Cele mai citite
 


Vrancea: DSVSA interzice vânzarea cărnii de miel pe tarabe
vineri, 2 aprilie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Crescătorii de oi din judeţul Vrancea solicită mai mult spaţiu pentru comercializarea cărnii de miel în Piaţa Moldovei din Focşani.
Doleanţa lor vine după ce Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) a interzis comercializarea cărnii de miel la tarabe aşa cum se făcea în anii trecuţi.
Din acest motiv, spaţiul oferit ciobanilor, respectiv două boxe de carne şi un mic spaţiu în Hala Moldovei, este total insuficient şi greu de găsit de cumpărători.
Reprezentanţii municipalităţii spun că ar fi dorit să amenajeze mai multe spaţii, dar interdicţia impusă de DSVSA nu le permite acest lucru.
'Carnea de miel nu se va mai vinde pe tarabe. Nu mai putem permite comercializarea cărnii cum se făcea în anii anteriori. Decizia luată de noi este în concordanţă cu legea', a declarat Luminiţa Deliu, directorul coordonator al Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor.
Ciobanii norocoşi care au reuşit să obţină un loc pentru vânzarea cărnii de miel spun că toate taxele de abatorizare, la medicul veterinar, cheltuielile de transport, la piaţă vor creşte preţul cărnii de miel.
Preţul unui kilogram de carne de miel oscilează între 20-22 de lei.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Vrancea: Şase abatoare autorizate pentru sacrificarea mieilor de Paşti Şase abatoare din judeţul Vrancea au primit autorizare de la Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor pentru sacrificarea mieilor în perioada Sărbătorilor Pascale.
Tulcea: DSVSA confirmă prezenţa antraxului în Casimcea Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) din Tulcea a reuşit marţi să izoleze bacilul antrax în analizele de laborator efectuate pe carnea sechestrată la finele săptămânii trecute dintr-o gospodărie privată din comuna Casimcea.
Suceava: DSVSA a încheiat campania aeriană de vaccinare antirabică a vulpilor Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Suceava a încheiat campania aeriană de vaccinare antirabică a vulpilor din fonduri de vânătoare din judeţ, iar distribuţia manuală a dozelor de imunizare în zonele împădurite limitrofe localităţilor va fi realizată de medicii veterinari...
Vrancea: Verificări ale inspectorilor sanitar-veterinari la abatoare Inspectorii Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Vrancea au început, vineri, verificări la toate abatoarele şi unităţile de procesare din judeţ, în contextul scandalului cărnii de cal, etichetată ca fiind de vită.
Caraş-Severin: Măsuri specifice luate de DSVSA în scopul prevenirii toxiinfecţiilor alimentare în perioada sărbătorilor pascale La nivelul Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Caraş-Severin au fost luate o serie de măsuri specifice în scopul prevenirii apariţiei toxiinfecţiilor alimentare în perioada sărbătorilor pascale catolice şi, mai apoi, ortodoxe, când consumul de produse atât de origine...
Directorul DSVSA Suceava: Impulsionarea exportului de carcase de ovine sau bovine ar creşte valoarea mărfii exportate Directorul Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Suceava, Laurenţiu Postolache, a declarat joi, presei, că o strategie care să prevadă impulsionarea exportului de carcase de ovine sau bovine ar creşte valoarea mărfii exportate şi, implicit, ar aduce beneficii atât agenţilor...