Cele mai citite
 


Diplome româneşti pentru medici din departamentul francez Sarthe
vineri, 2 aprilie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Confruntat cu o penurie de medici generalişti, departamentul francez Sarthe intenţionează să racoleze 70 de studenţi francezi care îşi fac studiile la facultatea de medicină din Cluj, scrie joi Ouest-France, consultat de Agerpres.
Pierre Hellier, vicepreşedintele Consiliului general din Sarthe, care este şi medic, a declarat că o delegaţie din departament s-a deplasat la universitatea din Cluj pentru a le prezenta studenţilor francezi ajutoarele pe care le acordă în schimbul unui contract de angajare.

'Consiliul general alocă 700 de euro pe lună în timpul celor trei ani de rezidenţiat. În schimb, studentul se angajează să practice cinci ani într-o zonă deficitară a departamentului. Din 2005, am semnat o convenţie cu şapte studenţi din Ţara Loarei, care s-au înscris la facultatea din Angers. Dacă un student francez de la Cluj este interesat, el va putea să-şi facă rezidenţiatul în Franţa, beneficiind de aceeaşi convenţie', a mai precizat el.

De asemenea, Pierre Hellier a ţinut să sublinieze că este sigur că studenţii francezi vor beneficia de o bună pregătire medicală la facultatea de profil din Cluj. 'Majoritatea acestor studenţi au ratat cu puţin concursul, în Franţa. Dacă merg până în România pentru a deveni medici, înseamnă că sunt supermotivaţi. În orice caz, România face parte din Uniunea Europeană. După ce obţin o diplomă, ei vor putea să-şi exercite liber profesia în Franţa şi, bineînţeles, în departamentul Sarthe', a apreciat el.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Medicii francezi formaţi în România sunt la fel de buni precum cei pregătiţi în Franţa Tinerii care nu au reuşit să treacă de primul an la facultăţile de medicină din Franţa pot spera încă să devină medici. Pentru mulţi, salvarea vine din România. Universitatea din Cluj a deschis în 2000 o secţie în franceză la facultăţile de medicină, farmacie şi chirurgie dentară. Absolvenţii vor putea...
Studenţii francezi care fac Medicina în România puşi în dificultate la întoarcerea în ţara lor / L'Alsace/ Mulţi studenţi francezi la Medicină care vor să-şi facă studiile în România au probleme la întoarcerea în Franţa. Mulţi dintre ei preferă să nu-şi termine studiile în România. La sfârşitul anului 5, se întorc în Franţa pentru a trece Examenul de Clasificare Naţională (ECN), ceea ce le va permite să-şi...
Studenţii la Medicină cu bursă de la stat şi rezidenţii ar putea fi obligaţi să facă practică în ţară Studenţii la Medicină care au bursă de la stat, precum şi rezidenţii ar putea să fie obligaţi, printr-un contract instituţional, să facă practică în România cel puţin pe perioada celor şase ani de facultate şi a cel puţin cinci ani de rezidenţiat, potrivit unui proiect care urmează să se concretizeze...
Cluj: Primul proiect educaţional universitar din România în domeniul medicinei de urgenţă, încheiat cu rezultate meritorii Peste 1.000 de studenţi din Universităţile de Medicină şi Farmacie (UMF) din Cluj-Napoca şi Târgu-Mureş au fost pregătiţi performant, printr-un program finanţat din Fondul Social European, pentru a practica medicina de urgenţă la un înalt nivel profesional.
Studenţii italieni preferă universităţile din România (La Repubblica) Sute de studenţi italieni se formează în fiecare an în universităţi din România, mai ales în Transilvania, unde traiul costă mai puţin, iar cursurile sunt mult mai bune decât în Italia, apreciază marţi cotidianul roman La Repubblica, într-un articol semnat de trimisul special în România, jurnalistul...
Ambasadorul Saint Paul: Studenţii francezi din România contribuie enorm la schimbarea imaginii ţării în Franţa Ambasadorul Franţei la Bucureşti, Francois Saint Paul, a declarat miercuri că sănătatea reprezintă un domeniu-cheie şi că studenţii francezi care studiază în România contribuie la schimbarea imaginii ţării noastre în Franţa.