Cele mai citite
 


Prof.univ.dr.Mircea Bârsan împlineşte 65 de ani
vineri, 2 aprilie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Preşedintele Colegiului Medicilor Cluj, prof. univ. dr. Mircea Bârsan, împlineşte joi vârsta de 65 de ani.
Născut la Bucureşti, la 1 aprilie 1945, Mircea Bârsan a absolvit medicina la Universitatea de Medicină şi Farmacie 'Carol Davila, în 1968, cu specializarea Chirurgie cardiovasculară şi generală. A lucrat o perioadă la Spitalul Fundeni, după care, în 1991, a plecat la Cluj-Napoca, la Institutul Inimii.
După 1989 a efectuat o serie de specializări în Austria, SUA, Franţa, Scoţia, Italia, Germania.
În 1997, şi-a luat doctoratul la Universitatea de Medicină şi Farmacie 'Carol Davila' din Bucureşti, cu lucrarea 'Drenajul biliar în chirurgia duodenobiliopancreatică'. Este profesor la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Cluj-Napoca din 1993.
În prezent, profesorul Mircea Bârsan este preşedintele Colegiului Medicilor Cluj şi şeful Clinicii de chirurgie cardiovasculară din cadrul Institutului Inimii 'N. Stăncioiu' din Cluj-Napoca.
În cei peste 40 de ani de activitate s-a dedicat total pacienţilor săi, locuind în spital, pentru a putea supraveghea cât mai bine activitatea medicilor şi evoluţia bolnavilor.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Peste 230 de cadre medicale, specializate în cadrul unui proiect european accesat de UMF Târgu Mureş Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) Târgu Mureş, în parteneriat cu Institutul de Boli Cardiovasculare şi Transplant (IBCvT) Târgu Mureş şi cu Universitatea de Medicină şi Farmacie 'Iuliu Haţieganu' din Cluj-Napoca, va specializa în domeniul cardiologiei cardiovasculare pediatrice şi specialităţi...
Cluj: Pentru cei ce lucrează în activitatea de transplant, donatorii de organe sunt eroi, spune prof.univ.dr. Radu Deac Preşedintele Societăţii Naţionale de Chirurgie Cardiovasculară (SNCC), prof. univ. dr. Radu Deac, consideră că marcarea ''Zilei Recunoştinţei în Transplant'', la Cluj-Napoca, este o idee remarcabilă, pentru că în viaţa curentă, cei care salvează viaţa unor semeni, cu preţul propriei vieţi, sunt numiţi...
Prof.dr. Mircea Bârsan: Inima artificială va salva pacienţii cu insuficienţă cardiacă cronică - interviu - Prof.univ.dr. Mircea Bârsan, renumitul chirurg de la Institutul Inimii 'Niculae Stăncioiu' din Cluj-Napoca, a acordat un interviu Agenţiei Naţionale de Presă AGERPRES, în care vorbeşte despre premisele realizării primului transplant de inimă artificială din România.
Mureş: Prima ediţie a Conferinţei Naţionale 'ConCORDIS' de Cardiologie Intervenţională şi Chirurgie Cardiovasculară Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) Târgu Mureş şi Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare şi Transplant (IUBCvT) Târgu Mureş, găzduiesc, începând de miercuri până duminică, prima ediţie a Conferinţei Naţionale ,,ConCORDIS' de Cardiologie Intervenţională şi Chirurgie Cardiovasculară...
Medicul Florian Popa împlineşte 70 de ani Medicul Florian Popa, rector al Universităţii de Medicină şi Farmacie "Carol Davila" din Bucureşti (2004-2012) s-a născut la 30 martie 1946, la Piatra Neamţ.