Cele mai citite
 


O nouă metodă de vaccinare oferă un răspuns imunitar instantaneu (studiu)
miercuri, 11 martie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Cercetători americani au pus la punct o nouă metodă de vaccinare ce permite obţinerea unei imunizări instantanee, conform unor experimente desfăşurate pe cobai şi ale căror rezultate au fost făcute publice luni, informează AFP.

Acest nou tip de vaccinare poate fi folosit pentru a a furniza protecţie imediată împotriva unor maladii provocate de viruşi, bacterii sau de diferite toxine dar chiar şi împotriva unor celule canceroase, se precizează în studiul publicat în numărul de luni al revistei Analele Academiei Naţionale americane de Ştiinţe (PNAS).

Oamenii de ştiinţă au injectat cobaii cu substanţe chimice concepute pentru a declanşa o reacţie imunitară universal programabilă şi cu nişte molecule capabile să recunoască anumite celule specifice. Odată injectate în cobai, aceste molecule se combină cu anticorpii rozătoarelor, combinaţie din care rezultă anticorpii necesari pentru a anihila ţintele programate.
"Anticorpii conţinuţi în vaccinul nostru sunt concepuţi pentru a rămâne inactivi până când primesc instrucţiunile necesare de la aceste molecule pentru a ataca o ţintă specifică", explică profesorul Carlos Barbas de la Scripps Research Institute, cel mai mare centru privat de cercetare biomedicală din lume, situat în California.
"Avantajul acestei tehnici de vaccinare este că deschide posibilitatea de a avea anticorpi concepuţi şi gata să acţioneze în momentul în care se administrează un vaccin. În plus, acest mecanism se pune în mişcare ori de câte ori este identificată o ţintă, fie ea o celulă canceroasă, un organism bacterial sau viral sau o toxină", a mai adăugat el.AGERPRES/(Bălu Codruţ)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Campania de vaccinare împotriva gripei sezoniere va începe săptămâna viitoare Campania de vaccinare gratuită împotriva gripei sezoniere va începe săptămâna viitoare şi se va desfăşura până în februarie 2011, a anunţat ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, marţi, într-o conferinţă de presă.
A început campania de vaccinare antigripală - grupaj Bucureşti, 1 nov /Agerpres/ - Campania de vaccinare gratuită împotriva gripei sezoniere a început luni şi se va desfăşura până în februarie 2011.
Constanţa: O primă tranşă din dozele de vaccin antigripal necesare, repartizată în judeţ Prima tranşă de vaccin antigripal, de aproape 26.000 de doze, este repartizată medicilor din judeţul Constanţa prin programul naţional de vaccinare gratuită începând cu ziua în curs, în condiţiile în care necesarul este de circa 140.000 de doze, iar numărul constănţenilor înregistraţi cu pneumonie şi...
Executivul a aprobat hotărârea pentru achiziţionarea de vaccin BCG Executivul a aprobat, în şedinţa de miercuri, hotărârea privind achiziţionarea de către Ministerul Sănătăţii, cu sprijinul Fondului Naţiunilor Unite pentru Copii (UNICEF), a vaccinului BCG, folosit pentru vaccinarea nou-născuţilor împotriva tuberculozei.
Caraş-Severin: Cantitatea de vaccin antigripal primită a fost epuizată Campania de vaccinare antigripală destinată unor categorii de populaţie expuse îmbolnăvirilor de tip viral s-a încheiat la nivelul judeţului Caraş-Severin, fiind utilizate mai bine de 6.000 de doze de vaccin antigripal şi fiind epuizată toată cantitatea primită de Direcţia de Sănătate Publică.
Cseke Attila: L-am demis pe directorul Institutului Cantacuzino pentru nerespectarea planului de conformare Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a declarat, vineri, la Bistriţa, că demiterea directorului Institutului Cantacuzino din Bucureşti, Radu Iordăchel, vine ca urmare a unor probleme de management.