Cele mai citite
 


Giurgiu: Medicii din judeţ practică sistemul de programare a pacienţilor
miercuri, 31 martie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Medicii de familie din judeţul Giurgiu sunt de acord cu programarea pacienţilor pentru consultaţii, dar sunt mai puţin încântaţi de ideea de coplată pentru serviciile medicale.
'Sistemul de programare al pacienţilor îl practicam şi înainte, cred că orice om cu scaun la cap îşi programează pacienţii, de fapt sunt şi singurul medic din Policlinica municipiului care am afişat o pancartă metalică pe care este afişat mare numărul de telefon la care pot fi găsit şi la care se pot face programări pentru consultaţii la cabinet sau la domiciliu', a declarat pentru AGERPRES medicul primar în medicina de familie şi doctorand în boli renale Cosmin Georgescu.

Medicii recunosc că ideea de programare este benefică atât pentru pacienţi, cât şi pentru medici, pentru că în consultarea fiecărui pacient este nevoie de cel puţin 15 minute.

'La noi nu e ca la piaţă, ai plătit pâinea şi pleci cu ea acasă, trebuie să consulţi pacientul, să îi completezi fişa, să-i vezi istoricul bolii şi toate acestea necesită timp, deci ideea de programare este foarte bună', a mai declarat Cosmin Georgescu.

El consideră că ideea de coplată nu este la fel de binevenită pentru că pentru acelaşi serviciu un pacient plăteşte şi altul nu plăteşte, respectiv cel care a venit peste numărul pacienţilor programaţi.

'Omul vine la cabinet şi neprogramat, dar poate este elev, şomer, pensionar, de unde să plătească, eu am contract cu Casa de Asigurări şi de acolo trebuie să iau banii, nu de la pacienţi', a încheiat Cosmin Georgescu.

În judeţul Giurgiu sunt peste o sută de medici de familie care activează în cele 54 de localităţi ale judeţului.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Puţini medici din ţară au semnat actele adiţionale la contractul-cadru cu Casele de Asigurări de Sănătate (grupaj II) Puţini medici din ţară au semnat actele adiţionale la contractul-cadru cu casele judeţene de asigurări de sănătate, fiind nemulţumiţi de valoarea serviciilor care pot fi decontate prin sistemul public de asigurări. Ei consideră că noul contract cadru încalcă foarte mult drepturile pacienţilor, iar medicii...
Coplata agreată de medicii de familie Reprezentanţii medicilor de familie sunt de acord cu introducerea coplăţii întrucât aceasta va reduce numărul de solicitări ale pacienţilor pentru trimiteri şi analize.
Giurgiu: Doar 11 medici de familie nu au semnat contractele în judeţ Doar 11 medici de familie, din totalul celor 111, din judeţul Giurgiu nu au semnat actele adiţionale la contractul cu Casa de Asigurări de Sănătate pentru decontarea serviciilor medicale.
Satu Mare: Medicii de familie refuză semnarea contractului cu Casa de Asigurări de Sănătate Medicii de familie din judeţul Satu Mare au decis prin vot, în şedinţa de joi, să nu semneze contractele cadru cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate în forma propusă de Ministerul Sănătăţii şi CNAS, iar prin urmare vor percepe taxe pentru consultaţii şi nu vor mai elibera reţete compensate.
Sălaj: Mai mult de jumătate dintre medicii de familie, de acord să continue relaţiile contractuale cu CAS Mai mult de jumătate dintre medicii de familie din Sălaj şi-a exprimat, în scris, dorinţa de a continua relaţiile contractuale cu Casa de Asigurări de Sănătate (CAS), potrivit datelor furnizate de Claudiu Bârsan, preşedintele instituţiei.
Giurgiu: CAS va intra fără datorii în noul an Casa de Asigurări de Sănătate Giurgiu va achita toate datoriile către spitale şi Serviciul de Ambulanţă Giurgiu pentru acest an în urma rectificării bugetare cu suma de aproximativ cinci milioane de lei.