Cele mai citite
 


Ouăle de ciocolată sunt bune pentru sănătate (studiu)
miercuri, 31 martie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Afectiunile inimii
 

Ouăle de ciocolată de Paşte sunt bune pentru sănătate, arată un studiu medical german, care spune că puţină ciocolată mâncată în fiecare zi, de preferinţă neagră, contribuie la reducerea tensiunii arteriale şi a riscului de boli cardiace, relatează AFP.

Studiul este publicat online de European Heart Journal. În cadrul lui, au fost urmăriţi medical, timp de aproape un deceniu, 19.357 adulţi, ţinându-se seama de modul lor de viaţă. Cei care mâncau cel mai mult (în medie 7,5 g/zi sau un un pătrăţel dintr-o tabletă de 100 g) aveau o presiune a sângelui mai scăzută şi un risc mai mic cu 39% de a suferi un atac cardiac (infarct) sau cerebral, arată autorii studiului, condus de Brian Bujisse, nutriţionist la Institutul german de Nutriţie Umană din Nuthetal.

Cercetătorii au mai întrebat o subgrupă de 1.568 participanţi la studiu ce fel de ciocolată consumă, iar rezultatul a fost că 57% la sută mâncau ciocolată cu lapte, 24%, neagră şi 2%, albă.

Efectul benefic asupra presiunii arteriale şi sănătăţii inimii s-ar datora flavanolilor din cacao, elemente pe care le are mai ales ciocolata neagră. Chiar dacă unii consideră că ciocolata este bună şi pentru moral, înainte de a consuma în exces, trebuie să se ţină seama că o tabletă de 100 g de ciocolată neagră înseamnă cam 500 de calorii, avertizează Frank Ruschitzka (Elveţia), de la Societatea Europeană de Cardiologie.

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Puţină ciocolată neagră poate fi benefică pentru sănătate, dar nu şi pentru siluetă, susţin nutrioniştii Consumul unui baton mic de ciocolată neagră este benefic pentru vasele de sânge şi reduce riscul bolilor cardiovasculare şi al accidentului vascular cerebral, după cum reiese dintr-un studiu realizat de Institutul German de Nutriţie Umană (DIFE). Însă persoanele care sunt preocupate de siluetă trebuie...
Ciocolata neagră nu este chiar atât de benefică precum se spune A mai căzut un mit. După cum susţine o echipă de experţi în nutriţie din Israel, ciocolata neagră nu este într-atât de benefică pentru sănătate precum se crede. Persoanele care îndrăgesc ciocolata şi îşi justifică această slăbiciune prin faptul că este sănătoasă au numai pe jumătate dreptate şi ar trebui...
Ciocolata neagră combate tusea mai eficient decât codeina Ciocolata neagră combate eficient tusea obişnuită, susţine o echipă de experţi britanici, potrivit cărora compuşii din cacao diminuează simptomele tusei acute sau cronice, în urma unui studiu care a inclus 300 de voluntari din 13 clinici, relatează The Daily Mail.
Pentru a pierde în greutate, mâncaţi ciocolată neagră, dar cu moderaţie (studiu) Un nou studiu american scoate în evidenţă valenţe noi ale ciocolatei negre, care, consumată cu moderaţie ca parte a unui stil de viaţă sănătos, poate duce la reducerea indicelui de masă corporală, relatează AFP.
OPINIA NUTRIŢIONISTULUI Ciocolata neagră - beneficiu sau scuză? În ciocolată există o cantitate mare de cacao şi aceasta este bogată într-o serie de substanţe numite flavonoizi, compuşi care se sintetizează natural în anumite plante, recunoscute a avea proprietăţi miraculoase asupra sănătăţii, afirmă nutriţionistul Lygia Alexandrescu.
Ciocolata ar putea fi asociată cu un risc cardiovascular mai mic (studiu) Consumul de ciocolată ar putea fi "asociat" cu un risc redus de boli cardiovasculare, potrivit cercetătorilor britanici de la Universitatea din Aberdeen care totuşi nu oferă nicio dovadă a unei legături directe între cacao şi bunăstarea arterelor, scrie AFP.