Cele mai citite
 


Elevii de la Liceul 'Octav Onicescu' au donat produse pentru 'Banca de alimente'
vineri, 2 aprilie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Elevii Colegiului Naţional 'Octav Onicescu' au donat, joi, produse pentru Banca de alimente, participând la un proiect iniţiat de Crucea Roşie - Filiala sector 4.
Aproximativ 50 de elevi, împreună cu profesori ai liceului, au făcut cumpărături pentru masa de Paşte pe care, apoi, le-au donat pentru cei săraci.
Elevii au cumpărat pachete de făină, zahăr, orez, ulei, dar şi dulciuri şi băuturi răcoritoare.
După achitarea lor, liceenii, veniţi şi din afara Capitalei, au lăsat produsele în coşurile Băncii de alimente, special amenajate la ieşirea din Carrefour Berceni.
'Am venit cu taxiul de acasă. Eu locuiesc în Adunaţi Copăceni. Am vrut să particip, împreună cu colegii mei la această donaţie pentru cei mai săraci decât mine. Este Paşte pentru toată lumea', a spus unul dintre elevi.
Copiii au venit, în general, cu bani din propria 'puşculiţă', puţini dintre ei spunând că au primit bani de la părinţi.
'Sunt bani pe care i-am strâns eu, unii primiţi de la părinţi ca să-mi iau ceva pentru mine şi am renunţat să-mi mai cumpăr, alţii au rămas de la cumpărături', a spus un elev de clasa a XI-a de la Liceul 'Octav Onicescu'.
De asemenea, elevii au strâns bani şi de la colegii lor care nu au putut să fie prezenţi la acţiune.
'Ne bucurăm că elevii de liceu au dat un bun exemplu pentru oamenii care se află la cumpărături în această dimineaţă. Este primul liceu din ţară care într-un mod organizat a donat produse pentru Banca de alimente. Sperăm ca acest gen de activităţi să aibă un ecou în rândul întregii populaţii din sectorul 4 şi din ţară, astfel încât tot mai multe persoane vulnerabile să primească ajutor din partea Băncii de alimente a Crucii Roşii Române. Pe lângă donaţiile în produse sau în bani, oamenii pot să doneze şi timp, devenind voluntari ai Crucii Roşii pentru acest proiect. Hrăneşte un vis, o lume fără foame!', a declarat Elena Crăciun, coordonator Banca de alimente în sectorul 4.
Iulian Bobirlea, voluntar-responsabil comunicare pentru Crucea Roşie, a precizat că donaţia copiilor se ridică la peste 700 de lei, iar produsele vor fi împachetate şi distribuite persoanelor nevoiaşe.
'Până acum am distribuit deja 100 de pachete, fiecare pachet are aproximativ 12 kilograme şi conţine alimentele de bază necesare pentru o sărbătoare pascală. Vom continua şi cu ce s-a strâns astăzi, aici, şi sper să aducem cât mai multe zâmbete pe feţele celor care au nevoie', a declarat, pentru AGERPRES, Bobirlea.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bancă de alimente pentru copii Societatea Naţională de Cruce Roşie din România organizează sâmbătă, cu ocazia Zilei Internaţionale a Copilului, ''Banca de alimente pentru copii'', se arată într-un comunicat de presă al societăţii.
Crucea Roşie a lansat "Banca de alimente pentru copii" Societatea Naţională de Crucea Roşie din România împreună cu hypermarketul Real, Televiziunea Română şi Filiala de Cruce Roşie sector 6 Bucureşti a organizat, sâmbătă, evenimentul "Banca de alimente pentru copii", cu ocazia Zilei Internaţionale a Copilului.
Bacău: Voluntari ai Crucii Roşii au "deschis" uşa unor persoane vârstnice singure Voluntarii filialei băcăuane a Crucii Roşii au distribuit, marţi, pachete cu alimente către 70 de persoane vârstnice din judeţul Bacău rămase fără niciun sprijin.
Programul 'Banca de alimente' se derulează, de miercuri, şi în judeţul Mehedinţi Drobeta Turnu Severin, 17 nov /Agerpres/ - Prefectul judeţului Mehedinţi, Ion Mîţu, a cumpărat, miercuri, produse alimentare, în valoare de 1.000 de lei, pentru familiile nevoiaşe, în cadrul programului 'Banca de alimente', iniţiat de Crucea Roşie Română.
Proiectul 'Banca de alimente' al Crucii Roşii, implementat şi la Târgovişte şi Piatra Neamţ "Banca de alimente", un proiect al Crucii Roşii de ajutorare a persoanelor fără venituri sau cu venituri reduse, este prezentă, din aceste zile, şi la Târgovişte şi Piatra Neamţ.
Primele pachete distribuite de Banca de Alimente a Crucii Roşii Crucea Roşie Română a început luni, după o lună de la lansarea proiectului social Banca de Alimente, distribuţia alimentelor către persoane vulnerabile din Bucureşti şi din alte 13 judeţe - Arad, Argeş, Bacău, Bihor, Brăila, Braşov, Buzău, Cluj, Constanţa, Iaşi, Sibiu, Suceava şi Vrancea.