Cele mai citite
 


Intervenţie în premieră la Clinica de Cardiologie din Târgu Mureş
miercuri, 31 martie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
O echipă de medici de la Clinica de Cardiologie din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş a reuşit extragerea unui cateter de 10 centimetri din plămânii unei femei, fără operaţie chirurgicală.
În urmă cu două săptămâni, Ana Negură, în vârstă de 63 de ani, a suferit o intervenţie chirurgicală în urma căreia a rămas cu un cateter de 10 cm în plămâni, iar medicii cardiologi de la Târgu Mureş au reuşit să evite o operaţie care în mod normal ar fi durat 2-3 ore.

Asistent universitar doctor Kovacs Istvan a declarat, marţi, că pacienta a reuşit să scape de acel corp străin din plămân în urma unei intervenţii care a durat doar 5 minute şi s-a efectuat prin artera femurală.

''În mod normal o astfel de intervenţie ar fi durat 2-3 ore şi putea crea şi alte complicaţii. Femeia, în mod normal, trebuia să fie anesteziată general şi să-i fie deschis toracele, fapt ce ar fi putut duce la complicaţii'', a precizat Kovacs Istvan.

Acesta a spus că după câteva zile de supraveghere medicală, pacienta va putea pleca acasă.

Ana Negură, din Piatra Neamţ, a declarat, marţi, că în urmă cu aproape 3 ani, a aflat că are cancer, a suferit o intervenţie chirurgicală în Italia, ocazie cu care i-a fost implantat un dispozitiv sub clavicula dreaptă, prin care îi erau introduse medicamentele. Pacienta a precizat că, în urmă cu două săptămâni, medicii din Piatra Neamţ au încercat să-i scoată dispozitivul, iar un tub s-a rupt şi a ajuns în plămâni.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Operaţie de extirpare a unei tumori uriaşe, în premieră la SCJU Târgu Mureş O echipă de medici de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Târgu Mureş a reuşit o operaţie de extirpare a unei tumori uriaşe, de peste un kilogram, crescută pe muşchii spatelui, pe cei costali şi intercostali, care a invadat patru coaste şi o parte a plămânilor, în urma unei intervenţii care...
REPORTAJ/Peste 150.000 de pacienţi şi numeroase tehnici noi în transplantul cardiac, la Institutul de Boli Cardiovasculare Târgu Mureş Institutul de Urgenţă de Boli Cardiovasculare şi Transplant (IUBCvT) din Târgu Mureş a avut, în cei 20 de ani de activitate, peste 150.000 de pacienţi, au fost realizate 55 de transplanturi cardiace şi s-au introdus unele tehnici în premieră în România, graţie unor cercetări începute încă din anii '50...
În premieră europeană, la Secţia de Neurochirurgie a SCJU Târgu Mureş a fost testat un sistem de injectare de imagine Reprezentanţii Secţiei de Neurochirurgie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Târgu Mureş au anunţat, marţi, testarea cu succes în cazul a cinci intervenţii pe creier, în premieră europeană, a unei proceduri de injectare de imagini cu ajutorul unui sistem foarte performant, direct în microscopul...
Arad: În premieră, la Arad a fost efectuată o operaţie pe cord deschis O intervenţie chirurgicală (laparoscopică - n.r.) pe cord deschis a fost efectuată, în premieră pentru Arad şi pentru vestul României, la Clinica de chirurgie cardio-vasculară din cadrul Centrului de chirurgie laparoscopică 'Sfântul Gheorghe'.
IUBCvT Târgu Mureş urmează să efectueze primul transplant de cord din acest an Medicii din cadrul Institutului de Urgenţă de Boli Cardiovasculare şi Transplant (IUBCvT) din Târgu Mureş urmează să efectueze, joi, primul transplant de cord din acest an, în urma unei prelevări de organe realizate la Iaşi, a anunţat şeful Clinicii de Chirurgie Vasculară şi Cardiologie Pediatrică, prof...
Premieră medicală la Centrul de Excelenţă în Cardiologie şi Radiologie Intervenţională Suceava Două intervenţii de embolizare de anevrism s-au realizat la Centrul de Excelenţă în Cardiologie şi Radiologie Intervenţională din cadrul Spitalului de Urgenţă Suceava, în premieră judeţeană, dar şi pentru regiunea Moldovei, a declarat joi medicul neuro-radiolog intervenţionist Mihai Creţeanu.