pe fetuşi în încercarea de a trata, chiar înainte de naştere, o afecţiune rară numită 'boala oaselor de sticlă', a anunţat luni un spital britanic, informează agenţia France Presse.
CRYO-SAVE ELIBEREAZA INCA O PROBA DE CELULE STEM - O FETITA IN VARSTA DE SASE ANI CU PARALIZIE CEREBRALA ESTE TRATATA CU PROPRIILE CELULE STEM STOCATE DE CRYO-SAVE DIN SANGELE CORDONULUI OMBILICAL Cu sase ani in urma, un cuplu din Portugalia a decis la nasterea fetitei lor sa-i depoziteze celulele stem recoltate din sangele cordonului ombilical la Banca Cryo-Save (Euronext: CRYO, „Cryo-Save"). Saptamana trecuta, fetita a fost tratata la Universitatea Duke din Statele Unite cu propriile celule...