Cele mai citite
 


Iaşi: Avalanşă de pacienţi la Spitalul Sfântul Spiridon
luni, 5 aprilie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Peste 100 de persoane au ajuns, duminică, în prima zi de Paşte, la cel mai mare spital din Moldova, Spitalul Universitar Sfântul Spiridon din Iaşi.
Conf. Dr. Diana Cimpoeşu, coordonatorul UPU-SMURD din cadrul Spitalului Universitar Sfântul Spiridon din Iaşi, a declarat că în cursul acestei zile echipajele SMURD au efectuat un număr semnificativ de intervenţii în urma mai multor accidente rutiere care au avut loc în localităţile Poieni, Paşcani, Răducăneni.

De asemenea, la UPU au ajuns persoane cu vârste cuprinse între 19 şi 76 de ani, astfel încât sunt pline toate zonele de consultaţii urgente majore şi minore din cadrul unităţii.

Potrivit medicului, majoritatea femeilor ajunse la UPU de la Sfântul Spiridon prezentau atacuri de panică, sindroame vertiginoase, crize hipertensive şi spasmofilii, în timp ce bărbaţii, aflaţi sub efectul lui Bachus, aveau contuzii toracice sau craniofaciale prin cădere.

'Urgenţele majore au fost reprezentate de pacienţii cu boli metabolice, precum diabet zaharat, cu decompensări şi complicaţii, şi urgenţele gastroenterologice şi hepatologice: hemoragii digestive superioare, ciroze hepatice decompensate - ce au necesitat eforturi deosebite de tratament şi investigaţii clinice şi paraclinice în urgenţă şi internare', a declarat conf.dr. Diana Cimpoeşu.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Şase ani de la prăbuşirea elicopterului SMURD; victimele tragediei comemorate la Iaşi Victimele accidentului aviatic din ianuarie 2006 - medicul Liliana Puiu, asistentul medical Mioara Hăuţă şi piloţii Valentin Stănescu şi Augustin Toma - au fost comemorate luni, la şase ani de la eveniment de personalul medical al Unităţii de Primire Urgenţe (UPU) din Spitalul Universitar ''Sfântul Spiridon''...
Iaşi: Echipajele SMURD zboară, după patru ani de la tragedia aviatică Iaşi, 11 apr /Agerpres/ - Echipajele SMURD vor putea ajunge mai repede la intervenţiile din nord-estul României cu ajutorul unui elicopter de intervenţie şi salvare?care aparţine Inspectoratului de Aviaţie.
Iaşi: Pompier electrocutat în timpul unei misiuni de salvare Un pompier din cadrul Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţe Iaşi a fost adus, la Spitalul Universitar Sfântul Spiridon din Iaşi, după ce a fost electrocutat în timpul unei misiuni de salvare.
Iaşi: Sute de persoane şi-au luat rămas bun de la membrii echipajului SMURD decedaţi în Republica Moldova Sute de cadre medicale, personal SMURD, ISU şi de la alte instituţii au venit la Spitalul Sfântul Spiridon din Iaşi pentru a-şi lua rămas bun de la cei trei membri ai echipajului elicopterului SMURD care au murit în timpul unei intervenţii de salvare efectuate joi în Republica Moldova.
Iaşi: Supraponderal adus cu elicopterul SMURD la spital Un bărbat supraponderal, din localitatea Cotnari, care suferă de insuficienţă respiratorie şi cardiacă, a dat bătăi de cap atât medicilor cât şi pompierilor, după ce a fost adus la Spitalul Universitar Sfântul Spiridon din Iaşi cu ajutorul elicopterului SMURD Iaşi.
Iaşi: Personalul medical de la Spitalul Sf. Spiridon, în stare de şoc după tragedia aviatică SMURD Angajaţii Spitalului Sfântul Spiridon din Iaşi sunt în stare de şoc, după aflarea veştii că doi dintre colegii lor şi-au pierdut viaţa în timpul tragediei aviatice SMURD din Republica Moldova.