Cele mai citite
 


Departament de chirurgie hepatică, la Spitalul Sf. Maria
miercuri, 31 martie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a inaugurat, marţi, Departamentul de chirurgie hepatică din cadrul Spitalului Clinic 'Sf. Maria', care îşi va începe activitatea imediat după sărbătorile Pascale.
Aceste intervenţii se realizează acum numai în Bucureşti la Centrul de chirurgie generală şi transplant hepatic Fundeni.
Ca şi intervenţie, rezecţia hepatică, pe lângă tehnicitatea deosebită, are nevoie de un suport special. Acesta a fost pus la punct cu sprijinul primarului general Sorin Oprescu şi al Consiliului General al Municipiului Bucureşti.
Potrivit informaţiilor furnizate de conducerea Spitalului 'Sf. Maria', cei cinci chirurgi îşi propun să realizeze un număr de 125 de rezecţii hepatice pentru primul an de funcţionare a departamentului menţionat, dar şi o creştere cu 10-20% a numărului de intervenţii pentru anul următor.
Echipa de doctori care va opera este coordonată de conf. dr. Narcis Copca, iar Ioan Câmpeanu va asigura pregătirea şi implementarea de noi tehnici, fiind un nume deja consacrat în chirurgia hepato-bilio-digestivă.
Rezecţia hepatică se practică atât pentru tumorile hepatice, dar mai ales pentru diseminările metastatice în cazul tumorilor rectocolonice. Astfel, tendinţa de creştere a incidenţei în cancerul de colon, din cauza toxicităţii unor alimente, a fost de peste patru ori în ultimii 25 de ani. Cancerul de colon este acum a doua cauză de deces prin cancer. Rezecţia hepatică a metastazelor hepatice, în peste 95% din cazuri, alături de rezecţia tumorii primare colonice, creşte mult speranţa de viaţă a pacienţilor.
'Poate că ce se întâmplă astăzi, aici, este o insulă, aşa cum a fost şi în alte spitale, dar până la urmă, trebuie să intrăm şi noi în normalitate. Este dorinţa de a demonstra, încă o dată, că spitalele româneşti nu sunt aşa cum se spune, că în general performanţa este la îndemână, e adevărat, nu peste tot. Lucrul cel mai important este că avem resursa umană', a declarat primarul general, Sorin Oprescu.
Pe de altă parte, Oprescu a declarat că sunt dificultăţi în preluarea celorlalte 31 de spitale,de către municipalitate, din cauza unor directori care ''se tem'' de el.
Spitalul Clinic Sf. Maria face parte din cele 18 spitale administrate de către municipalitate.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
ŞTIINŢÃ: Primul transplant hepatic din România Primul transplant de ficat efectuat în România a avut loc în 1997, la Institutul Clinic Fundeni (în prezent centrul de Chirurgie Generală şi Transplant hepatic Fundeni). Autorul acestei intervenţii este prof. dr. Irinel Popescu.
Prof.dr. Irinel Popescu: Programul de transplant hepatic de la Fundeni cunoaşte un moment de dezvoltare fără precedent (interviu) Programul de transplant hepatic din cadrul Institutului Clinic Fundeni a cunoscut anul acesta o dezvoltare fără precedent, a declarat într-un interviu acordat AGERPRES prof. dr. Irinel Popescu, şeful Centrului de Chirurgie Generală şi Transplant Hepatic din institut, preşedinte al Academiei de Ştiinţe...
RETROSPECTIVÃ/ Premiere medicale româneşti în 2012 Anul 2012 a continuat să fie un an al premierelor în medicina românească. Aflat şi în 2012 într-un proces de reorganizare, dar şi de schimbări la nivel înalt ale conducerii ministerului de resort, domeniul sănătăţii româneşti a adus premiere în chirurgia cardiovasculară, în neurochirurgie, în prelevarea...
Interviu cu prof. dr. Irinel Popescu: Transplantul hepatic şi cercetarea au crescut şansele de supravieţuire ale bolnavilor De la începutul acestui an au avut loc mai multe evenimente la care a participat şi Centrul de Chirurgie Generală şi Transplant Hepatic "Dan Setlacek" din cadrul Institutului Clinic Fundeni şi care marchează aspecte din activitatea centrului. Despre aceste evenimente şi preocupările specialiştilor a...
O sută de transplanturi hepatice la Institutul Clinic Fundeni în 2013 O sută de proceduri de transplant hepatic au fost realizate în 2013 la Institutul Clinic Fundeni, un record pentru această activitate.
Irinel Popescu: Chirurgia robotică este chirurgia viitorului Bucureşti, 17 iunie /Agerpres/ - Robotica aparţine mai degrabă viitorului decât prezentului, de aceea a creat multe controverse, a declarat joi prof. dr. Irinel Popescu, directorul Centrului de Chirurgie Generală şi Transplant Hepatic de la Institutul Clinic Fundeni, într-o conferinţă de presă prilejuită...