Cele mai citite
 


SUA: Vânzările de medicamente au depăşit 300 de miliarde de dolari, în 2009
vineri, 2 aprilie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Vânzările de medicamente pe piaţa americană au înregistrat o creştere de 5,1 la sută, până la 300,3 miliarde de dolari în 2009, depăşind cu mult ritmul de creştere de 1,8 la sută, înregistrat în 2008, potrivit datelor prezentate, joi, de firma de consultanţă IMS Health, transmite Reuters.
Chiar dacă în 2009 s-a înregistrat o îmbunătăţire comparativ cu anii anteriori, ritmul de creştere a pieţei farmaceutice rămâne la un nivel istoric de redus în condiţiile în care au fost puţine lansări de noi produse, iar medicamentele generice au înlocuit mărcile de medicamente mai vechi.

În ultimii 50 de ani, ritmul anual de creştere a vânzărilor de medicamente a coborât sub pragul de cinci procente doar de trei ori, inclusiv în 2007 şi 2008.

'În pofida mediului economic dificil, cererea pentru medicamente pe bază de reţetă a rămas una solidă', a declarat vicepreşedintele IMS, Murray Aitken.

IMS Health a atribuit această creştere unei majorări a numărului de reţete completate, care în 2009 au crescut cu 2,1 procente, comparativ cu o creştere de un procent în 2008, până la 3,9 miliarde de reţete completate.

Ca un răspuns la criza economică, producătorii de medicamente au oferit diverse programe pentru a-i ajuta pe pacienţii să-şi plătească reţetele. Aceste programe combinate cu ofertele de medicamente generice ale unor lanţuri de distribuţie, precum Wal-Mart şi Walgreens, au condus la creşterea vânzărilor.

Potrivit IMS, anul trecut, medicamentele generice (care deseori costă doar o fracţiune comparativ cu produsele de marcă) au fost responsabile pentru 75 de procente din toate reţetele completate în 2009, faţă de 57 de procente în anul 2004. Chiar dacă sunt mai ieftine, medicamentele generice au generat vânzări de 74 de miliarde de dolari, în 2009.

O altă evoluţie pozitivă pentru industria farmaceutică a fost creşterea medicamentele de specialitate, ale căror vânzări au fost responsabile pentru 21 la sută din piaţa americană, faţă de 7,5 la sută în 2008.

Medicamentele antipsihotice (de genul Zyprexa sau Seroquel) au rămas cele mai bine vândute medicamente pe piaţa din SUA, cu vânzări de 14,6 miliarde de dolari în 2009.
Urmează medicamentele pentru acid reflux, cu vânzări de 13,6 miliarde de dolari, şi medicamentele pentru controlul colesterolului, cu vânzări de 13,1 miliarde de dolari.

Vânzările de medicamente antidepresive au crescut cu trei procente, până la 9,9 miliarde de dolari, astfel că acest gen de medicamente au urcat de pe locul cinci pe locul patru.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Marile companii farmaceutice trebuie să se extindă pe pieţele emergente, potrivit unui studiu Principalii producători de medicamente trebuie să acţioneze rapid pentru a se adapta noii ordini mondiale în care unele dintre pieţele emergente par hotărâte să detroneze unele dintre pieţele naţionale în ceea ce priveşte vânzarea de produse farmaceutice, avertizează un raport dat publicităţii marţi...
România inclusă de IMS Health în rândul celor 17 pieţe farmaceutice emergente Vânzările de medicamente pe bază de reţetă pe pieţele emergente vor creşte rapid în următorii ani, iar China va deveni cea de a treia mare piaţă farmaceutică din lume în 2011, a anunţat marţi firma de cercetare de piaţă IMS Health, transmite AP.
Vânzările companiei Antibiotice au crescut cu 6% în primul semestru, iar profitul brut cu 19% Vânzările companiei farmaceutice Antibiotice Iaşi s-au cifrat la 149,78 milioane în primul semestru din 2014, în creştere cu 6% faţă de perioada similară a anului 2013, conform rezultatelor financiare comunicate Bursei de Valori Bucureşti /BVB/.
Marile companii farmaceutice fac testări clinice în ţări cu lacune în legislaţie, printre care şi România Marile companii farmaceutice conduc numeroase experimente clinice în străinătate, în ţări în care reglementările în domeniu sunt practic inexistente şi unde agenţia guvernamentală a SUA de protecţie a consumatorului, Food and Drug Administration /FDA/, nu ajunge, iar 'greşelile' sunt închise în mormintele...
Producătorii de medicamente generice susţin că nivelul taxei clawback pe trimestrul 1 a atins "un nou maxim istoric" Asociaţia Producătorilor de Medicamente Generice din România (APMGR) a susţinut, marţi, că nivelul taxei clawback pe trimestrul 1 al anului curent a atins "un nou maxim istoric", de peste 26% din vânzările către sectorul public, "ceea ce va duce la dispariţia şi mai multor medicamente ieftine de pe piaţă...
În SUA au crescut vânzările de Vicodin, medicamentul preferat de dr.House În ultimii cinci ani, vânzările de Vicodin - un analgezic capabil să creeze dependenţă, la care recurge frecvent Gregory House, medicul cinic din popularul serial televizat 'Dr. House' interpretat magistral de Hugh Laurie - au crescut cu peste 19 milioane de reţete. Doar anul trecut, americanii au consumat...