Cele mai citite
 


Zeci de tentative de suicid la Iaşi
luni, 5 aprilie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Aproape 30 de persoane au ajuns în stare gravă la Spitalul Clinic de Urgenţe Sfântul Ioan din Iaşi în urma tentativelor de suicid cu medicamente, substanţe toxice de uz gospodăresc şi plăgilor mutilante.
Coordonatorul UPU din cadrul Spitalului Sf. Ioan, Tudor Ciuhodaru, a declarat că majoritatea persoanelor cu tentative suicidare sunt femei, cu vârste între 20 şi 60 de ani.
Chiar dacă ortodocşii şi catolicii sărbătoresc Paştele, această sărbătoare sfântă nu le-a împiedicat să recurgă la ingestia de medicamente în urma conflictelor casnice.
Potrivit medicului, femeile din mediul rural care au recurs la gesturi extreme au fost mai numeroase decât cele din mediul urban, dar cazurile de gravitate extremă au provenit din oraşe.
'În UPU pacientele au beneficiat de măsurile de depurare a toxicului, antidotism, examene toxicologice complete, suport volemic şi respirator rămând internate la Toxicologie', a explicat dr Ciuhodaru.
În ceea ce priveşte bărbaţii suicidari, majoritatea acestora au recurs la metode violente, precum plăgi mutilante. Cei care au recurs la intoxicaţii au ales varianta amestecului de toxice.
'În general aceste tentative au fost pe fondul etilismului acut. Valorile alcoolemiei, atât la bărbaţi cât şi la femei au fost constant peste 150 mg%. Dintre factorii declanşatori ai gestului suicidar au fost sărăcia, etilismul, agresiunile casnice şi depresia provocată de lipsa mijloacelor de subzistenţă în perioada Pascală', a mai spus dr Ciuhodaru.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Iaşi: Tentativă de suicid la 89 de ani, din cauza diminuării pensiilor Medicii de la Spitalul Clinic de Urgenţe Sfântul Ioan din Iaşi au constatat cu surprindere că două femei în vârstă au decis să îşi pună capăt zilelor de teamă că vor muri de foame.
Iaşi: La spital din cauza plantelor etnobotanice Doi tineri, unul în vârstă de 28 de ani, iar celălalt de 21 de ani, au ajuns în stare gravă la Spitalul Clinic de Urgenţe ''Sfântul Ioan'' din Iaşi, după ce au consumat plante etnobotanice.
Iaşi: În stare gravă din cauza şamponului O femeie în vârstă de 68 de ani a fost adusă în stare gravă la?Spitalul Clinic de Urgenţe 'Sfântul Ioan' din Iaşi, la scurt timp?după ce a utilizat un şampon.
Iaşi: Tineri aflaţi sub influenţa etnobotanicelor au încercat să se sinucidă Iaşi, 8 dec /Agerpres/ - Şapte persoane au fost aduse, miercuri dimineaţa, în doar câteva ore, la Unitatea de Primire a Urgenţelor (UPU) de la Spitalul Clinic de Urgenţe 'Sfântul Ioan' din Iaşi după ce au consumat plante etnobotanice, doi dintre aceştia fiind internaţi în urma unor tentative de suicid...
Iaşi: În comă din cauza etnobotanicelor O studentă, în vârstă de 20 de ani, a fost adusă în stare gravă la Spitalul Clinic de Urgenţe Sfântul Ioan din Iaşi după ce a intrat în comă la scurt timp după ce s-a întors de la o petrecere unde a consumat plante cu efect halucinogen.
Iaşi: În stare gravă din cauza unei albine Un tânăr în vârstă de 31 de ani a fost adus, vineri, în stare gravă la Spitalul Clinic de Urgenţe ''Sfântul Ioan'' din Iaşi, după ce a fost înţepat de o albină.