Cele mai citite
 


Primul caz de gripă aviară din acest an în Bulgaria
miercuri, 31 martie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un caz de gripă aviară a fost înregistrat în nord-estul Bulgariei.
Virusul gripei a fost depistat la o pasăre sălbatică găsită lângă staţiunea Constantin şi Elena, în apropiere de Varna. Probele sunt trimise la Sofia pentru analize suplimentare.

Autorităţile veterinare bulgare afirmă că nu s-a înregistrat o creştere a ratei mortalităţii printre păsările sălbatice sau domestice.

Acesta este primul caz de gripă aviară înregistrat în Bulgaria în 2010.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Canada: primul caz mortal de gripă aviară (H5N1) în America de Nord O canadiană ce s-a întors dintr-o excursie în China a murit la începutul anului de gripă aviară de tip H5N1, primul caz mortal în America de Nord, a anunţat miercuri ministrul sănătăţii, Rona Ambrose, citată de AFP.
Prof.dr.Geza Molnar: Ministerul Sănătăţii monitorizează situaţia de la Letea Situaţia de la Letea, judeţul Tulcea, unde a fost confirmat un focar de gripă aviară, este în supraveghere, OMS nu a ridicat alerta de gradul 6 şi, prin Direcţia de Sănătate Publică, se monitorizează focarul, a declarat, marţi, pentru AGERPRES prof. dr. Geza Molnar, consilier al ministrului sănătăţii...
China anunţă primul deces de gripă aviară după un an şi jumătate Un şofer de autobuz din Shenzen, provincia Guangdong, a murit sâmbătă de gripă aviară, fiind primul astfel de deces după 18 luni, au anunţat autorităţile, citate de Xinhua.
Un nou caz de gripă H7N9 a fot înregistrat în sudul Chinei Un nou caz de gripă aviară H7N9 - o femeie de 51 de ani - a fost înregistrat în sudul Chinei, în provincia Guangdong, unde este primul caz, au anunţat autorităţile sanitare chineze, preluate de AFP.
China: Un nou deces provocat de gripa aviară, numărul persoanelor infectate creşte la 95 China a anunţat sâmbătă un nou deces şi patru noi infectări dintr-o nouă tulpină de gripă aviară, ceea ce face ca numărul morţilor să se ridice la 18, transmite agenţia Xinhua, citată de Reuters.
Gripa aviară: Un studiu confirmă pentru prima dată că virusul H7N9 provine de la păsări de curte Un studiu publicat joi în revista britanică de specialitate The Lancet confirmă că virusul H7N9, care a făcut cel puţin 22 de morţi în China, provine de la păsările de curte, însă nu există încă nicio dovadă privind transmiterea virusului de la om la om, relatează AFP.