Cele mai citite
 


Medicii de familie au decis să funcţioneze în sistem strict privat
vineri, 2 aprilie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Federaţia Naţională a Patronatelor Medicilor de Familie din România şi Societatea Naţională de Medicină a Familiei au decis ca de la 1 aprilie să funcţioneze strict privat, în afara contractului-cadru cu Casa de Asigurări.
Motivaţia acestei decizii o reprezintă publicarea contractului-cadru în altă formă decât cea convenită la consultări, dar şi publicarea normelor metodologice fără a avea consultări cu organizaţiile reprezentative ale medicilor de familie.
În opinia reprezentanţilor celor două organizaţii, aplicarea lor în forma actuală conduce la falimentul medicilor de familie şi la imposibilitatea de a asigura asistenţa medicală a pacienţilor.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Medicii de familie îi cer premierului Boc medierea dialogului cu MS şi CNAS privind Contractul-cadru pe anul 2011 Medicii de familie îi solicită prim-ministrului Emil Boc o mediere a dialogului lor cu Ministerul Sănătăţii (MS) şi Casa Naţională a Asigurărilor de Sănătate (CNAS) pentru rezolvarea problemelor din asistenţa medicală primară, a declarat, duminică, preşedintele Federaţiei Naţionale a Patronatelor Medicilor...
Raed Arafat: Asistenţa medicală de urgenţă este bine reglementată Bucureşti, 24 mai /Agerpres/ - Subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii dr. Raed Arafat afirmă că, în prezent, legislaţia permite existenţa unui sistem privat în asistenţa medicală de urgenţă sub o formă bine reglementată.
Medicii de familie şi pacienţii cronici susţin implementarea cardului de sănătate Vicepreşedintele Societăţii Naţionale a Medicilor de Familie, Sandra Alexiu, şi preşedintele Alianţei Naţionale Pacienţilor Cronici din România, Cezar Irimia, au declarat vineri la o dezbatere că susţin implementarea cardului de sănătate dar cu unele precizări.
Ministerul Sănătăţii atenţionează medicii de familie să acorde asistenţă medicală pacienţilor de pe listele lor Ministerul Sănătăţii le-a atras atenţia marţi tuturor medicilor de familie că, în conformitate cu contractul pe care îl au încheiat cu casele de asigurări de sănătate, sunt obligaţi să le acorde asistenţă medicală pacienţilor de pe listele lor.
Mureş: Aproape 8.500 de carduri naţionale de sănătate nu au fost ridicate încă de medicii de familie Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Mureş a făcut, miercuri, un apel la medicii de familie să vină şi să ridice cele aproape 8.500 de carduri naţionale de sănătate, astfel încât pacienţii să poată beneficia de asistenţă medicală.
Teleorman: Peste 23,4 milioane de lei s-au alocat anul trecut pentru asistenţa medicală primară Peste 23,4 milioane de lei s-au alocat anul trecut prin Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Teleorman pentru asistenţa medicală primară în judeţul din sudul ţării, se arată într-un raport dat publicităţii marţi de această instituţie.