Cele mai citite
 


Deputaţi PSD: Preşedintele Traian Băsescu denigrează domeniul medical
marţi, 30 martie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Preşedintele Traian Băsescu demonstrează prin afirmaţiile legate de 'rateurile' în diagnostic ale medicilor români că nu cunoaşte acest domeniu şi denigrează un segment de activitate 'doar din raţiuni politice şi pentru a-şi îndeplini interesele personale', au afirmat, luni, mai mulţi deputaţi PSD.
'În primul rând, preşedintele foloseşte un termen peiorativ şi este clar că nu cunoaşte nimic despre domeniul la care face referire. 'Rateu' este un termen folosit în tehnică, în medicină se foloseşte termenul de indice de concordanţă diagnostică. (...) Probabil că, din dorinţa de a nu da un rateu, preşedintele Traian Băsescu a apelat la servicii medicale din străinătate pentru o boală perfect curabilă în România. Nu este etic din partea domniei sale să facă asemenea aprecieri, în condiţiile în care nu a dat credit sistemului nici înainte de evaluarea întocmită de comisia prezidenţială', au precizat, într-un comunicat transmis AGERPRES, deputaţii PSD Florian Popa, Nicolae Bănicioiu, Rodica Nassar, Sonia Draghici, Lucreţia Roşca şi Ion Burnei.

Social-democraţii au afirmat că, din păcate, condiţiile precare din spitale, policlinici şi cabinete medicale duc la îngreunarea practicării meseriei şi, uneori, la imposibilitatea realizării procesului medical în bune condiţii.

'Etichetarea cadrelor medicale drept incompetente sau corupte atinge cote alarmante, iar diagnoza sistemului medical nu poate fi facută de profanii în domeniu, ci de specialişti. (...) Ne confruntăm cu o discreditare, guvernanţii aruncă praf în ochi populaţiei pentru a minimaliza efectele generate de corupţia din sistemul de justiţie şi din administraţia publică', au afirmat social-democraţii.

Parlamentarii PSD susţin că politizarea excesivă a domeniului sanitar şi oferirea pe criterii politice a funcţiilor de conducere 'sunt indicatori clari ai neviabilităţii sistemului medical din România'.

'Trăim într-o perioadă în care medicii sunt trataţi drept presupuşi 'şpăgari', infractori sau beneficiari ai unor sporuri nejustificate, persoane care practică această meserie nu din pasiune sau dorinţa de a-şi ajuta semenii, ci pentru a obţine foloase personale', se mai precizează în comunicatul citat.

Social-democraţii consideră că pentru descoperirea adevăratelor probleme din domeniu este necesară o dezbatere publică, şi 'nu jignirea şcolii româneşti de medicină'.

'Această şcoală, ineficientă cum este numită de preşedintele Traian Băsescu, a creat medici competenţi cu costuri foarte mici, iar în acest sens dovada este exodul de medici către alte state. Aceste state nu doar că îi apreciază şi îi doresc ca specialişti, dar le şi oferă condiţiile necesare desfăşurării activităţii medicale în condiţii optime', au mai spus deputaţii PSD.

Aceştia au adăugat că subfinanţarea sistemului a fost principala cauză care a generat imposibilitatea practicării medicinei la cel mai înalt nivel şi lipsa echipamentelor medicale de ultimă oră.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Băsescu, despre sistemul sanitar: Aşa era organizat de la Stalin; s-a menţinut Fostul preşedinte Traian Băsescu a afirmat că a discutat miercuri cu lideri ai PMP despre sistemul sanitar, dar şi despre legea votului prin corespondenţă.
Deputaţii au respins moţiunea simplă a opoziţiei privind sănătatea (sinteză) Camera Deputaţilor a respins, luni, moţiunea simplă pe domeniul Sănătăţii intitulată "Sistemul sanitar din România: Alarmă de cod roşu", cu 137 de voturi împotrivă, 134 de voturi pentru şi trei abţineri.
Băsescu: Anul acesta, România nu are nevoie în mod cert de niciun euro de la FMI sau de la UE Preşedintele Traian Băsescu susţine că, în acest an, România nu are nevoie, "în mod cert", de niciun euro de la Fondul Monetar Internaţional sau de la Uniunea Europeană.
PSD: Traian Băsescu şi-a propus să distrugă sistemul de sănătate românesc Departamentul de Sănătate al Partidului Social Democrat (PSD) îşi manifestă îngrijorarea faţă de demersul preşedintelui Traian Băsescu de reformare a sistemului de sănătate, acuzând că, de fiecare dată când şeful statului ''a pus ochii pe un sistem din această ţară, sub pretextul restructurării şi reformării...
Camera Deputaţilor: Moţiunea simplă pe Sănătate va fi dezbătută lunea viitoare de la ora 16,00 Moţiunea simplă asupra Sănătăţii înaintată de opoziţie va fi dezbătută lunea viitoare, începând cu ora 16,00, în plenul Camerei Deputaţilor, potrivit deciziei Biroului permanent al forului legislativ.
Adrian Năstase despre documentul secret: Observăm că guvernarea este realizată mai curând de echipa FMI Preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Adrian Năstase, vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor, a susţinut marţi o conferinţă extraordinară de presă în care a pus la dispoziţia presei un document "extrem de dur" despre care spune că ar fi ţinut secret de FMI şi care vizează o serie de măsuri de austeritate...