Cele mai citite
 


Lucian Duţă (CNAS): Medicii de familie să nu se mai ia după zvonuri
vineri, 2 aprilie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Bugetul asistenţei medicinei primare nu a scăzut faţă de anul trecut, dar nu acoperă inflaţia, a declarat joi preşedintele CNAS, dr. Lucian Duţă.
El a mai spus că în primele trei luni cheltuielile cu medicina de familie au crescut cu 15%, ceea ce va face ca să se diminueze în următorele luni cu câte 5% pe lună.

Preşedintele CNAS a menţionat că medicii de familie vor fi plătiţi per capita numai pentru 2.200 de pacienţi, iar ce este peste, vor fi plătiţi numai pe serviciu.

Procentul medicilor care au peste 2200 de pacienţi este de 40%.

Preşedintele CNAS a făcut referire la faptul că a fost aprobat miercuri în Guvern contractul-cadru, iar normele se vor finaliza joi.

'Nu înţeleg atitudinea medicilor de familie, trebuie să înţelegem că şi medicii tineri rezidenţi trebuie să aibă liste de pacienţi. Aceştia nu au avut până acum fiind sistemul închis', a explicat preşedintele CNAS.

El a amintit că sunt medici de familie care au peste 5.000 - 6.000 de pacienţi şi nu îşi explică cum un medic de familie poate să consulte atâtea persoane. El spune că numărul optim ar fi 1.800 - 2.200 de pacienţi.

Dr. Lucian Duţă a spus că bugetul CNAS pe 2010 este mai mic, în plus trebuie recuperate sumele cheltuite anul trecut şi care trebuie decontate în acest an.

Preşedintele CNAS face apel la medicii de familie să nu mai ia în considerare zvonurile sau alte surse neoficiale.

În ceea ce priveşte bugetul indicativ sau bugetul orientativ, dr. Duţă a explicat că acesta este doar un mecanism de control al CNAS asupra eventualelor abuzuri. Acest buget nu este obligatoriu şi nu este un plafon.

Preşedintele CNAS a prezentat un top al primilor 20 de medici de familie cu număr mare de pacienţi. Este vorba de medici în Botoşani care au 6.227 de pacienţi, în Vaslui - 5.642, în Telorman - 5.590, în Bacău - 4.442 şi în Bucureşti există medici care au peste 5.000 de pacienţi.

Preşedintele CNAS a prezentat şi un top al veniturilor medicilor de familie din trimestrul IV 2009. Pe primul loc se află un medic din Călăraşi cu 131.794,66 lei, pe locul doi unul din Neamţ cu 106.367,60 lei, urmat de un medic din Vrancea cu 91.778,90,lei, Călăraşi cu 85.284,94, iar pe ultimul loc un medic din Bacău cu 65890,71 lei (pe locul 20).

Dr. Lucian Duţă a anunţat că în cursul zilei de joi se va întâlni cu medicii de familie pentru a lămuri problemele apărute.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Preşedintele CNAS a discutat cu reprezentanţii medicilor de familie Reprezentanţii medicilor de familie au avut marţi o întâlnire cu preşedintele CNAS, Cristian Buşoi, dar nu s-a găsit încă o soluţie în legătură cu distribuţia cardurilor de sănătate, a declarat pentru AGERPRES dr. Doina Mihăilă, preşedinta Federaţiei Patronatelor Medicilor de Familie.
Preşedintele CNAS crede că medicii de familie vor relua, de joi, eliberarea reţetelor compensate şi gratuite Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, dr. Lucian Duţă, şi-a exprimat speranţa că medicii de familie ar putea să reia, începând de joi, prescrierea de reţete compensate şi gratuite.
Buşoi (CNAS): Intenţia medicilor de familie de a trimite pacienţii la ANAF pentru a lua adeverinţă fiscală este un abuz Preşedintele CNAS, Cristian Buşoi, a declarat vineri că medicii de familie vor comite un abuz dacă vor elibera reţete compensate cu 90% din lista B pentru pacienţii cu venituri între 0 şi 700 de lei numai în schimbul unei adeverinţe fiscale.
CNAS: Controalele privind acordarea concediilor medicale au vizat medicii de familie şi cei de specialitate Efectuarea controalelor de structurile de specialitate ale caselor de sănătate au fost dispuse de preşedintele CNAS, ca urmare a noilor reglementări privind acordarea concediilor medicale, se menţionează într-un comunicat transmis, miercuri, AGERPRES.
Medicii de familie vor fi plătiţi pentru prima dată pentru consultaţiile acordate Medicii de familie vor fi plătiţi în acest an, pentru prima dată, pentru consultaţiile acordate, a declarat, miercuri, preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), Lucian Duţă.
Cseke Attila: Voi continua introducerea de reguli în sistemul de sănătate (interviu) Ministrul sănătăţii, Cseke Attila, a subliniat, în cadrul unui interviu acordat AGERPRES, că trebuie introduse reguli în sistemul de sănătate, care să fie respectate de toţi. Altfel, sistemul nu se va putea situa la nivelul celor din străinătate, a completat el. Ministrul a vorbit şi despre semnarea...