Cele mai citite
 


Călăraşi: Proiectul privind coplata serviciilor medicale şi programarea pacienţilor, acceptat de medicii de familie
miercuri, 31 martie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Medicii de familie din judeţul Călăraşi sunt de acord cu programarea pacienţilor pentru consultaţii, dar şi cu proiectul privind coplata serviciilor medicale.
'În orice ţară civilizată aşa se face. Nu este un lucru rău. La noi nu s-a făcut pentru că oamenii nu au acest obicei şi chiar li se pare un afront faptul că trebuie să se programeze. Rău este că oamenii noştri nu sunt educaţi şi o să înghită foarte greu această pastilă', a declarat, pentru AGERPRES, medicul primar de medicină generală Aurora Popescu.

De asemenea, medicul primar consideră că programarea este benefică atât pentru pacienţi, cât şi pentru medici, mai ales că la consultarea fiecărui pacient este necesar un interval de circa 10-15 minute.

Legat de contribuţia prin coplată, medicul susţine că sănătatea nu a fost niciodată şi nu va fi gratuită.

'Nu este o coplată, ci este o taxă care se aplică oriunde în lume, pentru că se accesează nişte servicii pentru care plătesc chiar şi cei care le asigură', a afirmat medicul de familie.

La nivelul judeţului Călăraşi sunt înregistraţi 117 medici de familie.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Coplata agreată de medicii de familie Reprezentanţii medicilor de familie sunt de acord cu introducerea coplăţii întrucât aceasta va reduce numărul de solicitări ale pacienţilor pentru trimiteri şi analize.
Giurgiu: Medicii din judeţ practică sistemul de programare a pacienţilor Medicii de familie din judeţul Giurgiu sunt de acord cu programarea pacienţilor pentru consultaţii, dar sunt mai puţin încântaţi de ideea de coplată pentru serviciile medicale.
Încasările din coplată la spitalul din Târgu-Jiu, mai mici decât cele din taxa de parcare Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu a încasat, în luna aprilie şi în prima jumătate a lunii mai, suma de 4.000 de lei din coplata achitată de pacienţi la externare, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, managerul unităţii medicale, Cristian Vlădoianu.
Coplata a intrat în vigoare de luni. Institutul Fundeni şi Spitalul Universitar Bucureşti, taxă de 10 lei la externare Coplata pentru serviciile medicale a intrat în vigoare de luni, odată cu aplicarea contractului-cadru privind sistemul de asigurări sociale de sănătate şi publicarea normelor de aplicare în Monitorul Oficial.
(Corespondenţă) Coplată în Bulgaria: echivalentul a 13 lei pentru o zi de spitalizare, 7,5 lei pentru o consultaţie la medicul de familie Sofia, 29 ian - Corespondentul Agerpres, Ivan Radev, transmite: De aproape 10 ani, pacienţii bulgari sunt nevoiţi să plătească o parte din valoarea serviciilor medicale pe care le primesc. Orice persoană cu asigurare medicală trebuie să plătească, de exemplu, o taxă de 2,9 leva (circa 7,5 lei) pentru...
Mureş: PC reclamă că în legea care reglementează coplata serviciilor medicale s-a uitat de pachetul de bază Coordonatorul Departamentului de Sănătate al Partidului Conservator (PC), dr. Silviu Morariu, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă susţinută la Târgu Mureş, că în legea privind reforma în domeniul sănătăţii, prin care este introdusă coplata pentru unele servicii medicale, nu mai este definit...