Cele mai citite
 


Tulcea: Majoritatea medicilor de familie, la cabinete
vineri, 2 aprilie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Cei mai mulţi medici din Tulcea au eliberat joi reţete compensate şi gratuite, potrivit preşedintelui Colegiului Medicilor, Emilia Stamate.
'Noi am lăsat la latitudinea fiecărui medic să decidă astăzi dacă eliberează reţete compensate şi gratuite, bilete de trimitere sau concedii medicale, iar din informaţiile pe care le am de la colegii mei, majoritatea au mers la cabinete şi şi-au desfăşurat activitatea ca şi până acum', a declarat pentru AGERPRES Emilia Stamate.

De asemenea, potrivit sursei, medicii urmează să stabilească singuri dacă vor semna sau nu noile contracte cu Casa de Asigurări de Sănătate.

'Deocamdată, începând cu data de 1 aprilie, intră în vigoare actele adiţionale la contractele valabile anul trecut, la apariţia noilor norme fiecare medic urmând să decidă dacă va funcţiona în sistem privat sau nu', a precizat Emilia Stamate.

Preşedintele Patronatului Medicilor de Familie, Doina Mihăilă, a anunţat că medicii de familie nu vor mai elibera, începând de joi, reţete compensate şi gratuite şi nici bilete de trimitere sau concedii medicale pentru că nu au semnat contractul-cadru cu casa de asigurări.

'Vom consulta pacienţii, îi vom trata, dar cu reţete simple. Nu avem nici contract-cadru şi nici norme de aplicare. Dacă normele au fost elaborate, ele au fost elaborate fără să se discute cu noi' - a susţinut dr. Mihăilă.

Contractul-cadru urma să intre în vigoare la data de 1 aprilie, însă nu a fost publicat în Monitorul Oficial şi nici nu se cunosc care sunt normele de aplicare.

Pe de altă parte, secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Cristian Irimie a declarat că nu este de acord cu decizia medicilor de familie de a nu mai elibera reţete compensate şi gratuite, bilete de trimitere şi concedii medicale şi a precizat că Guvernul a aprobat miercuri contractul-cadru şi urmează ca acesta să apară în Monitorul Oficial.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Tulcea: Fără sesizări la adresa medicilor de familie Nicio persoană nu a sesizat în primele zile ale acestei luni Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) din Tulcea din cauză că nu a primit de la medicii de familie din judeţ reţete compensate sau gratuite ori bilete de trimitere sau concedii medicale.
Medicii de familie din Dolj nu mai pot elibera retete gratuite sau compensate Medicii de familie din judeţul Dolj nu mai pot elibera, de luni, reţete gratuite sau compensate, după ce Casa de Asigurări de Sănătate /CAS/ Dolj a refuzat să semneze clauzele suplimentare la contractele-cadru pe 2010, iar vechile contracte au expirat la 30 aprilie 2010, transmite corespondentul AGERPRES...
Puţini medici din ţară au semnat actele adiţionale la contractul-cadru cu Casele de Asigurări de Sănătate (grupaj) Puţini medici din ţară au semnat actele adiţionale la contractul-cadru cu casele judeţene de asigurări de sănătate, fiind nemulţumiţi de valoarea serviciilor ce pot fi decontate prin sistemul public de asigurări. Ei consideră că noul contract cadru încalcă foarte mult drepturile pacienţilor iar medicii...
Medicii de familie nu vor mai elibera, începând de joi, reţete compensate şi gratuite Medicii de familie nu vor mai elibera, începând de joi, reţete compensate şi gratuite şi nici bilete de trimitere sau concedii medicale pentru că nu au semnat contractul-cadru cu casa de asigurări, a anunţat preşedintele Patronatului Medicilor de Familie, Doina Mihăilă.
Puţini medici din ţară au semnat actele adiţionale la contractul-cadru cu Casele de Asigurări de Sănătate (grupaj II) Puţini medici din ţară au semnat actele adiţionale la contractul-cadru cu casele judeţene de asigurări de sănătate, fiind nemulţumiţi de valoarea serviciilor care pot fi decontate prin sistemul public de asigurări. Ei consideră că noul contract cadru încalcă foarte mult drepturile pacienţilor, iar medicii...
Preşedintele CNAS crede că medicii de familie vor relua, de joi, eliberarea reţetelor compensate şi gratuite Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, dr. Lucian Duţă, şi-a exprimat speranţa că medicii de familie ar putea să reia, începând de joi, prescrierea de reţete compensate şi gratuite.