Cele mai citite
 


Fotbal: S-a stins din viaţă Sevastian Iovănescu
miercuri, 31 martie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Preşedintele clubului de fotbal Farul Constanţa, Sevastian Iovănescu, s-a stins din viaţă luni seara, la vârsta de 56 de ani, informează site-ul oficial al clubului de la malul mării, citat de Agerpres.
Iovănescu a murit în urma complicaţiilor care au apărut după ce fostul jucător al Farului a suferit, pe 11 martie, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, o intervenţie chirurgicală la inimă.
Sevastian Iovănescu s-a simţit bine timp de două zile după operaţie, dar apoi starea sa de sănătate s-a înrăutăţit. Luni după-amiaza au intervenit alte complicaţii.
Vestea morţii lui Sevastian Iovănescu i-a îndurerat pe toţi cei care l-au cunoscut şi apreciat pe fostul fotbalist, antrenor şi conducător de club.
''În aceste momente grele, transmit condoleanţe membrilor familiei. Să fie tari. Sunt convins că Bebe a beneficiat de cea mai buna asistenţă medicală. Din păcate, însă, nu a reuşit să treacă peste perioada post-operatorie. Dumnezeu să-l odihnească'', a declarat Gheorghe Bosânceanu, fostul preşedinte al Consiliului Director al FC Farul.
''Sunt consternată. Sportul constănţean pierde o altă mare valoare. Este atât de nedrept', a spus şi Elena Frâncu, directorul coordonator al DSJ Constanţa.
''Nu mă aşteptam ca Bebe să ne părăsească atât de curând, la doar 56 de ani. Vestea m-a luat prin surprindere şi am rămas fără cuvinte. Suntem aproape de familia îndoliat'', a spus Giani Nedelcu, patronul echipei Farul.
Născut la Ghelmegioaia (judeţul Mehedinţi), pe 2 octombrie 1953, Iovănescu a jucat cinci sezoane la FC Constanţa (1974/1975, 1985/1986, 1986/1987, 1987/1988) şi apoi la Farul (1988/1989).
A antrenat la farul la toate nivelurile (secund la echipa mare, principal la Farul II, antrenor în cadrul Academiei de Fotbal). În prima liga a mai jucat la FC Argeş, cu care a obţinut un titlu de campion, în sezonul 1978/1979, Steaua şi FC Olt. În prima ligă, a susţinut 357 de meciuri şi a înscris 56 de goluri.
A avut o selecţie echipele reprezentativă de seniori, 10 selecţii şi un gol la echipa Under-21, 3 selecţii şi un gol la echipa olimpică şi 2 selecţii şi 2 goluri la România B.
Era maestru al sportului şi a activat şi ca observator de fotbal. Anul trecut, FRF i-a acordat Ordinul de Merit în grad Rubin.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Mehedinţi: Centrele de permanenţă asigură asistenţa medicală de urgenţă în perioada sărbătorilor Cele trei centre de permanenţă din municipiul Drobeta Turnu Severin şi oraşele Strehaia şi Vînju Mare asigură între 31 decembrie şi 3 ianuarie asistenţa medicală.
Mehedinţi: Ambulanţe noi pentru infrastructura de asistenţă medicală de urgenţă din judeţ Serviciul Judeţean de Ambulanţă (SJA) Mehedinţi a primit luni două ambulanţe noi dotate cu echipamente performante pentru intervenţii de asistenţă medicală de urgenţă.
Mehedinţi: Echipajele SMURD au acordat asistenţă medicală persoanelor afectate de caniculă Echipajele SMURD ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Mehedinţi au intervenit în ultimele 24 de ore, pentru asigurarea asistenţei medicale la un număr de zece persoane afectate de temperaturile ridicate din apartamente sau de pe stradă, a declarat joi, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt...
Victor Ponta: Asistenţa medicală de urgenţă românească se ridică la standarde pe care multe ţări le-ar dori Asistenţa medicală de urgenţă în România, în acest moment, se ridică la standarde pe care, probabil, alte ţări europene şi-ar dori să le aibă, a declarat, marţi, primul-ministru Victor Ponta, care a participat la ceremonia de dotare a SMURD cu un nou elicopter.
Mehedinţi: Aproximativ 25% din intervenţiile medicale efectuate în minivacanţa de 1 Mai s-au soldat cu internări la SJU Aproximativ 25% din numărul total de 150 cazuri în care medicii au acordat asistenţă medicală de urgenţă, în perioada 1-3 mai, au necesitat internarea persoanelor pentru care s-a solicitat intervenţie, a declarat duminică, pentru AGERPRES, coordonatorul Unităţii de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean...
Sălaj: "Oscarul" pentru asistenţa medicală din Anglia, pentru un proiect ce vizează Spitalul Judeţean Zalău Un proiect ce vizează prevenirea şi controlul infecţiilor în Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău, implementat de unitatea spitalicească în parteneriat cu Hospital Trust Calderdale and Huddesfield din Yorkshire a fost recompensat cu "Nursing time awards", un echivalent al premiilor "Oscar", acordat asistenţilor...