Cele mai citite
 


Medicii din Botoşani refuză, de joi, să mai elibereze reţete şi trimiteri la specialişti
vineri, 2 aprilie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Medicii de familie din judeţul Botoşani nu vor mai elibera, începând de joi, reţete sau bilete de trimitere la specialişti pentru pacienţii înscrişi pe liste, a declarat, pentru AGERPRES, preşedintele Asociaţiei Medicilor de Familie din Botoşani, medicul Paul Şerban.
Decizia a fost luată, miercuri seară, de toţi medicii de familie în semn de protest faţă de noile prevederi ale contractului cadru impus de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, care vor determina o scădere a veniturilor cabinetelor medicale. Medicii de familie susţin că noul contract este unilateral, iar forma acestuia nu a fost adoptată în urma unor negocieri între părţi.
'Nu semnăm şi chiar nu au ce să ne facă. În noul contract cadru, din informaţiile pe care le avem, s-au modificat punctajele la consultaţii la categoriile de vârstă. Practic, s-a înjumătăţit valoarea. Dacă eu fac 400 de consultaţii pe lună, ar însemna să primesc un venit pe cabinet de 1.600 de lei. Eu nu pot să întreţin un cabinet cu aceşti bani, mai ales că plătesc întreţinere, asistent', a afirmat Şerban.
Vechile contracte ale celor 160 de medici de familie din Botoşani au fost valabile până la 31 martie 2010.
'Începând de joi, noi suntem liberi de contract. A expirat actul adiţional şi nu avem alte contracte semnate. Asta înseamnă că, dacă eliberăm reţete, suntem pasibili de fals în acte. Populaţia trebuie să înţeleagă acest lucru. Dacă medicii semnează reţete şi bilete de trimitere li se pot imputa, pentru că nu avem cu ce justifica acest lucru', a mai spus Şerban.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Botoşani: Toţi medicii de familie din judeţ au semnat pentru intrarea în grevă, de la 1 aprilie Toţi cei 168 de medici de familie din judeţul Botoşani, care sunt în contract cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS), vor intra, de la 1 aprilie, în grevă, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, preşedintele Asociaţiei Medicilor de Familie din Botoşani, Paul Şerban. Potrivit acestuia, medicii...
Botoşani: Protest timp de cinci zile al medicilor de familie Medicii de familie din judeţul Botoşani nu vor elibera, timp de cinci zile, documente medicale pentru pacienţii înscrişi pe liste, potrivit unei hotărâri adoptate, miercuri, de Asociaţia Medicilor de Familie din Botoşani.
Formularele pentru reţete şi bilete de trimitere vor fi schimbate Bucureşti, 11 mar /Agerpres/ - Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) a dat publicităţii un ordin conform căruia formularele pentru reţete şi bilete de trimitere vor fi schimbate şi se va introduce obligativitatea codului de bare.
Medicii de familie nu vor elibera reţete compensate şi bilete de trimitere vineri şi luni Medicii de familie nu vor elibera reţete compensate şi nici bilete de trimitere vineri şi luni, au declarat reprezentanţii Societăţii Naţionale a Medicilor de Familie şi cei ai Federaţiei Naţionale a Patronatelor Medicilor de Familie.
Botoşani: Medicii de familie nu renunţă la proteste Cei 160 de medici de familie din judeţul Botoşani au continuat, miercuri, protestul declanşat săptămâna trecută, în semn de nemulţumire faţă de prevederile noului contract cadru. Ei au refuzat să elibereze reţete şi trimiteri pentru pacienţii înscrişi pe liste.
Prahova: Medicii de familie susţin că nu vor semna contractul-cadru cu CNAS Medicii de familie au anunţat că nu vor semna contractul-cadru cu Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, care expiră la data de 31 martie, a declarat marţi vicepreşedintele Societăţii Naţionale de Medicina Familiei, Simona Schnelbach, într-o conferinţă de presă la Ploieşti.