Cele mai citite
 


Platformă de reformare a sistemului de asigurări, elaborată de Colegiul Farmaciştilor
miercuri, 31 martie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Colegiul Farmaciştilor din România a elaborat o platformă de reformare a sistemului de asigurări, cu titlul 'Asumarea răspunderii sociale'.
'Scopul acestei platforme este reformarea sistemului de sănătate, care este unul neperformant, neeficient şi injust, fără a aviza persoanele care reprezintă, gestionează, în acest moment, sistemul', a declarat, marţi, Clara Popescu, vicepreşedinte al Colegiului Farmaciştilor.

Ea a subliniat că, de 20 de ani, se tot face reformă, dar de fapt aceasta nu s-a făcut.

Cele zece puncte pe care le vizează platforma sunt recuperarea şi eliminarea datoriilor din sistem până în 2011, potrivit Memorandumului încheiat cu FMI, introducerea în normele contractuale a prevederilor directivelor europene privind întărirea disciplinei contractuale a autorităţilor publice, omise intenţionat de autorităţi, trecerea CNAS sub responsabilitatea şi răspunderea juridică a primului-ministru, translatarea puterii în CNAS de la preşedinte către Consiliul de Administraţie, numirea preşedintelui CNAS de către preşedintele României la propunerea primului-ministru, desfiinţarea caselor paralele, reorganizarea caselor de asigurări judeţene, avizarea actelor normative ale CNAS de către Consiliul Economic şi Social, modificarea legii privind Avocatul Poporului în sensul acordării unor atribuţii expli cite şi neechivoce în materia apărării şi protecţiei dreptului la sănătatea populaţiei şi renegocierea salariilor persoanelor cu funcţii de decizie din CNAS şi stabilirea loc în funcţie de eficienţa cheltuirii banului public.

Vicepreşedintele Colegiului Farmaciştilor din România a arătat că această platformă va fi înaintată personal preşedintelui României şi tuturor autorităţilor.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Precizări ale CNAS referitoare la fostul vicepreşedinte al instituţiei, Iacob Baciu Conducerea Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate nu a avut cunoştinţă de încheierea unor contracte de furnizare servicii cu casele judeţene de asigurări de sănătate de către Iacob Baciu, preşedinte al Confederaţiei Sindicatelor Democratice din România (CSDR) şi fost vicepreşedinte al Casei Naţionale...
Patronatele şi sindicatele se retrag din CA al CNAS Bucureşti, 9 ian /Agerpres/ - Partenerii sociali, sindicatele şi patronatele, se vor retrage din Consiliul de Administraţie al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate deoarece Guvernul a schimbat unilateral componenţa acestuia şi a preluat administrarea discreţionară a fondului de sănătate, a declarat...
ANI solicită Parchetului cercetarea liderului de sindicat Iacob Baciu pentru conflict de interese Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a sesizat Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti în vederea cercetării lui Iacob Baciu, preşedinte al Confederaţiei Sindicatelor Democratice din România (CSDR) şi fost vicepreşedinte al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), pentru săvârşirea ...
Dr. Lucian Duţă: În sistemul de sănătate nu s-a făcut reformă, doar ajustări Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), dr. Lucian Duţă, a declarat, joi, într-o conferinţă cu tema ''Reforma sănătăţii la analiză'', că în sănătate nu s-a făcut reformă, ci numai ajustări, adăugând că nu s-a realizat standardizarea actului medical.
Ciurchea(CNAS): România, prin introducerea medicamentelor de ultimă generaţie, le are pe absolut toate pe piaţă Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), Vasile Ciurchea, a declarat vineri, la Târgu Mureş, la Conferinţa Naţională de Farmacoeconomie şi Management Sanitar (CNFMS), că prin introducerea a 50 de noi medicamente de ultimă generaţie, România se poate lăuda că are absolut toate me...
V. Ciurel (AXA Asigurări):Riscul politic este una dintre cele mai mari probleme la reforma sănătăţii Riscul politic, partea operaţională şi de funcţionare în colectarea banilor pentru asigurări şi riscul de fraudă în sistemul medical sunt o parte dintre riscurile identificate de asigurători în aplicarea reformei în sănătate.