Cele mai citite
 


Complex multifuncţional pentru persoane cu dizabilităţi
miercuri, 31 martie 2010   ::   2 Comentarii :: :: Stiri, Alzheimer
 

Un nou Complex Social de Servicii, care vine în întâmpinarea nevoilor persoanelor cu handicap şi vârstnicilor din Sectorul 1, prin oferirea de servicii de recuperare şi de petrecere a timpului liber a fost inaugurat, marţi, de primarul, Andrei Chiliman.

''Complexul Mutifuncţional Phoenix face parte din programul de creştere a calităţii vieţii, a nivelului de sănătate pentru locuitorii Sectorului 1. Centrul social este un element de bază al sistemului de asistenţă socială pe care l-am dezvoltat în Sectorul 1, pentru a veni în sprijinul persoanelor aflate în nevoie'', a declarat edilul Sectorului 1.

Noul centru vizează crearea de noi servicii şi dezvoltarea celor existente în vederea creşterii calităţii vieţii şi prevenirii marginalizării sociale a persoanelor vârstnice, a persoanelor cu handicap şi a altor tipuri de persoane aflate în risc de marginalizare.

Centrul Multifuncţional ''Phoenix'' este structurat în mai multe module pentru a acoperi o gamă cât mai variată de nevoi identificate la nivelul beneficiarilor de servicii sociale de pe raza Sectorului 1.

În cadrul Complexului funcţionează Clubul seniorilor şi Centrul de recuperare neuromotorie 'Phoenix', Centrul de zi pentru persoanele cu demenţă de tip Alzheimer, Centrul de reminiscenţe, Centrul de integrare prin terapie ocupaţională, meloterapie, ludoterapie, Centrul de informare pentru cetăţeni şi Centrul de zi 'Un pas împreună'.

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 1 are în structura sa 23 de centre în care se regăsesc structuri rezidenţiale, centre de zi şi centre de recuperare atât pentru copii, cât şi pentru adulţi.

În aceste centre, persoanele beneficiază de servicii medicale, servicii de recuperare, consiliere psihologică şi socială, găzduire şi îngrijire, activităţi de petrecere a timpului liber, activităţi de terapie ocupaţională în vederea integrării lor pe piaţa muncii etc.

''Pentru Primăria Sectorului 1 investiţiile în asistenţă socială sunt extrem de importante. În ultimii ani am investit sume importante de bani în dezvoltarea reţelei de asistenţă socială din Sectorul 1, fie că este vorba de centre pentru copii cu dizabilităţi sau persoane adulte aflate în nevoie. În prezent, în Sectorul 1 avem o paletă largă de servicii care acoperă toate nevoile resimţite la nivel de sector, reuşind să creăm unul dintre cele mai performante sisteme de asistenţă socială din ţară'', a adăugat Primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman.

Notare
Comentarii
de Dumitrache Mihaela
locuiesc chiar in cartierul pajura unde s-a deschis acest centru si sincer nu prea m-am bucurat ! de ce ? aceasta cladire putea foarte bine folosita in alt scop , acela de gradinita!are o capacitate mare de locuri care ar fi acoperit cerintele parintilor din cartierur pajura. nu mai vorbim de spatiul verde , de curtea interioara care ar fi satisfacut pofta de joaca a celor mici.insa nu e rau nici acest centru care vine in sprijinul batranilor si bolnavilor cu handicap. poate ei au nevoie mult mai mare de ajutor decat copii nostri sanatosi!ar fi nemaipomenit daca ar putea oferi si un loc de munca acest centru. eu as fii una din persoanele care as solicita un post in unitatea dumneavoastra. va multumesc pt ingaduinta si va urez mult succes in activitatea dumneavoastra si va rog sa luati seama de rugamintea mea de mama disperata in cautarea unui loc de munca!

sunt in varsta de 65 de ani si am probleme articulare, cum sa procedez sa beneficiez de serviciile centrului seniori din pajura?

Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bacău: DGASPC a inaugurat la Filipeşti un complex de servicii comunitare pentru persoane cu dizabilităţi Direcţia Generală pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Bacău a inaugurat, joi, un complex de servicii comunitare pentru persoane având dizabilităţi neuropshice, primul din judeţ ce corespunde integral normelor europene.
Braşov: Centru de Recuperare pentru Copilul cu handicap, inaugurat la Brădet Unul dintre cele mai moderne Centre de Recuperare pentru Copilul cu handicap, aflat în incinta Centrului de Reabilitare Şcolară Brădet din Braşov, de care vor beneficia aproximativ 200 de copii şi tineri din zonă, a fost inaugurat miercuri, se precizează într-un comunicat transmis AGERPRES de Direcţia...
Caraş-Severin: CJ reabilitează Centrul pentru persoane cu dizabilităţi de la Oraviţa Proiectul 'Reabilitare Centrul pentru persoane cu dizabilităţi Oraviţa', derulat prin 'Programul Operaţional Regional 2007 - 2013 - Îmbunătăţirea Infrastructurii sociale', a fost finalizat luni, cu ocazia marcării Zilei Internaţionale a Persoanelor cu dizabilităţi. Valoarea proiectului derulat la Oraviţa...
Covasna: Centru de recreere pentru persoane cu dizabilităţi, la Valea Crişului Un centru de recreere, terapie şi agrement pentru persoanele cu dizabilităţi, construit de Fundaţia Diakonia, va fi inaugurat vineri în localitatea Valea Crişului.
Centru pentru bolnavii neuropsihici Primul complex de servicii pentru persoanele de peste 18 ani cu handicap neuropsihic a fost inaugurat, miercuri, de primarul sectorului 2 Neculai Onţanu în strada Balotului nr. 42 din zona Fundeni.
Cluj: Primul complex de recuperare pentru copiii cu handicap sever Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) şi Consiliul Judeţean (CJ) Cluj au inaugurat, luni, primul complex de recuperare adresat în special copiilor cu handicap sever.