Cele mai citite
 


Gorj: Programarea pacienţilor la medic, 'singura măsură serioasă şi civilizată de până acum'
vineri, 2 aprilie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Programarea pacienţilor la medicii de familie pentru consultaţii cu cel puţin 24 de ore înainte de data dorită reprezintă singura măsură ''serioasă'' şi ''civilizată'', care le permite cadrelor medicale să îşi facă meseria cum trebuie, este de părere preşedintele Patronatelor Medicilor de Familie din Gorj, doctorul Mihai Moisescu.
Potrivit acestuia, măsura reprezintă modalitatea prin care atât pacientul, cât şi medicul sunt respectaţi, permiţându-i totodată cadrului medical să îşi desfăşoare activitatea în limitele legii.
'Legea prevede că un medic de familie nu are voie să consulte mai mult de 28 de pacienţi într-o zi, incluzând aici şi orele de teren pe care acesta trebuie să le facă zilnic. Programul unui astfel de medic este de cinci ore la cabinet plus alte două destinate muncii pe teren, fiecărui pacient revenindu-i, tot prin lege, 15 minute pentru o consultaţie. Astfel, la un calcul simplu, rezultă că un medic are voie să consulte, într-o zi, 20 de pacienţi la cabinet şi alţi 8 pe teren. Prin noua măsură întreprinsă aceste lucruri vor fi respectate', a precizat, joi, pentru AGERPRES, Mihai Moisescu.
El a mai spus că nu crede că vor fi probleme în mediul rural în ceea ce priveşte programarea consultaţiilor, având în vedere faptul că acestea se vor face telefonic.
'Aproape toate persoanele care locuiesc la ţară au fie telefoane mobile, fie telefoane fixe, acasă. Nu cred că vor întâmpina probleme în a suna şi a se programa telefonic, ţinânt cont că majoritatea dintre ei ştiu să folosească astfel de aparate', a mai spus Mihai Moisescu.
La nivelul judeţului Gorj îşi desfăşoară activitatea 205 medici de familie care răspund, în total, de 319.537 persoane asigurate.
Începând cu 1 aprilie, medicii din cabinetele de asistenţă medicală primară, ambulatoriu de specialitate, inclusiv specialităţile paraclinice şi medicina dentară, şi din cele de asistenţă medicală de recuperare au obligaţia să acorde servicii medicale pe baza unei programări telefonice, sau prin alte mijloace, cu cel puţin 24 ore înainte de data dorită.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Concluziile unui raport DSP Vaslui - asistenţă medicală primară precară, criză de medici de familie Conducerea Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Vaslui a prezentat, miercuri, în cadrul Şedinţei Grupului de Dialog Civic, un raport privind situaţia cabinetelor de medicină de familie din judeţul Vaslui, concluzionând că asigurarea asistenţei medicale primare este una precară.
Galaţi: Zeci de mii de elevi din mediul rural riscă să rămână fără asistenţă medicală şcolară Peste 34.000 de preşcolari şi elevi din mediul rural gălăţean riscă să rămână fără asistenţă medicală şcolară dacă cei 110 medici de familie care asigură această activitate nu vor fi plătiţi de Ministerul Sănătăţii sau autorităţile locale, a declarat, marţi, pentru AGERPRES, preşedintele Patronatului...
Teleorman: Peste 23,4 milioane de lei s-au alocat anul trecut pentru asistenţa medicală primară Peste 23,4 milioane de lei s-au alocat anul trecut prin Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Teleorman pentru asistenţa medicală primară în judeţul din sudul ţării, se arată într-un raport dat publicităţii marţi de această instituţie.
Hunedoara: Medicii de familie cer majorarea sumelor pentru medicina primară la 12% din fondul de sănătate Peste 240 de medici de familie din judeţul Hunedoara s-au aflat luni în grevă japoneză, pe lista revendicărilor formulate de aceştia fiind şi cea referitoare la alocarea unor sume suplimentare pentru asistenţa medicală primară, astfel încât acestea să ajungă la 12% din fondul de sănătate, a declarat...
Gorj: O asistentă medicală de la Spitalul Judeţean a fost trimisă în judecată pentru trafic de influenţă Procurorii Secţiei de Urmărire Penală din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova au dispus trimiterea în judecată a unei asistente medicale de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă.
Eugen Nicolăescu: Unităţile din sistemul sanitar şi farmaciile sunt pregătite pentru a asigura asistenţa medicală Unităţile din sistemul public de sănătate şi farmaciile cu circuit deschis sunt pregătite pentru a asigura asistenţa medicală populaţiei în perioada 24 decembrie 2013 - 5 ianuarie 2014, a declarat joi ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, într-o conferinţă de presă.