Cele mai citite
 


Prahova: Medicii de familie vor continua protestele
vineri, 2 aprilie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Preşedintele Colegiului Medicilor Prahova, Simona Schnelbach, care este şi vicepreşedinte al Societăţii Naţionale de Medicina Familiei, a declarat joi, pentru AGERPRES, că medicii de familie din judeţ sunt pregătiţi să meargă cu protestele până la capăt şi nu vor accepta condiţiile impuse prin noul contract-cadru pe 2010.
'Vom merge cu protestele până la capăt, pentru că reprezentanţii CAS nu au ţinut cont de punctul nostru de vedere când a fost realizat contractul-cadru pe 2010, nu ne vom mai lăsa minţiţi şi vom continua să lucrăm în regim privat până când se va stabili un dialog real între CNAS şi medicii de familie', a afirmat Schnelbach.

Preşedintele Colegiului Medicilor susţine că, din respect pentru pacienţi, până după Sărbătorile Pascale, medicii de familie vor fi la cabinete şi vor elibera reţete simple, fără însă a putea prescrie reţete gratuite şi compensate şi fără a da trimiteri şi a elibera concedii medicale.

După această perioadă, medicii de familie sunt decişi să lucreze în sistem privat. 'Cabinetele funcţionează fără bani alocaţi de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate şi trebuie să găsim o variantă de finanţare pentru a nu închide cabinetele', a spus Schnelbach, care a adăugat că o variantă ar fi taxarea consultaţiilor, dar se doreşte să nu se ajungă la această soluţie.

Vicepreşedintele Societăţii Naţionale de Medicina Familiei a subliniat că pacienţii au fost informaţi, încă de săptămâna trecută, în legătură cu protestul medicilor de familie. Reacţia lor a fost în marea majoritate pozitivă, înţelegând situaţia prin care trec medicii, dar au existat şi pacienţi care au fost nemulţumiţi, considerând că sunt îndreptăţiţi să fie trataţi ca şi până acum, pentru că plătesc asigurări de sănătate, a arătat Schnelbach.

Purtătorul de cuvânt al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Prahova, Cătălin Tudorache, a declarat că poziţia oficială a conducerii instituţiei este cea anunţată de CNAS iar în zilele următoare va fi iniţiat procesul de contractare pentru serviciile medicale în anul 2010,?proces care va avea loc pe întreg parcursul lunii aprilie.

În judeţul Prahova funcţionează aproximativ 360 de cabinete ale medicilor de familie.

Preşedintele Patronatului Medicilor de Familie, Doina Mihăilă, a anunţat că medicii de familie nu vor mai elibera, începând de joi, reţete compensate şi gratuite şi nici bilete de trimitere sau concedii medicale pentru că nu au semnat contractul-cadru cu casa de asigurări.

'Vom consulta pacienţii, îi vom trata, dar cu reţete simple. Nu avem nici contract-cadru şi nici norme de aplicare. Dacă normele au fost elaborate, ele au fost elaborate fără să se discute cu noi' - a susţinut dr. Mihăilă.

Contractul-cadru urma să intre în vigoare la data de 1 aprilie, însă nu a fost publicat în Monitorul Oficial şi nici nu se cunosc care sunt normele de aplicare.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Dolj: Conflictul dintre medicii de familie şi CAS Dolj, mediat de o comisie CNAS Conflictul dintre medicii de familie din Dolj şi Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate apărut în urma refuzului CJAS Dolj de a negocia clauzele suplimentare la contractul-cadru al medicilor pe 2010 urmează să fie mediat, luni seară, de o comisie a Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate care a ajuns...
Puţini medici din ţară au semnat actele adiţionale la contractul-cadru cu Casele de Asigurări de Sănătate (grupaj II) Puţini medici din ţară au semnat actele adiţionale la contractul-cadru cu casele judeţene de asigurări de sănătate, fiind nemulţumiţi de valoarea serviciilor care pot fi decontate prin sistemul public de asigurări. Ei consideră că noul contract cadru încalcă foarte mult drepturile pacienţilor, iar medicii...
Medicii de familie din Dolj nu mai pot elibera retete gratuite sau compensate Medicii de familie din judeţul Dolj nu mai pot elibera, de luni, reţete gratuite sau compensate, după ce Casa de Asigurări de Sănătate /CAS/ Dolj a refuzat să semneze clauzele suplimentare la contractele-cadru pe 2010, iar vechile contracte au expirat la 30 aprilie 2010, transmite corespondentul AGERPRES...
Preşedintele CNAS crede că medicii de familie vor relua, de joi, eliberarea reţetelor compensate şi gratuite Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, dr. Lucian Duţă, şi-a exprimat speranţa că medicii de familie ar putea să reia, începând de joi, prescrierea de reţete compensate şi gratuite.
Cluj: Medicii de familie şi-au continuat joi activitatea Medicii de familie clujeni şi-au continuat joi activitatea în cabinete, chiar dacă de miercuri contractele lor cu Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) au expirat.
Puţini medici din ţară au semnat actele adiţionale la contractul-cadru cu Casele de Asigurări de Sănătate (grupaj) Puţini medici din ţară au semnat actele adiţionale la contractul-cadru cu casele judeţene de asigurări de sănătate, fiind nemulţumiţi de valoarea serviciilor ce pot fi decontate prin sistemul public de asigurări. Ei consideră că noul contract cadru încalcă foarte mult drepturile pacienţilor iar medicii...