Cele mai citite
 


Vaslui: Criză de personal la Serviciul de Ambulanţă
luni, 5 aprilie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Serviciul de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Vaslui nu îşi mai poate desfăşura activitatea în condiţii normale din cauza lipsei de personal şi a maşinilor insuficiente.
Blocarea posturilor pentru angajări în sistemul bugetar încă de la începutul anului 2009 a adus Serviciul de Ambulanţă Vaslui intr-o situaţie critică, pe cele 287 de posturi prevăzute în statul de funcţii fiind angajaţi 190 de salariaţi.
'Criza cea mai mare este în privinţa medicilor, având în vedere că din cele 15 posturi prinse în organigramă doar şase sunt ocupate. Pentru a putea trece peste acest deficit de specialişti, angajaţii trebuie să stea peste programul normal de lucru', a declarat, Aurora Popa, directorul SAJ Vaslui.
Potrivit reprezentanţilor SAJ Vaslui, instituţia lucrează în prezent la limita de avarie, iar angajaţii sunt nemulţumiţi că trebuie să lucreze prea mult şi spun că nu mai au puterea să lucreze peste program, în condiţiile în care nu există posibilitatea să primească libere.
'Este foarte greu. Eu mă mir cum de unii colegi mai rezistă. Dacă am avea mai mult personal nu ar fi nicio problemă. Oamenii sunt pur şi simplu epuizaţi de atâta muncă. E dificil ca de unul singur să munceşti cât pentru doi sau trei', a declarat, Leonte Condurache, lider de sindicat, SAJ Vaslui.
De asemenea, pe toate cele cinci staţii din judeţ sunt funcţionale 43 de maşini, din care doar două sunt mai performante. Totodată, trei autosanitare sunt nefuncţionale din cauza problemelor cu încălzirea pe timpul sezonului rece, iar alte trei sunt în service, pentru reparaţii.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Vaslui: Serviciul de ambulanţă funcţionează cu doar 4 medici din 16 Vaslui, 29 oct /Agerpres/ - Serviciul de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Vaslui funcţionează la această dată cu un deficit de personal de aproximativ 300 de cadre.
Levente Szekely: Serviciul de Ambulanţă Vaslui va avea o nouă conducere Vaslui, 8 feb /Agerpres/ - Prefectul judeţului Vaslui, Levente Szekely, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că Serviciul de Ambulanţă Judeţean (SAJ) va avea o nouă conducere, după ce în activitatea instituţiei au fost descoperite o serie de disfuncţionalităţi.
Vaslui: Asistenta de la Ambulanţă care a sustras bani de la un pacient, mutată disciplinar la Huşi Asistenta medicală de la Serviciul de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Vaslui, care a sustras bani din bagajul unui pacient care era transferat între două secţii ale Spitalului Judeţean, a fost mutată disciplinar la substaţia Huşi.
Serviciul de Ambulanţă Vaslui funcţionează cu doar 60% din personal Serviciul de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Vaslui funcţionează cu doar 60% din necesarul de personal, iar angajaţii fac faţă cu dificultate tuturor solicitărilor venite din partea pacienţilor, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, managerul Aurora Popa.
Vaslui: Număr crescut de solicitări la serviciul de ambulanţă Numărul solicitărilor la Serviciul de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Vaslui a crescut în ultimele trei zile cu aproape 20% faţă de perioada obişnuită, fiind vorba de aproximativ 300 de solicitări, iar principalele motive de solicitare fiind durerile abdominale şi afecţiunile digestive.
Vaslui: Avalanşă de solicitări la Serviciul de Ambulanţă Judeţean după introducerea coplăţii Introducerea coplăţii a determinat o creştere cu aproximativ 25 la sută a numărului de apeluri către Serviciul de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Vaslui. Potrivit conducerii instituţiei, cetăţenii cred că solicitând salvarea vor fi consideraţi urgenţe medicale şi vor fi scutiţi de coplata introdusă în spitale...